Стоянов за мелето в Пловдив: Нямаме данни да е имало гонка

Това е изключително тежко произшествие, отбеляза той
Обновена: 13 май 2024 14:58 | 13 май 2024 14:58, Нели Христова
55
Стоянов за мелето в Пловдив: Нямаме данни да е имало гонка
Снимка: БГНЕС

"Нямаме данни да е имало някаква гонка при катастрофата с двама млади загинали в Пловдив. Това е изключително тежко произшествие. За пореден път ми прави впечатление е, че това е поредното, от няколко месеца, пътно-транспортно произшествие, извършено от млади шофьори. Без да отклонявам вниманието от МВР, искам да акцентирам, че вероятно има някакъв проблем и при обучението на шофьорите."Това коментира министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в Благоевград. Той бе гост-лектор в ЮЗУ "Н. Рилски" на среща дискусия на тема „Противодействието на организираната престъпност в Шенгенското пространство".

По линия на пътната безопасност министър Стоянов отчете постигнати добри резултати. "От началото на годината до момента имаме 44 жертви на пътя по-малко в сравнение със същия период на м. г. Това е в резултат на мерките, които предприехме - засилен контрол по пътищата, отнемане на автомобилите на пияни и дрогирани шофьори и повишаване с 40% на събираемостта на глобите. Операцията, която разпоредих ще продължи до второ нареждане. От днес по пътя ще е цялата техника, както и всички служители, които могат да работят на пътя. Това не са само колегите от Пътна полиция, става въпрос и за районните и мл. районните инспектори", категоричен е министърът.

Той коментира и акцията на полицията в Бургас от тази сутрин във връзка с купуването на гласове. "На национално съвещание с ДАНС и прокуратурата поставихме началото на специализирана полицейска операция по линия на предстоящите избори. Днес в 17 обекта в Бургаска област, сред които и търговски, са извършени процесуално-следствени действия. В резултат има образувани 7 досъдебни производства, докладвани в РП-Бургас. Има 9 задържани лица. Открити и иззети са списъци с имена на лица, които е трябвало да предоставят своя глас за партия", обясни министърът. Допълни, че тепърва ще се установява за коя партия става въпрос, или за преференция.  Създаденото съвместно звено с ДАНС и прокуратурата за изборите ще провежда периодично срещи. Те ще са на оперативно ниво, между тези, които реално работят на терен.

По случая  с простреляното дете в Арбанаси от сина на Явор Божанков, министър Стоянов каза, че има образувано досъдебно производство. "Най-хубавото в случая е, че детенцето е вън от опасност за живота, добре е. Как по какъв начин и кой е оставил това оръжие безнадзорно там в присъствието на малолетни лица, ще се установява от прокуратурата", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Свободно време.
Нумерологична прогноза за 13 - 19 май
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Населено място ! преди 1 седмица
Възпитание! И първите 6 години този *** е карал с 200 километра в населено място това е не само престъпление а геноцид голям късмет е че не е изтрепал и други участници в движението или невинни хорица по тротоара язък и за другите деца в колата!
44
0
 
1
 
! Отговори
Жалко преди 1 седмица
Колкото и да ми се иска да не го пиша ,за мен Органите на реда не си вършат работата добре, вярно е че не може да са на всякъде но всички знаем каде се случват белите и каде се правят гонките с автомобили!
43
0
 
1
 
! Отговори
Стоянов преди 1 седмица
Не само в Пловдив в цялата страна МВР трябва да повиши мерките за сигурност всички знаем че по тези майски празници баловете какво се случва и че има много безразсъдни млади хора които пренебрегват правилата само яки наказания и глоби ще успокоят страстите!
42
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 1 седмица
" Господ забавя,но не забравя " . Когато имаш 16 нарушения за три години ( а вероятно много повече прикрити ,с чадър от майката служителка в КАТ ) е редно човек да се запита дали не се е чувствал над закона ? Но явно не е бил и над физичните закони. И прокурора се изказа,че..." явно е карал малко по-бързо от разрешените 50 км......" - що за наглост е изказването му ,карал е с двеста километра в час. Това ли е " малко по-бързо " ?
41
0
 
2
 
! Отговори
. преди 1 седмица
За мен са вече 39 години проветряване на устите и отбиване на номера , не вярвам на нищо излизащо от устите на политиците , защото всичко откскто се помня е лъжа , фуражките продължават да клекат по храстите като жрици на любовта , нарушенията и селениите почти на всяко кръстовище , вкл. и полицейски такиваси продължават и не сложиха камери по кръстовищата и едно и също цел живот , трагедия !
40
0
 
1
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 1 седмица
В Германия има "Тест за ***".за водачи с много нарушения-това и трябва на България
39
0
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 1 седмица
Това, че нямаш данни абсолютно нищо не значи. Ако имаше държава, щеше да имаш и данни. Но нали майката е служител на мвр всичко се крие. Коя е фирмата дала джип на сина? Това си е вид корупция. Или и за това нямате данни, но това е елементарно за осмисляне.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Скоростта не е била шега работа, но и заключенията на Дарвин за естествения подбор също.
37
0
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 1 седмица
не едно а четири дървета
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
МВР на Калин-ката на ГЕРБ се гаври с хората!! Никакво уважение на ушеф уше ушф пдраст!
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Боклукаа е карал с 200 км/ч. Нещо да кажете?
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отрязаха 100 годишно дърво заради този ***
33
1
 
11
 
! Отговори
Рашко преди 1 седмица
ЗАДАЧАТА СЕГА НА ПОЛИЦИЯТА Е ДА СЛЕДИ ДА ПРОТИЧА НОРМАЛНО КУПЕНИЯ ВОТ И ФАЛШИФИЦИРАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ....ТЕ ЗА ТОВА ИМ ВДИГНАХА И ЗАПЛАТИТЕ!
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е то вие за какво имате данни? За нищо. Излезте точно сега на бул. Цар Борис 3 и вижте колко минават на червено, колко карат с 80-90 при ограничение 50. Толкова са зле тези че за нищо не стават
31
1
 
10
 
! Отговори
ИСУС преди 1 седмица
ГОСПОД УДРЯ КЪДЕТО НАЙ-БОЛИ....В БЪЛГАРИЯ ЧЕНГЕТАТА И ТЕХНИТЕ ДЕЧИЦА СА НАД ЗАКОНА.....И ЕТО РЕЗУЛТАТА!!@
30
0
 
9
 
! Отговори
Пловдив преди 1 седмица
Сутринта, отивайки към работа, видях 1/2 от джипа да стои на върха на дървото.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Страховит разказ от касапницата в Пловдив: Труповете заклещени с часове, а джипът се усукал като...21-годишният шофьор е син на служителка на сектор "Пътна полиция" в Пловдив.Младежът зад волана имал книжка от три години. Джипът е бил регистриран на софийска фирма.
28
0
 
13
 
! Отговори
Този Който преди 1 седмица
Случка от преди малко: вземам си детето от детската градина. Покрай детската градина има събитие и една тумба ченгета "регулират" движението и не дават да се спира пред детската градина(къде ще си оставим колите да си вземем децата си е наш проблем). Идва един униформен с личен автомобил и той да си вземе детето. Познайте къде си спря колата? Ей това докато не се изкорени няма оправия в държавата.
27
1
 
9
 
! Отговори
Гонка преди 1 седмица
На това момче майка му работи в КАТ.
26
1
 
19
 
! Отговори
Жал преди 1 седмица
Ако това момче на 21 години беше изкарало казарма, както преди няколко десетилетия, сега той и приятелката му щяха да са живи и здрави.