По 9-10 лева за агнешко живо тегло, в магазините по 26 лева

Търговци търсят агнета за износ
Обновена: 24 апр 2024 16:12 | 24 апр 2024 16:12, Камелия Цветанова
17
По 9-10 лева за агнешко живо тегло, в магазините по 26 лева
Снимка: Pixabay

Изкупните цени на агнешкото месо, агнета и овче мляко се запазват приблизително на миналогодишните нива, заяви пред БТА Цонка Оджакова, директор на Комплексната опитна станция (КОС) – Смолян. Около 9-10 лв. за килограм живо тегло се продават агнетата, а суровото овче мляко е 3 лв. за литър, уточни Оджакова.

КОС продава продукцията си на фирми, разполагащи с кланици, като агнетата са предназначени за българския пазар. Преди Великден и Гергьовден в региона се появяват и търговци, търсещи агнета за износ, основно за Гърция. Част от овчето мляко от стадото на КОС ще се пласира в магазините като разфасовки кисело овче мляко.
Отглежданите в планинския район овце драстично намаляват през последните години, коментира Цонка Оджакова.

Тази седмица средната цена на агнешкото месо в Смолянско е около 26 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: агнешкоагнета
Още от За да се разбираме
Какво показва за вас последната цифра от годината, в която сте родени?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
ТРУПНО месо преди 1 седмица
Не яжте агнешко- ваксинирано е с ужасни неща . Няма кой да ви спаси после .Прион на Койцфелд-Якуб не се лекува. 2000 Градуса Целий не го убиват.
15
0
 
0
 
! Отговори
Справедлив преди 1 седмица
Разбрахте ли най- после разликата между нормирана,планова икономика и пазарна капиталистическа икономика . Все повече ще има за богаташите и все по-малко за обикновения народ. Ред и справедливост няма да има докато България не стане една фирма с еднакви условия за целия народ.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По магазините е само внос истекал от моловете на запат. АПК беха закрити и искслани и няма вече, а и за такива смешни пари никой не продава.
13
2
 
4
 
! Отговори
MNENIE преди 1 седмица
Разкладка - агнешко се продава за 12 лева Живо Тегло ( претегля се живо агне колко тежи и след това се разфасова - загубата е 50% ) , трупно е 24 лева . Тук е момента да кажа нещо което виждам в Рекламите - Замразено Агнешко от Нова Зеландия , Канада и САЩ - на същата цена . Тук е Мястото на БАБХ да ни Информира за Замразени Агнета преди 30-35 години .Купувайте само от България Произход .Пазете си децата и старите хора - месо от Австралия и Нова Зелндия , САЩ и този Район на света носят Зарази .
12
1
 
7
 
! Отговори
абе преди 1 седмица
господа журналисти,научете се веднъж завинаги да пишете правилно за това прословуто агнешко.Почвате с цена ЖИВО ТЕГЛО,завършвате с цена по МАГАЗИНИТЕ. Много ясно че ще има голяма разлика,след като по магазините НЕ ПРОДАВАТ живо тегло.Едно агне 25 кг.живо тегло дава 10-12 кг. месо за реализация по МАГАЗИНИТЕ и така живото агне се продава за 250 лв.,а готовото месо от агнето за 312 лв.(12 кг.*26 лв.). магазините без печалба ли да продават....нито имам магазин,нито имам животни, просто малко инфо
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Яж го живо тогава - половина е рога копита кожа и вълна :)))
10
6
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Купих си за тази вечер да хапна една пъстърва, а за Великден най-вероятно ще ям телешки стек блек ангъс, но да е внос. От експерт дето с това се занимава и търгува с такива премиум клас продукти знам, че нашите породи крави изобщо не стават за ядене, съответно и телетата им и че са само за мляко и за кайма пълнеж към свинската кайма. С овцете и агнетата ни е същата работа. Не става нашето агнешко. Трябва да е внос. В Лондон като живеех от арабите си купувах уникално агнешко Халал
9
0
 
3
 
! Отговори
аде де преди 1 седмица
Подкрепете българското, купете си от Фантастико, печено агнешко бутче, само за 99 лева килцето.......
8
0
 
2
 
! Отговори
Хляб и риба преди 1 седмица
И вино яжте и пийтеКакво са ви виновни овцете да ги колите
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Да им се разваля по складовете" - Като почне да им се разваля и ни го набутват у саламите и каймата. Пак си го изяждаме скъпо и развалено.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заради Шенген е! Ако ни приемат цените щели да паднат, разправя един тука отговорник по Шенген с превозваческа фирма
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В ЗАДАЧАТА СЕ ПИТА: ако техническите прегледи от 45 лв станаха 45 евро, личните документи от 15 лв станаха 15 евро, то хляба, олиото, месото, бензина и прочее колко евро ще са ???
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Спрете да купувате и ще спрат да спекулират с цената. Да им се разваля по складовете и догодина да си помислят пак на каква цена ще го продават.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като има балъци има и тарикати!
2
0
 
1
 
! Отговори
селянин преди 1 седмица
0,20 лв ама тва ми е работата хи хи хи
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
27лв