27 дни казарма в Полша, плащат и 1500 долара

Могат да се записват мъже и жени на възраст между 18 и 35 години
17 май 2024 11:42, Петър Бойчев
46
27 дни казарма в Полша, плащат и 1500 долара
Снимка БГНЕС

Полската армия разширява програмата си за доброволно военно обучение за граждани на страната, като въвежда летни лагери, опитвайки се да набере военнослужещи на непълно работно време в момент на несигурност след нахлуването на Русия в Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Министерството на отбраната във Варшава обяви, че за първи път това лято ще стартира програмата "Ваканция с армията". Мъже и жени на възраст между 18 и 35 години с полско гражданство могат да се запишат за продължаващо 27 дни основно военно обучение в една от 70-те военни бази в Полша, като получат заплащане, равностойно на около 1520 долара.

Предложението е насочено предимно към завършващите средно образование младежи, но също така и към студенти и хора, които търсят работа през ваканцията, се казва в съобщението на министерството, което допълва, че в този случай военната служба може да бъде алтернатива на сезонната работа.

Обучението ще включва стрелба, ориентация в полеви условия, водене на близък бой, боравене с радиотехника, както и управление на военни превозни средства.

Полските граждани, които завършат участието си в програмата, могат да продължат да служат като професионални войници, резервисти или да станат част от доброволните отряди за национална сигурност.

Предложението на министерството на отбраната е продължение на еднодневните курсове за граждани "Тренирай с армията", които се предлагат в Полша от 2022 г. насам и са много популярни.

Полша е един от най-важните военни поддръжници на Украйна и също така масово се въоръжава. Полската армия ще се разрасне значително през следващите години. По данни на министерството на отбраната в момента въоръжените сили на Полша наброяват 191 500 мъже и жени. Тази цифра ще нарасне до 300 000 души, включително силите на националната отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: армияказармаПолша
Още от Свободно време.
Проучване разкрива историята и океанските пътешествия на дървото баобаб
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
5
 
! Отговори
Поляк преди 2 седмици
До39 и 42.Обучението е в ход не от онзи ден а от над година в PL.А ако русия желае винаги може да се пробва с Полша но за съжаление там със сигурност руската ватееенка ще си счупи главата или по точно това което остане здраво от нея след Украйна:))).По интересният въпрос е какво прави България и кога ще вземе пример и ще започне да прави нещо в посока армия и превъоръжаване,или ще разчита на църули и кремаклийки от музея тъй като и сега БГ мигове летят по една случайност благодарение на Полша:)
42
3
 
0
 
! Отговори
Хайли Лйакли :):) преди 2 седмици
следващите след укропитеците ще са панхиените!
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
тука ако дадат толкова и аз отивам, ще си пусна отпуска от ит компанията
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Или да отидат директно в Украйна. Луда работа.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Обучението ще е в Украйна нали? :) :) :)
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички имигранти ако не си намерят работа в първият месец от пребиваването си в страната трябва да ги изпращат в армията и след 5 годишна активна служба могат да придобият право за постоянно пребиваване в страната.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 27 Трябва да платиш осигоровки които са 100 пъти защото е рисковано ако работиш на 2 места и болницата трябва да те лекува после много по-скъпо. НАП също иска данък. Отпуска и от казарма също се дължи.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
записвате се и ви пращат на фронта и сядате на руския *** и ви връщат в чувал
35
3
 
25
 
! Отговори
Рендето преди 2 седмици
Хитро!!!!!! Много хитро....!!!!! По този начин, всеки който реши да мине военна подготовка за 25 дни и 1,500 долара подписва договор и моментално се превръща в резервист, в случай на война няма право да откаже мобилизация!!! А, за тези 25 дни обучение той/тя е просто пушечно месо!
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
При бай Тошо БНА беше 150 000 у казармата :)))
33
3
 
0
 
! Отговори
До 27 преди 2 седмици
Ти добре ли си? Ти отиваш да работиш на друго място, а не на твоето работно по договор. Имаш проблеми с четеното с разбиране?
32
2
 
19
 
! Отговори
Има ли балами??? преди 2 седмици
1500 долара са много добри пари за 1 месец служба, но много жалка сума, за която излъганите хора ще подпишат договор за участие във военния резерв и след това ще бъдат изпратени да умрат за американските интереси някъде по света.
31
1
 
20
 
! Отговори
ха ха ха преди 2 седмици
На пушечното месо повече от 27 дена военно обучение не му трябва. За спонсора САЩ 1500 долара са точно ДВА листа хартия за банкноти / на цена 1.50 долара / и 30 грама мастило / струващо 2 долара/.
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поляците бегат като зайци ако прдне некой.
29
5
 
1
 
! Отговори
Голяма преди 2 седмици
Подготовка ще е за 28 дни!Военна служба от 2 години 3 за моряците!Да се върне и УНСС! Стига с тия *** по кафенетата !
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 1 кг злато е 70 хил. $. Това е реалната заплата.
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Иван Агенцията по труда те глобева 100 заплати ако бачкаш през отпуска.
26
3
 
17
 
! Отговори
Ще ги пращат в Украй преди 2 седмици
Ще ги пращат в Украйна
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
1 кг злато е 25 хил. $. Това е реалната заплата.
24
0
 
12
 
! Отговори
VladTepes преди 2 седмици
Трябва да се увеличат генералите, адмиралите, полковниците, капитаните с рангове, докторите на военните науки и хабилитираните лица по системата много вожд малко индианец. Още Джани Родари е разбрал силата на такава армия справка - "Приключенията на Лукчо".