Столичен кмет не знае, че има клиника в Англия

Емил Бранчевски станал жертва на киберпрестъпление
26 мар 2024 14:41, Петър Бойчев
29
Столичен кмет не знае, че има клиника в Англия
Снимка: Столична община

Емил Бранчевски, кмет на район "Илинден", се оказа "собственик" на дружество във Великобритания без негово знание. След проверка в Британския търговски регистър се оказа, че дружеството е регистрирано на 18 февруари тази година, а на посочения адрес вече има регистрирана друга клиника, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

„От публикации в медиите на 12 март научих, че съществува дружество с име „Clinic for medical services Branchevski-Kolev", в което аз съм вписан като собственик на 75% от капитала в размер на 1 паунд. Регистрацията е станала с подаване на онлайн заявление на 15 февруари, като дружеството вписано на 18 февруари.", твърди Емил Бранчевски.

„Бях меко казано шокиран от тази информация. Впоследствие се оказа, че има подадени и 2 жалби срещу мен в ОИК, в които се иска директно моето отстраняване поради несъвместимост. В случая говорим за сериозно злоупотреба с моите лични данни и извършено престъпление, с което явно се цели моята дискредитация", каза още той.

Емил Бранчевски уточни, че още на следващия ден, 13.03.2024г., е подал сигнали до полицията, прокуратурата и комисията за защита на личните данни и очаква тяхното заключение. От ОИК пък са изпратили официално запитване към Британския търговски регистър за уточняване на информация.

„Остро осъждаме всякакви опити за компрометиране на хора от нашата партия. Срещу г-н Бранчевски от месеци се правят опити за злепоставяне, но този път недоброжелателите са стигнали твърде далеч. Вярвам, че органите ще свършат своята работа и виновните ще бъдат наказани." – каза Борис Бонев, лидер на партия Спаси София и председател на групата на ПП-ДБ-СС в СОС. - Очевидно е, че действията на г-н Бранчевски в район Илинден не се харесват на бившето ръководство на общината и опитите за дискредитация и саботаж продължават, дори с цената на престъпления".

Освен злоупотреба с данни, в случая има и документно престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. "Престъплението има и международен характер, защото става дума за заявено вписване на неверни данни в Търговския регистър на Великобритания. " коментира адвокат Христо Копаранов, общински съветник от групата на ПП-ДБ-СС.

„Изключително ми е неудобно, че трябва да занимаваме гражданите с такива казуси, но истината трябва да бъде казана. Никога не съм регистрирал или участвал в подобно дружество, тази регистрация е направена без мое знание и в нарушение на закона", заяви Емил Бранчевски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
Трагикомедия преди 1 месец
ПОРментата замириса. Как пък горките все не знаели. Лъжат щото знаят че Боби Кънкьора ще покрие всички.
22
1
 
5
 
! Отговори
Me преди 1 месец
В ЮК въобще не е трудно да отвориш фирма. Всичко става онлайн и без кой-знае какви проверки. Трябва да се провер, дали има и банква сметка на името на фирмата. Да си отвориш сметка, там вече се правят по-обстойни проверки.
21
2
 
16
 
! Отговори
Някой вярва ли!? преди 1 месец
Този дето 2 месеца не беше стъпвал в района, явно е бил в кабинета си в Лондон!
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я в Панама провери да не би да имаш и там фирма? А на Сейшелите провери ли?? И после можеш да цъкнеш и в Уикилийкс, да не би и там да имаш "фалшив" профил...??
19
0
 
8
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 месец
Клиниката съществува само по фалшиви документи без фактура за единия лев.
18
3
 
12
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
*** и мошениците.
17
7
 
13
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Айде, айде, не знае..
16
5
 
17
 
! Отговори
Гьонсурат преди 1 месец
Абе защо на мен не ми регистрират една така бакалийка?
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А новия кмет на Люлин, от Кировата кошара, една седмица след като го назначиха и си поръча асансьор за 400 000 лв, който не струва повече от 50-60 000 лв макс...тоя пък клиника имал хаха и с какви пари?!
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ми звучи в стил Нотариуса... Не му вярвам, особено след като Терзиев, който уж щеше да дарява всичко изведнъж си гласува заплата над 9000 лв
13
16
 
13
 
! Отговори
Магнолия лийк преди 1 месец
Споко. Ние в Банкя ги умеем тия маскарлъци и няма да мирясаме, докато не си върнем цялата баница.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Случва се, оня дето го убиха нали от такива врътки живееше - регистрира фирми, краде, купува, продава и хората разбират когато някой отиде да ги изгони от семейния апартамент.
11
2
 
14
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Спаси Софиянски работи.
10
2
 
23
 
! Отговори
Ако беше архитектура преди 1 месец
да кажа, че има грешка! А той горкия е завършил медицина и работил в медицината! Какво друго да очакваме? Баничарница, месарница, туристическо бюро? Оставете ме да гадая, къде ще работи/печели пари след като се махне от СОС! Явно клиниката има още нужда от още финанси! Нещата са на дългосрочна основа положени! Явно е стратег, късметлията!
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А стига бе!Късметлия!
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
просто киро като каза да дадем по заплата за украйна сложи без да иска личната си сметка :)))
7
5
 
21
 
! Отговори
Спасихме София преди 1 месец
Спасихме София от Бойко, сега ще спасим и Великобритания от Путин!;))
6
2
 
34
 
! Отговори
А приходите от преди 1 месец
тая клиника дали отиват в сметка, която е на негово име и той не знае за това? :D
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
абе случва се, не е виновно момчето :)))
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ми лук ял, ни лук мирисал :)))