Киев нанесе удар по самолетен завод в руската Воронежка област

Поразени са основни производствени мощности
9 апр 2024 14:45, Елка Василева
87
Киев нанесе удар по самолетен завод в руската Воронежка област
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна е нанесла удар по самолетен завод в руския град Борисоглебск във Воронежка област, предаде украинската агенция УНИАН, като се позова на украинското военно разузнаване.

Още по темата
В резултат от нападението с безпилотни летателни апарати са поразени основни производствени мощности, заяви пред Радио "Свобода" говорителят на Главното разузнавателно управление (ГУР) към украинското министерство на отбраната Андрий Юсов.

"Това е, което можем да установим по информация от различни източници. Имало е тътен – това също можем да потвърдим. Няма да разкриваме подробности, но по предварителна информация са поразени основни производствени мощности на завода", отбелязва Юсов, цитиран от УНИАН.

Ройтерс също информира за удара, като се позовава на свой източник от украинското разузнаване, който не дава подробности за размера на нанесените щети, както и за използваните при нападението оръжия.

По-рано днес руското министерство на отбраната е обявило, че два дрона са свалени над Воронежка област, посочва Ройтерс. Според източника на тази агенция е ударен 711 самолеторемонтен завод в Борисоглебск.

Градът се намира на около 350 километра от украинската страна на североизточната фронтова линия в Украйна, уточнява Ройтерс, като отбелязва, че информацията не може да бъде проверена по независим път. Агенцията припомня, че Украйна е засилила атаките си дълбоко в руска територия, взимайки под прицел руски военни съоръжения.

Руски канали в приложението "Телеграм" са съобщили, че в нощта на 8 срещу 9 април безпилотни летателни апарати са атакували Борисоглебския учебен авиационен център във Воронежка област, отбелязва УНИАН. Според руската информация нападението е било с два дрона.

УНИАН посочва, че според Русия дроновете са свалени, но в социалните мрежи са се появили кадри, на които се вижда, че безпилотниците са достигнали целта и са я поразили. Украинската агенция посочва, че руските сили са се опитали да свалят дроновете, откривайки огън от няколко места в авиобазата. Впоследствие според УНИАН на кадрите се виждат и се чуват мощни взривове.

"Зад нападението в Борисоглебск стои ГУР. Има значителни поражения в главния производствен цех", казва източник на УНИАН.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
7
 
9
 
! Отговори
Z преди 1 месец
Напишете как руска бомба избабани 107 украйнски войника наведнъж.Може и видеото да качите
37
13
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Е браво бе, сетиха се. Откога пиша, че докато не почнат да поразяват производствените им мощности за оръжие или докато не умре джуджето убиец от Кремъл край на войната няма да има
36
9
 
10
 
! Отговори
Хронология преди 1 месец
До Анонимен 36 Там е работата. През 2022 руските фашисти бомбардираха масирано и беозгледно цели където си поискат в Украйна. През 2023 руските фашисти бомбардираха на много места, но успеваемостта им падна, а украинците взеха да стават ефективни в отбрана. 2024 руските фашисти удрят, след което в Империята на Злото започват да горят рафинерии и заводи. 2025 знаеш ли какво следва?
35
7
 
7
 
! Отговори
путин клатен преди 1 месец
ами сега....... кой ми се изходи в гащите ха ха ха хах а
34
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
утре пак в украйна ще са без ток...скоро и без вода !
33
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Утре Зеле пак ще плачка по монитора. И ще проси, гуркото.
32
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разгледах доста Телеграм канали включително и Украински никъде не съобщават за тази лъжа таписана от нашите ***. Пак нещо превода им куца хаха. Но за Сметка на това Украинците пишат за ударения Харков с два ФАБ 1500 също пишат, че евакуират от Харков целия ВПК и всичко свързано с военното производство.
31
11
 
13
 
! Отговори
да преди 1 месец
за това трябва да се унищожават укрофашистите, без пленници, до крак!
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отново лъжи. Оказва се, публикувано о видео е от 2022 и то от Украйна. Шарани.
29
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Харков са пуснати две ФАБ 1500 и е ударена база с наемници снимките са впечетляващи. На Часов Яр Руските сили са се предвижилшли значигелно и обкръжават града. Сомо бой по празните Укрофашистки кратуни.
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
25, термобарични планиращи авиационни бомби или ОДАБ /обемно детониращи/.
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
украйна значи македонция
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Омбрело ти май не си беге. Каква е тая шльокавица.
25
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Military Watch Magazine: Су-34 пускат термобарични планиращи бомби върху украинските сили.Звучи като самолет, който се спуска върху вас. Съобщава се, че използването на термобарични бойни глави е направило излетите на Су-34 значително по-смъртоносни, когато са насочени към укрепени позиции, като този вид боеприпаси са широко оприличени в Русия на огнехвъргачки заради тяхната специална функция за разчистване на окопи и бункери, пише още изданието.
24
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 14 украйна означава у край на руската кочииина
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един пита по-надолу за името какво значи У край. Пич не е толкова трудно У край на раша.
22
3
 
4
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Туй на фотото какво е, самолет някакъв ли? Или много бело?
21
7
 
0
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Бандеровски трикутник-мисце де зникаю корабль литаки;))))))
20
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хлопците утре сутрента пак ще вият на умряло гарантилано от ФАБ, Кинжал, Искандер, Калибър и Геран.
19
12
 
12
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Мачкайте хлопци!