Шестима цивилни са били убити при украински атаки

Атаките са били в окупирани от Русия територии
33
Шестима цивилни са били убити при украински атаки
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Общо шестима цивилни са били убити днес при украински атаки в контролираните от Русия части от Южна и Източна Украйна, заявиха представители на назначените от Москва власти, цитирани от Ройтерс.

Андрей Алексеенко, ръководител на руските власти в Херсонска област, каза, че двама души са загинали в местно село при атака срещу камион с хранителни продукти. Превозното средство е било поразено от дрон, като при ударът е бил убит на място единият от двамата мъже вътре. Вторият е успял да се измъкне от камиона, но е бил убит от друг дрон.

Алексеенко съобщи и за още едно нападение в района, при което са били убити двама техници, работили по възстановяването на мобилните комуникации. Трети човек от екипа им е бил настанен в болница в критично състояние.

Назначените от Русия власти в Донецка област в Източна Украйна заявиха, че при украински обстрел са били убити двама души, а девет са били ранени.  

Москва и Киев отричат да атакуват цивилни, отбелязва Ройтерс.

През февруари Мисията на ООН за наблюдение на човешките права в Украйна  съобщи, че от началото на войната на 22 февруари 2022 година в нападнатата страна са били убити над 10 000 цивилни, а близо 20 000 са били ранени./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
8
 
! Отговори
ПоТурчване пак преди 1 месец
Назначиха корумпираният Калин Стоянов ГЕРБ пак за Министър на МВР! Има данни, че Борисов поръчва убийства и репресии на полицаи срещу неудобни Българи, години наред !
6
5
 
12
 
! Отговори
укротерористи преди 1 месец
любимците на наглосаксите
5
19
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
С нежелание трябва да признаем, че руснаците МНОГО по ги бива от украинците в стреляне и униване на цивилни, разрушаване на градове и села, съсипване на животи, абе с една дума в тероризъм.
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бандеровците през ВСВ буквално изклаха десетки поляци във Волинското клане, изключително жестоки зверове. Днешните бандеровци не са много по-различни. "Слава Украини, Героям Слава" е бандеровски поздрав от ВСВ, който Пан Узурпаторът от Киев наложи на украинската армия.
3
7
 
11
 
! Отговори
Рой преди 1 месец
Бой по тези нацисти долни непреклонни Путин е мека мара.
2
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руската техника можеш да ликвидираш с подръчни средства! Видях как един хулиган свали руски дрон като го замери с клон, пък една възрастна жена свали пак руски дрон с буркан компот! Само не помня компотя от круши ли беши! Предполагам че и с друг става!
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Урките ги бива само да стрелят по цивилни. Точно както стана и през 2014г. Между другото, как върви настъплението?