Кулеба обвини Запада за унищожената от руснаците Триполска ТЕЦ

Дайте ни Patriot, призова той
12 апр 2024 09:33, Петър Бойчев
161
Кулеба обвини Запада за унищожената от руснаците Триполска ТЕЦ
Снимка Фейсбук

Първият дипломат на Киев Дмитро Кулеба обвини косвено Запада за унищожената от руснаците Триполска ТЕЦ.

В кулоарите на украинско-словашките правителствени консултации в Михайловци Кулеба заяви, че ако Западът бе предоставил на страната необходимите й средства за ПВО – като Patriot,то руснаците нямаше да унищожат една от най-големите й топлоелектрически централи, предава Укринформ.

Кулеба подчерта пред своите партньори критичното значение на доставката на модерни системи за противовъздушна отбрана Patriot. По-специално липсата на защитно оборудване направи възможно руснаците да унищожат трипилската топлоелектрическа централа близо до Киев, подчерта министърът.

Кореспондент на агенцията го попита дали е повдигнал темата за унищожаването на Триполската ТЕЦ от руснаците по време на дискусии с европейски колеги, предаде Фокус.

"Има само една тема за повдигане тук - дайте ни Patriot! Ако го бяхте направили, нямаше да загубим всичко това“, отговори директно Кулеба.

Според него именно в този дух украинската страна ще разговаря с чуждестранните партньори – "максимално ускоряване на доставките на ПВО“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинската хунта съзнателно оставя хората да снимат на поразия въпреки забраната, за да генерира симпатии в западанта преса и да засили натиска за доставки на оръжие.
34
1
 
60
 
! Отговори
Той преди 2 месеца
Велика наглост. Всички сме им длъжни на украйнците. Сядайте на масата и преговаряйте с другаря, спрете да измъчвате народа си????
33
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще карате на слънчеви панели и фотосинтеза бе лигофрен нацистки.
32
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами ако не бяхте изгубили тия които ви дадоха щяхте да имате, бездънна ямо
31
2
 
38
 
! Отговори
ХиХи преди 2 месеца
*** зелю стреля по рафинерии, обвинявай когот щеш терористи сте
30
2
 
44
 
! Отговори
Хора преди 2 месеца
Някой ден ще разберем кой е подтикнал Украйна да започне провокациите срещу Русия,за да започне тази война и какво и е обещано,зада се държат така украинските политици?!Има нещо което не знаем....
29
1
 
28
 
! Отговори
В,В,ПУТИН. Z, преди 2 месеца
Украина,. неизбежно,. Скоро, капитолира,,вдига,бяло,знаме,нямат,друг,шанс,. С,,,,,РОССИЯ,,несе,,воюва
28
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тагаренко ви подари БТР-и, стреляйте с тях :))
27
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най новите руски ракети Пейтриът не ги лови. Тоя май не схваща.
26
1
 
43
 
! Отговори
Факти преди 2 месеца
Русия е унищожила оръжие,техника и въоръжение на НАТО в Украйна за над 30 милиарда.Над 20 000 наемници от страни на НАТО и 1290 американци.
25
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много нагли тези укри! Не стига, че целия свят ги дундурка, ами сега друг виновен за провалите им! Некадърна и безотговорна политика, безпомощни военни! Да подписват капитулация, че скоро няма да ги има?
24
2
 
14
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
До "Зевс". Последният път в Жуляновск ги удариха с "Циркон". Райтеон пак извади съобщение че ще компенсира служителите си загинали в Украйна. Без никакви сирени, без суматоха "Патриота" просто гръмна. Със "Кинжала" могат да хванат кога излитат МИГ-31, Искандер също мога да засекат и да се подготвят, а с Циркона с наземно базиране, Патриота става система камикадзе - унищожава го като се блъска в него.
23
2
 
32
 
! Отговори
Цъ преди 2 месеца
Зеленски и Кулеба трябва да заминат на някой остров, тоест в историята, за да може да има споразумение с Русия. До ноември, декември, ще загубят още много земи, хора и жизнено важни да живот съоръжения. Малко реализъм е нужен, ама не, не щат!
22
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На мен друго ми е интересно. Как другаря Ким, при всичките ембаргота, които са му наложени, успява да захранва руснаците с милиони снаряди и друго въоръжение. И Китай тоже. А прехваления Запад, се чуди откъде да вземе някой снаряд и някоя ракета, за да ги прати в Украйна. Излиза, че някои държави отдавна се готвят за война с Нато и имат солиден натрупан арсенал. А ние сладко си спим.
21
2
 
38
 
! Отговори
Хах преди 2 месеца
Алооо просяк номер две, не лай срещу ръката която ви храни и вероятно ще ви храни още дълго с оръжие и мънгизи за сметка на народите от този Запад!
20
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някои хора летят в облаците. Много ми прилича на наш кирчо. Палачинката се обръща и няма връщане назад. Русия и Китай са победителите. Без значение дали ни харесва или не.
19
3
 
23
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
Кулеба да ходи пак да си бърше соп олите в ръката на Шолц и ще му дадат друг път.
18
1
 
41
 
! Отговори
Зевс преди 2 месеца
Ако руснаците са ударили ТЕЦ-а с "Кинжал" няма никакво значение дали са имали "Патриот" или не.
17
2
 
33
 
! Отговори
за какво им е тец преди 2 месеца
с патриота иска кулеба да бие по цивилни . лъготи и после обижда . сепаратист от диктатурата в киев . ще го хванат за мишена и друго ще запее .
16
3
 
36
 
! Отговори
Психолог преди 2 месеца
Бият се източни срещу западни руснаци. Факт, който е добре да бъде осъзнат от Украйна и да се споразумеят в краъна сметка. Няма и не може да има друг изход. Колкото повече чакат със споразумението - толкова повече територии и хора ще загубят. Плюс огромни страдания.