Кремъл: Помощ на САЩ за Украйна няма да промени картината

"Украйна ще воюва, за да предоставя печалба на американците"
18 апр 2024 20:15, Александър Попов
74
Кремъл: Помощ на САЩ за Украйна няма да промени картината
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Евентуална нова американска военна помощ за Украйна няма да промени ситуацията на фронта, където тя е в неблагоприятна позиция, заяви Кремъл.

Американската помощ обаче ще подпомогне отбранителната индустрия на САЩ и ще остави Украйна в дълг, отбеляза говорителят на руското президентство Дмитрий Песков.

„Украйна не само ще воюва, за да предоставя печалба на американците, но ще се сражава до последния украинец и ще е задлъжняла“, заяви Песков.

Помощта ще се гласува в събота от Камарата на представителите в Конгреса на САЩ, заяви нейният председател Майк Джонсън. Тя ще осигури 60,84 милиарда долара за посрещане на военновременните нужди на Украйна.

Русия контролира около 18% от територията на Украйна. Западните лидери и началници на разузнавателните служби смятат, че войната е на кръстопът, който може да доведе победа на Русия и унижение за Запада, ако Украйна не получи спешно нова помощ.

В отговор на въпрос Песков каза, че не разполага с информация за ареста в Германия на двамата граждани с двойно гражданство - германско и руско, обвинени в подготвяне на саботажи, и затова не може да коментира случая.

По-рано представители на германските власти съобщиха, че тези хора са били арестувани заради планиране на нападения, включително срещу военни обекти на САЩ, с цел да се подкопае военната подкрепа за Украйна.

Според руски и американски дипломати войната на Русия срещу Украйна е причинила най-тежката криза в отношенията между Москва и Запада от Кубинската криза през 1962 г., отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от Водещи мобилна
Свидетел срещу Boeing получава смъртни заплахи, а друг предупреждава: Всички на борда са в риск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Половината пари ще бъдат окрадени от Зеле и компанията около него
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
40 млрд. им дупката в бюджета на украйна само за месеца. Така разбрахме.
62
1
 
1
 
! Отговори
Юлиян до 62 преди 1 седмица
Минал си и ти веднъж покрай офицерите,ама явно отдалече.
61
6
 
3
 
! Отговори
Български офицер преди 1 седмица
За драскачите тук Рубладжийски - червени мекерета - само масови разстрели и гробове ......!!!
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както каза Кърби - помоща ще е в полза на американския народ. Парите ще се влеят във военната индустрия на щатите, ще се открият нови работни места. За това иде реч-сълзите на едни са щастие за други! Тези другите винаги са едни и същи. Целта е ясна-слаба и зависима Европа! Фокуса се премества към Близкия Изток. След Русия е време и Иран да бъде вкаран в конфликт. Каога ще активират Китай???
59
5
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 седмица
До рософилите! Има една приказка: не лежи на стари лаври,те са история!
58
0
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 1 седмица
"В отговор на въпрос Песков каза, че не разполага с информация за ареста в Германия на двамата граждани ...". Вестникари от "днес". Къде учихте занаята. Как горното изречение има отношение към заглавието на статията? Рога и копита ви е списването на вестника. Нищо чудно. За толкова финансиране, толкова музика. Биха казали сърбите. Пък българите да четат и псуУВаат. Нали това е целта.
57
1
 
4
 
! Отговори
Стефан преди 1 седмица
Слаб ви е мат'риала "Днес". Толкова ли е трудно да купите по добър софтуеър да търси лошите думи в форума. От много евроатлантици все най нашите момчета наемате. Резултат: Ппрост е дума подлежаща на цензура.
56
0
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 1 седмица
Паню, Паню, *** човек си момчето ми. Освен обида имаш ли нещо друго за казване?
55
7
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 седмица
Картината ще се промени много скоро, жалък руски въшкарник!
54
1
 
2
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Чърчил до Сталин.9.1.1945.Много съм ви благодарен за добрата вест.Вече я препратих на генерал Айзенхауер-само и единствено на него.Дано Бог помогне на благородното Ви дело...Това бе последната офанзива на противника по време на войната.
53
1
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Сталин до Чърчил."Ние се готвим за настъпление,но сега времето не е благоприятно.Но като имам предвид положението ви на Западния фронт,щабът на Върховното командване реши да завърши с ускорени темпове подготовката и без да се съобразява с времето,да започне широки настъпателни действия против немците по целия централен фронт не по-късно от втората половина на януари.Ще направим всичко,за да окажем съдействие на нашите славни съюзнически войски.7.1.1945
52
1
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Чърчил до Сталин 6.1.1945."Битката на Западния фронт е много тежка.Ще ви бъда много благодарен,ако ме осведомите дали ще можем да разчитаме на голяма руска офанзива на фронта по р.Висла или където и да било другаде през януари...Смятам,че въпросът е спешен".
51
1
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
И още;Чърчил:Очакваше ни тежък удар.Съюзническото решение да се удари Аахен на север,както и при Елзас на юг,значително отслаби нашия център.В арденския сектор остана един-единствен корпус-8-ми американски,от 4дивизии,който трябваше да брани фронт от 70 км...последствията се оказаха тежки.Германците можеха да осъществят един наистина голям план.
50
1
 
1
 
! Отговори
Юлиян до 43 и омбре- преди 1 седмица
то.Чърчил до Рузвелт-6.12.1944.Добре,че в момента руснаците са на наша страна.Трябва да видим какво ще свършат те.Разполагаме с обещанието на Сталин за зимна кампания,която според мен трябва да започне през януари.
49
1
 
2
 
! Отговори
Юлиян до 43 преди 1 седмица
Рокосовски:"..тогава неочаквано се получи разпореждане на Върховното командване,с което началото на настъплението се определяше с шест дни по-рано.Това се правеше по молба на съюзниците,които изпаднали в Ардените в тежко положение.В изпълнение на съюзническия си дълг правителството заповяда на армията ни да премине в настъпление,за да отърве от беда съюзническите войски.А колко ни бяха нужни тези шест дни за завършване на подготовката...Но трябваше да настъпваме.
48
1
 
4
 
! Отговори
Юлиян до 43 преди 1 седмица
А сега аз да те подсетя."Съюзниците"откриват"втория фронт"чак 3(три) години след нападението на Германия срещу СССР.На многократните напомняния на Сталин отговорите са едни и същи:"знаем,имаме желание,но за съжаление все още не сме готови"."Приготвят" се едва тогава,когато всичко е ясно,когато Червената Армия е извършила прелома и мощно и необратимо гони немците обратно към Берлин.
47
6
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 седмица
Дали бе!? Това го казва тоя същия многознайко който твърдеше,че искаме-не искаме ще плащаме гаста в рубли!
46
3
 
1
 
! Отговори
Дарк преди 1 седмица
Няма по-добри оръжия от руските,а САЩ са дали чак лятото на 1943 хиляда камиона от кумова срама като съюзник.Точно обратното е след разгрома на японската армия в Манджурия Япония се предава на САЩ и тръгват оправданията за двете бомби довели до това,а те са били за да направят Сталин по-малко лаком.Япония се предава след като остава без армия,а САЩ предават на Сталин предавката се при армия на Власов,който с деветте си генерала е разстрелян,а останалите предатели в Сибир доживот
45
4
 
6
 
! Отговори
Другарят Путин преди 1 седмица
Предайте се или ще бъдете унищожени!