Гриша Ганчев и синът му официално напуснаха ЦСКА

Акциите им са прехвърлени на Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука
30 апр 2024 13:16, Нели Христова
40
Гриша Ганчев и синът му официално напуснаха ЦСКА
Снимка: БГНЕС

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука", се казва в декларация, разпространена от официалния сайт на "червените" и в социалния мрежи.

В нея се казва още:

След като поеха и спасиха клуба в най-тежкия момент в историята, те върнаха емблемата на ЦСКА отново на стадион "Българска армия".

За тези осем години отборът се класира в групите на европейските клубни турнири два пъти и записа паметни победи над съперници като Рома, Базел и Виктория Пилзен и успя да обърне негативната статистика във Вечното дерби. Тренировъчната база на ЦСКА в Панчарево бе модернизирана, като тя и стадион „Българска армия" станаха собственост на клуба. Най-важната лична победа на г-н Гриша Ганчев и на г-н Данаил Ганчев остава получаването на разрешително за строеж на нов, модерен, многофункционален стадион "Българска армия".

ЦСКА им благодари за отдадеността и искрената обич към клуба!

Оттук нататък, целите пред ЦСКА остават същите, а работата по всички проекти, като построяването на нов „армейски" дом и модернизацията на базата в Панчарево, която беше започната преди години, продължават по план и в график. Както досега, оперативното ръководство на клуба ще се осъществява от двамата директори на отбора Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

Предвид очаквания интерес към новината, на 07 май от 10:00 ч. на Националния стадион "Васил Левски" ще бъде организирана пресконференция, на която Филипов и Орманджиев ще отговорят на всички въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от За да се разбираме
6 добри насоки как да преговаряте за заплата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
Един приятел пита преди 2 седмици
Тирето, пак Литекс ли ще се казва или ще се слива с другото цска
34
4
 
4
 
! Отговори
RED MACHINE преди 2 седмици
Благодарим на г-н Гриша Ганчев, че спаси ЦСКА в най-трудния момент! Успех на новите собственици и ръководители в ЦСКА! Дано ЦСКА се върне там където му е мястото а именно винаги да е номер 1 и винаги на върха!!!
33
1
 
3
 
! Отговори
Един приятел пита преди 2 седмици
Тирето, пак Литекс ли се казва или се слива с другото цска
32
1
 
4
 
! Отговори
122 преди 2 седмици
За стадиона да каже Стоичков, нали той щеше да идва с някакви багери, а и без това са си дружки с мутрата Ганчев.
31
1
 
5
 
! Отговори
Мда преди 2 седмици
И какво стана с къщичкага за птиченца......Ха ха ха. От мутри толкоз.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До реалист Мисля, че столичани, доколкото са такива, имат ум и не трябваше да позволят на един селянин да ги излъже и да събори стадион Българска армия. Сега Гришата и Данаил ще строят стадиона поне 3-4 години, а дотогава я има ЦСКА, я не. Защо позволихте на двамата селяни да ви преметнат? Не ви ли направи впечатление, че двамата Ганчеви продадоха младите талантливи играчи, последно Назон, и ви напълниха с пенсионери?
29
0
 
6
 
! Отговори
Стамат от Карнобат преди 2 седмици
Влязло в сила разрешение за строеж на Стадион Българска армия - НЯМА! Който не вярва, може да провери в сайта на НАГ /Направление Архитектура и Градоустройство/... Ай чиститу на Литекс
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ехеее. След като преименува Литекс на ЦСКА (Боримиров позна месеци преди виаското), сега бута стадиона и напуска ааахахахаххахахахахахахахаааахахахахахах
27
5
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 седмици
Хахаха.И кой ще построи стадионът на Гриша Ганчев ако той вече не е в ЦСКА? Съветският съюз или Османската империя? Бе предупредих ли преди доста време ,,че Ганчев ще лиши ЦСКА от дом? Да,предупредих. И ще повторя не ами ще посетя,че най-добрият вариант за Българският футбол е ЦСКА и ЛЕВСКИ да се обединят в един уникален истински Български ***. Тогава ни турци,ни араби,ни съветски пияници ,ни църнокожи ще припарят до нас.ОБЕДИНЕНИЕ НА ЦСКА И ЛЕВСКИ МОМЕНТАЛНО !
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И СЕГА В ЗАТВОРА ЛИ ОТИВАТ , ИЛИ ЗАБРАВИХА ЗА ДАЛАВЕРАТА С ДДС НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
25
0
 
17
 
! Отговори
реалист преди 2 седмици
Ганчев довърши делото на великите Лупи и Титаните и сега си тръгна
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"След като поеха и спасиха клуба в най-тежкия момент в историята"...Май не стана точно така,ама щом са припознали...
23
3
 
13
 
! Отговори
Сър Пичук преди 2 седмици
Бутна им стадиона и се маха. Да викат Лупи да ги спасява припоците сега. От комунисти създадени от комунист ще се затрият
22
2
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Събори стадиона и си би камшика.Хубав,лош,но ЦСКА разполагаше със стадион.Сега кога ше се построи новия е въпрос с повишена трудност.
21
0
 
7
 
! Отговори
До Чирбарь преди 2 седмици
Ганчев не знам дали е глупав,но ти си."Национален фонд за Спорт,Култура,Изкуство и Наука" не е държавен,а частен.
20
3
 
10
 
! Отговори
Преди мучахте, преди 2 седмици
Че Ганчев ще прави МОЛв Борисовата,сега сменихте плочата-няма да има стадион.Хайде първо си сложете козирка,пък тогава се занимавайте с нас.
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Футбол не се прави и само с пари. Трябва и сърце. А у нас най-успешният футболист е станал продавач на хазартни игри и домакиня на Кауфланд. На БФС начело беше пияница, а сега е ***. Вижте отборите на полуфинал в шампионска днес и утре. В Германия няма арабски пари, но 2 от 4 отбора са техни. Защо? Защото има школи, хора, които се интересуват и дават сърце и душа, особено в Борусия. Тук всичко е една пародия и простотия. Никой чужд инвеститор няма да загроби пари за фашизоидни де били.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тирето даде фира. Все пак не е лесно да се бориш с милиардера Домусчиев.
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
по-добре да няма стадион да се разшири и залеси парка.
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Литекс ли е най успешния клуб в България, хахахахахаха! изчистихте ли пикоча от плочите на любо и стойчо!