Григор Димитров отстъпи пред отличния Синер на финала в Маями

Италианецът не остави шансове на първата ни ракета
118
Григор Димитров отстъпи пред отличния Синер на финала в Маями
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби финала на турнира на твърда настилка от сериите "Мастърс 1000" в Маями (САЩ) с награден фонд 8,9 милиона долара.

Поставеният под номер 11 Димитров отстъпи пред италианеца Яник Синер с 3:6, 1:6 за 73 минути игра.

Българинът не успя да спечели втора титла на турнир от сериите "Мастърс 1000" след триумфа си в Синсинати през 2017 година. Но с достигането си до финала 32-годишният Димитров, който в момента е 12-и в световната ранглиста, ще влезе в топ 10 от понеделник за първи път от 2018-а насам.

Синер направи два пробива в първия сет, които спечели за 42 минути. Той взе подаването на хасковлията в петия и в деветия гейм. Във втората част номер 4 в схемата беше още по-убедителен. Той стигна до нови два брейка и след 6:1 затвори мача.

Италианецът, който ще се изкачи до рекордното второ място в световната ранглиста, завоюва втори трофей от "Мастърс 1000" в кариерата си, след като триумфира в Торонто миналия сезон.

Всичко за финала в Маями четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
агент 008 преди 4 седмици
не пускайте стари новини 3 дни след събитието моля...
83
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен (93) Придържай се към неразбирането си!! Аз когато не разбиран не говоря!!
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не разбирам защо се вихри такава полемика тук. Григор определено е много добър тенесист и за това дълги години е сред световният тенис елит. Самият факт, че е стигнал до финалът на този силен турнир е нещо, което заслужава само адмирации. В професионалният тенис вече навлезе ново поколение и такива успехи, ще са вече рядкост. Така че браво на Григор. Лично аз предпочитам да играя тенис, отколкото да стоя и да го гледам с часове. За това вместо да се обиждате, просто излезте навън и поспортувайте
81
0
 
7
 
! Отговори
Майната Ви преди 4 седмици
Само неграмотни в тениса хейтъри пишат тук. Едните обожават Гришо, а другите го мразят ей така от типичната нашенска злоба. Ако следите тениса щяхте да сте наясно, че Синър два пъти победи дори Джокович и спечели Големия шлем в Австрилия преди по-малко от 2 месеца! Освен това е на 21 години. Пишете само за да си направите душевния онанизъм! Гришо прави каквото може. Това е.
80
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен (89) Джанго, за братоците миналият мач наградата беше 500 долара?! Дано на този са им дали поне малко повече че тва блъскане в главата за два и петдесет е направо грозно.Това че лоботомиран тикквар не ни интересува.
79
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Shark (85) В София има ужасно много хора за които милионите на Фришо са пари за семки!! Това че ти си жалък миСерник не значи че и другите са такива.А да се палиш по някакъв мульо който тича с една тояга и гони топки е показателно колко ниска топка си.Не знам защо трябва да завиждам на Никой от Хасково?!?!Не го проумявам изобщо. Но не приемам да ме заливат с глупости за да може тоя *** утре да вземе някой лев от ОББ като се кълчи по ТВ-то.Не приемам да ме правят на глОпак!!!
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хейтърите да станат и победители в боксови мачове като тези на Пулеви. Българските граждани освен да плюят друго на могат!
77
4
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Хайде вие, хейтъри, станете номер 9 в света ПО КАКВОТО И ДА БИЛО. Няма значение, наука, музика, изкуство, готварство, спорт. Да ви видим как ще станете. А Гришо наистина беше стигнал до номер 3! Ами измори се за финала - това да биеш двама от световната десетка не е лесна работа! Ама не - ние българите, знаем само да мразим и да плюем успелите! Най мразените хора в България са можещите хора! (проф. Ал. Чирков, 2014). Защото на фона на тяхното можене изпъква неможенето на всички останали.
76
5
 
2
 
! Отговори
Im-дртiйУАЙТBOY! преди 1 месец
До Анонимен под намбър 80... Помня, че имахме и 1 доста талентован футболист на име Божинката, който също пропиля даденостите МУ свише с гонитба по разни фльорци и пр. хитрушки. ИНаче, що се отнася до НАШ Григор - НЯМА начин, няма как да вземе нещо от финала на този турнир, който се проведе на самия Свети за всички верващи италианци и католици техен официален празник - ВЕЛИКДЕН... Това е положението.
75
1
 
9
 
! Отговори
Курмуран преди 1 месец
Абе, вие не може да ходите, тръгнали да коментрат тенис мач. Лоени топки.
74
4
 
15
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
До пияница мистик. Ами направи това, което е направил Гришо и вземи ти тези милиони. Ще умрете от завист и злоба! ПроSSti, zloбни, жалки човечета!
73
6
 
12
 
! Отговори
Прос Спортис преди 1 месец
Григор не отстъпи, а беше размазан от Синер. Когато Гришо победи с 6:4 и 6:2 Алкарас, заглавията бяха Григор "унищожи" Алкрас, а сега когато беше смачкан от Синер с 6:3 и 6:1 пишете, че бил отстъпил...хайде да мерим с еднакъв аршин !
72
0
 
5
 
! Отговори
aaaaaa преди 1 месец
mn prost narodec !
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гришо сам не си повярва, че може да бие. Иначе Синер трябваше да е номер 1 преди 2 години. Странно е, че Алкарас го изпревари.
70
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гришо си е голям талант още от млад и добре го реализира - стигна до трето място в ранглистата. После се контузи и излезе от топ10. Оправи се, тръгна нагоре в класацията и пак се контузи. Сега от малко повече от година няма големи контузии и върви все нагоре.
69
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гришо имаше голям талант като млад, но го пропиля да гони фусти трета употреба, вместо да се концетрира върху тениса и развитието си.
68
5
 
8
 
! Отговори
37 минути преди 1 месец
Това бе най-краткият финал. Гришо завинаги ще остане в историята на тениса, или поне в статистиката му.
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турнирът в Маями изстреля Гришо отново в топ10. Браво на нашето момче.
66
2
 
1
 
! Отговори
ааааааа преди 1 месец
" НАРОДА " У БГ масово не си върши работата ама МАСОВО ! и това е голям проблем ! не знам как има хора които не го виждат ...
65
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На това се казва: -Да ти вържат ракетите!!!Разписаха му пътния лист за Хасково. КаунЬете чакат.