Фриц спря Григор Димитров в Рим

Първата ни ракета загуби с 2:6, 7:6 (11), 1:6
14 май 2024 15:51, Красимир Ангелов
12
Фриц спря Григор Димитров в Рим
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров отпадна от осминафиналите на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като загуби от Тейлър Фриц с 2:6, 7:6 (11), 1:6 за близо два часа и 45 минути.

Двубоят започна по-добре за 11-ия в схемата американец, който с два пробива поведе в общия резултат, въпреки че Григор имаше цели седем брекпойнта, но не материализира нито един от тях. Втората част се превърна в истинска гладиаторска битка, продължила час и 23 минути.

Най-добрият ни тенисист имаше десет сетбола, включително три поредни при 6-3. Фриц на свой ред имаше мачбол при 8-7 точки, който не оползотвори и в крайна сметка бе наказан за 11-13 в полза на българина. Вторият сет сякаш обаче изцеди всичките останали сили на Димитров, който взе само един гейм в третата решителна част.

Григор направи десет уинъра повече от съперника, но и цели 22 непредизвикани грешки повече от американеца. Нашият тенисист направи само един ас и цели 11 двойни грешки.

В спор за място на полуфиналите Фриц ще играе с победителя от мача между третия поставен Александър Зверев и Нуно Боржеш от Португалия.

Всичко за срещата четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Образование
Журналистическата етика не може да се конкурира с ИИ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
много присти писачи има - да вземат поне един мач да видят ! за платените *** трябва да ги пратим в уксрайна или на мисия на Слънцето !
8
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Абе писачи улави, Гришо игра с 2 травми заради падането миналия крьг, на ръката и крака. Виждаше се, че без травмите щеше да отвее Фриц на клея където Гришо нее много добър. Лявата му ръка беше много зле, молеше болбоевете да му скагат накитника и се виждаше че едвам придържа ръкетата с ръка. И игра на супер турнир профи Топ 10 на планетата !!! Направо супер - Отчитайки 2 травми ! Браво Гришо !
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Последни сили има да спечели един-два турнира от сериите 250 и толкова.Край!! Свърши с тениса. До декември ще е към20то място а по-тоя време догодина ще е извън топ-100.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ПЕНКО (1) Не знаеш колко си прав като каза Точно като Джокович защото Джокович до края на годината ще се откаже от тениса Така ще стане и с Асковски. Сети се да играе когато всичко свърши. Когато беше млад вместо да играе той тичаше по разгонени застарели лелки с увиснал У..Късно е либе за китка са казали старите хора и за тенис на 34 години е също мноооого късно. Очаквам да се контузи в скоро време. На 34 години да се помпал с допинг няма как да свърши добре.
5
2
 
4
 
! Отговори
незнайко преди 2 седмици
НЕ СМЕ ЗЛОБАРИ.ТОЛКОЗ СИ МОЖЕ.ПАРИТЕ МУ СА ПОВЕЧЕ,ОТ РЕКЛАМИ.
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За съжаление толкова му е силицата - 10-то място. Последната година е постоянен, но не успява да се надскочи. Надявам се до края на година с малко късмет да направи поне два полуфинала та да влезе в 8-цата за финалния мастерс.
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ей, злобари! Само Гришо!
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Голем бой яде Дриш.
1
6
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 седмици
ТОЧНО КАТО ДЖОКОВИЧ ---ПО-ВАЖЕН Е "РОЛАН ГАРОС " !!!!!!!!!!!!!