Подаряват тънеща в разруха вила на Гьобелс

Провинция Берлин иска да се отърве от имота
32
Подаряват тънеща в разруха вила на Гьобелс
Снимка: БГНЕС/ЕРА/MORTE FAMILY

Регионалното правителство на Берлин предлага да подари вила, която някога е била собственост на министъра на пропагандата на Адолф Хитлер Йозеф Гьобелс. Надеждата е се сложи край на десетилетния дебат дали да се промени предназначението или да се разруши с булдозер обширният неизползваем терен в провинцията северно от германската столица

„Предлагам на всеки, който би искал да поеме обекта, да го поеме като подарък от държавата Берлин“, заяви финансовият министър на Берлин Щефан Еверс пред парламента на провинцията, съобщи „Гардиън“.

Берлин неколкократно се е опитвал да предаде обекта на федералните власти или на провинция Бранденбург, където се намира вилата, вместо да продължи да плаща за поддръжката и охраната на комплекса, който е обрасъл и е в окаяно състояние.

На 2 май Еверс поднови това предложение, като призова за предложения, които да отразяват историята на обекта. Той не каза дали ще бъдат разгледани и предложения от частни лица.

„Ако отново се провалим, както през последните десетилетия, Берлин няма друга възможност, освен да извърши разрушаването, за което вече сме се подготвили“, каза финансовият министър.

Гьобелс, един от най-доверените хора на Хитлер, е поръчал построяването на луксозната вила през 1939 г. в гориста местност с изглед към езерото Богензее близо до град Вандлиц, на около 40 км северно от Берлин.

Като убежище от Берлин, където живее със съпругата си и шестте си деца, Гьобелс използва вилата и по-ранна къща на това място, за да забавлява нацистки лидери, артисти и актьори, а също и като любовно гнездо за тайни афери.

След войната теренът с площ 17 хектара е използван за кратко като болница. След това е зает от младежкото крило на източногерманската комунистическа партия, която изгражда център за обучение, включващ няколко големи жилищни блока.

След обединението на Германия през 1990 г. собствеността върху обекта е върната на провинция Берлин. Градът обаче не намира приложение за него. Оттогава обектът се е превърнал в атракция за еднодневни екскурзии, които могат да си проправят път през обраслите земи и да надникнат през прозорците на вилата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: БерлинЙозеф Гьобелс
Още от Свободно време.
Как да не изглеждате отчаяни в любовта?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 седмица
Путлерини я е купил с тайната надежда в нея да намери наръчниците на Гьобелс и да успее най накрая да издава достоверни опорки на русоробите в Източна Европа като Костя Копейкин и бандата му путлерофашисти.
25
1
 
2
 
! Отговори
H преди 1 седмица
Яко
24
2
 
1
 
! Отговори
Шаман-Социалист..?!! преди 1 седмица
ШАМАНЪТ АДОЛФ ХИТЛЕР вярвал в екстрасенси,врачки,извънземни,магьосници и прочие................ОТДЕЛЪТ ПО ШАМАНИЗЪМ,ОКУЛТИЗЪМ,ИЗВЪНЗЕМНИ и прочие Свръхестествени явления на Третият Райх е създаден по личните индивидуални убеждения на Адолф Хитлер и му е бил като Частна собственост и на този отдел поверил реномето си след като се самоубие..........Възможно е Адолф Хитлер дори да е германофоб наредил на ШАМАНИТЕ си след като умре да го превърнат в Идеалният Германец на 100%
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
вилата на Гьобелс е купена от друг фашист- Зеленски.Така има символична приемственност
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЙОСИФ ГЬОБЕЛС
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
УСЛОВИЯТА НА ПОДАРЪКА И ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ДАНЪЦИ ЗА 100 ГОДИНИ И ПРИСТИГАМ!!!
20
3
 
1
 
! Отговори
Райхстага ГОРИ преди 1 седмица
По подозрения Римският Император Веспасиан се самоназначил чрез ВТОРИЯТ Петър наречен Йосиф Флавий и заповядал занапред абсолютно всеки които се усмихне в Римската империя да бъде изпращан директно под земята в гробището..........град Гори в Грузия върсис град ЛЮБЕК от Уест Германия
19
7
 
6
 
! Отговори
Тиква преди 1 седмица
Тая Вила вече е купена, от Зеления нацистобандеровец,заедно с цялата свита от укрофашисти, всички там ще се крият.
18
5
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Да пускат булдозера.Може да се превърне в сборище на нацисти.
17
3
 
1
 
! Отговори
баба Пена преди 1 седмица
Населетя терена с араби че Гьобелс да се обърне в гроба и да му е гадно. Арабите ще си говорят, ще изкъртят дограмата, ще направят всичко лом
16
2
 
3
 
! Отговори
ВЕЧНИЯТ СМЯХ преди 1 седмица
В прочувствена реч пред симпатизанти самият АДОЛФ ХИТЛЕР заявява цитирам:"ТЕЗИ КОИТО НИ СЕ СМЕЕХА ОЩЕ СЕ СМЕЯТ ЗАЩОТО УСМИВКАТА ИМ Е ЗАСТИНАЛА НА УСТАТА"............Нема шест-пет при тоя червени селяни от Микре та влезте в час
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До КУКЛОВОДААдолф Хитлер е бил германофоб по простата причина, че не е бил гертманец, а мишлинг от Австрия.
14
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 седмица
ТОКУ ЩО РАЗБРАХ, ЧЕ ВОНЯЩИТЕ ПУТИНИСТИ ИМАТ ЦЯЛ ПРОПАГАНДЕН САЙТ САФЕНЕЛС.БГ САМО С ЛЪЖИ И ТО НА БЪЛГАРСКИ! ОЩЕ МИНАЛАТА ГОДИНА ПИСАЛИ, ЧЕ БИЛА НА ЗЕЛЕНСКИ ! ИЗВОДА Е, ЧЕ ТЕРОРУСКАТА НЕЗАСЛУЖАВА ДА Е ЦЯЛА И НАЙ-ДОБРОТО ЗА НЕЯ Е ДА СЕ РАЗПАДНЕ ПРЕДИ ДА СА ИЗТЕПАНИ ОЩЕ 1 МИЛИОН ПРОПАДНАЛИ ПУТИНИСТА!
13
6
 
1
 
! Отговори
КУКЛОВОДА преди 1 седмица
Адолф Хитлер назначавал на ЮРУШ подчинените си за Наполеон Бонапарт но НЕ и себе си................ Дефакто Адолф Хитлер е подозиран германофоб заобиколен от русокоси без мозък кукли...................Кастрирал ТАЙНО древногерманците опитни ЗАЙЧЕТА Норвежци и Шведи въпреки че бил в колониална зависимост от норвежкият петрол и нападнал СССР с план червенокосият Фридрих БАРБАРОСА.................СТРАХЛИВИ Славянски Зайци ЗАЩО сте от ОСЛО и СТОКХОЛМ според фюрера?
12
2
 
5
 
! Отговори
УМРЯХ ОТ СМЯХ преди 1 седмица
*вместо да продължи да плаща за поддръжката и охраната на комплекса, който е обрасъл и е в окаяно състояние.*Това изречение дали е преведено правилно ?
11
7
 
5
 
! Отговори
До Стенли Ройс преди 1 седмица
Стига, не изпростявайте като русофилите...
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наследниците на хитлер управляват четвъртия райх. С парите на цяла европа и африка. След като дядо им избяга в аржентина. Че е близо до базите. На юг.
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най хубавото на тая война,спровоцирана и започната от русия е,че след нея ще има една слаба,изтощена,продължаваща да живее бедно,намразена,изолирана,осмивана,откъсната от цив.свят страна!Няма да се наложи повече да им гледаме кървавите паметници,издигнати неизвестно защо и неизвестно кому,защото ще са заличени всичките!Ще бъдат изтикани в техния си свят и ко...чина,от която се надяваме никога повече няма да издигнат глава!Човечеството най сетне осъзна кои са истинските фашисти-оф курс рашънс!
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В подземията има тон златни зъби и неразличими американски фалшиви долари. Има и части от кехлибарената стая . Има огромна златна свастика с рубини . Отгоре има излят бетон .
7
3
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 седмица
Добре вземам я щом е аванта :)))