Украйна иска от САЩ шпионския дрон MQ-9 Reaper

Иска ги за идентифицирането на руски цели
59
Украйна иска от САЩ шпионския дрон MQ-9 Reaper
MQ-9 Reaper. Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американските дронове MQ-9 Reaper са начело в списъка с оръжия, които Украйна иска да получи от САЩ, пише PoliticoPro, позовавайки се на свои източници.

Украйна проявява все по-голям интерес да получи американския шпионски дрон MQ-9 Reaper, защото планира операции за лятото и търси нови начини да помогне за идентифицирането на руски цели дълбоко зад фронтовите линии, пише изданието. Отбелязва се, че тези дронове са били приоритет за Киев от първите дни на войната. Въпреки това, докато по-рано те бяха планирани да бъдат използвани както за ударни, така и за разузнавателни мисии, сега Украйна се интересува главно от използването на MQ-9 Reaper само за разузнаване, твърдят източниците.

MQ-9 Reaper е модулен разузнавателен и ударен дрон, който е разработен за ВВС и ВМС на САЩ, както и за британските ВВС, припомня украинската агенция УНИАН. Първият му полет се състоя през февруари 2001 г. Дронът е оборудван с турбовитлов двигател, който му позволява да развива скорост над 400 км/ч. Размахът на крилете е приблизително над 20 метра, може да остане във въздуха над 24 часа и да носи боен товар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: УкрайнадроновеMQ-9 Reaper
Още от Свободно време.
Как да не изглеждате отчаяни в любовта?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
15
 
! Отговори
Направо Зеленски преди 4 седмици
Да се кандидатира наесен за Б Дом , да спечели и сам да си отпуска каквито оръжия му трябват. Ще си спести така много просене
11
11
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 седмици
Зеленски е толкова обезумял,че вече не се и прикрива какво му е заръчал Путин. Това му заръчал Путин,това иска Зеленски. Това са ромите. И ако някой се съмнява,то нека си се съмнява,но Зеленски ,Путин и Ердоган са в ежедневна комуникация съглашенческа помежду си. Просто ми втръсна от лицемерието на тия роми. Комунист-османска постановка на Болшой театър и османо-сефардските "пазители" на тоалетната със слава пред Централна баня в София. Калкулация! Където ядат,там и с..е.р..а..т!
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да не го свалят само :)
9
7
 
24
 
! Отговори
July преди 4 седмици
И други войни съм виждал през последните 20-30 години по света, но такъв просещ човек не бях виждал. Господ ще се погрижи за него.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 5. Води са 38 милиона обаче сигурно без оборудването.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дронят може да идентифицира цели длибоко зад фронтовите линии само ако навлезе длибоко във въздушното пространсртво зад форнтовите линии, а това става само при липса на ПВО.
6
9
 
24
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 4 седмици
Вън наглите окраинци!
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Този дрон ли струваше 200 млн долара? Питам за един приятел.
4
10
 
15
 
! Отговори
Витали Кличко преди 4 седмици
Искат група укро мафиоти за да го продадат на Иран и да си напълнят още гушите.
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Aми, gokaтo имa koй ga им yйgиcвa нa akълa, вoйнaтa щe npogължaвa и щe ce paзrapя...
2
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Американските дронове MQ-9 Reaper са начело в списъка с оръжия, които руските изтребители без проблеми обливат с керосин и потапят във водите на Черно море.
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нека си искат.