Катастрофата с НСО: Ударът е бил най-малко със 130 км/ч при ограничение 60

При спазване на скоростта ударът можело да не е фатален
22 май 2024 11:45, Петър Бойчев
124
Катастрофата с НСО: Ударът е бил най-малко със 130 км/ч при ограничение 60
Снимка БГНЕС

Ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч. Така коментира пътният експерт Ивайло Желязков фаталната катастрофа с автомобил на НСО с Кирил Петков край Аксаково. При нея загина 60-годишен мъж.

"Това е може би един от най-натоварените участъци. По навигация ограничението е 90 км/ч, а официално - 60 км/ч. Ако автомобилът на НСО бе карал с 90 км/ч може би нямаше да се стигне до такъв жесток сблъсък", каза експертът пред NOVA.

Още по темата
"Има няколко предпоставки, за да се случи този инцидент. Автомобилът на НСО е с тегло 3 тона, пострадалият автомобил е 1400 кг", коментира още той.

Според него линията на видимост на пътния участък се скрива от няколко пътни знаци. "Водачът на НСО е имал много малко време за реакция. Предвид удара, който се е случил, той се е движел над позволеното", добави Желязков.

"Пострадалият автомобил е бил с много стари зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка", заяви пътният експерт.

След инцидента край Аксаково, разследването около случая продължава. Премиерът Димитър Главчев поиска незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО.

Междувременно вчера беше отстранен директорът на ОПУ – Варна инж. Явор Пасев и началникът на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" Севдалина Казълова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от Свободно време.
Какво ни носи пълнолунието в Стрелец на 23 май?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Афера на Томова са подпъхнали фалшива снимка на Киро Корнелия и Асен. Погледнете, Лицето на Корнелия е от снимка където тя е симетрично фронтално осветена. Киро и Асан са осветени от горе на долу. Зад телата им, на мебелите няма никаква сянка която би останала при каквото и да е осветление. Челото и дясната буза на Асен са осветени. Киро има осветени челото и дасната му скула, но в пълна сянка е лицето му под носа
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докога ще ни занимавате с този случай?Двете загинали деца в Пловдив по-малко важни ли са?
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
за къде е бързал Кирчу простото никой във Варна не го чака,уби 1 човек и осакати друг.измамник лъжец и любовчия забравих и бавноразвиващ се.
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Свидетели казват,че е било с 160,но всичко ще покрият и затова преасфалтираха.Хората ще ги накажат като не гласуват за тях.Има психари,които твърдят,че е било нагласено.Да се лекуват!Няма луди в България да се правят на камикадзета,а и никой не е карал насила Кирчо с такава скорост да кара все едно някой го гони да връща 10-те изчезнали милиарда...С Асенчо редовно хвърчат по улиците.
90
1
 
5
 
! Отговори
Затова преди 1 седмица
Точно затова скоростно асфалтираха и заличиха всички физически следи.Наредителят на асфалтирането е съучастник в престъплението на Киртака.
89
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
Пропуснал е да направи една бърза бяла линия,та затова.Пък нали Зеленелски му е кумир,не трябва да изостава от модата.
88
1
 
4
 
! Отговори
До 77 Анонимен преди 1 седмица
Как, за къде е бързал наш Кирчо - да бърка под полата на Ленчето Бориславова.
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това са минимум 40 м/с, когато цивилната кола е била на стопа и шофьора е гледал наляво мутромобила още е бил зад завоя никакви махнати знаци е нямало да помогнат. Но нарушение задължително има, отнели са на невидимия състезател предимството, как може мутра в България да е виновна за нещо, веднага трябва да се намери извинение. За несменени зимни гуми наказанието е Кирчо с джип да те утепа.
86
1
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Хазарта е един от най-големите бо-клудзи, който е влизал в НС. Който иска може да си намери клиповете, където пиян реве срещу жена "да ти с*рем у устата!". Когато миналата година събираха помощи за Украйна, вместо да им преведе парите, той надълго и нашироко раздуваше как са обикаляли Германия, за да намерят "най-подходящия бус". Той си направил екскурзия и ПР, из рода...
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За сведение Ицо Хазарта има само средно образование и знае 5 думи английски. До скоро имаше проблеми с дрогата и алкохола. Егати идържавата, щом го изпраща евподепутат?!
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отвръщава ме безхаберието към криминалните изпълнения на Кирил Петков, Лена Бориславова, Асен Василев, Даниел Лорер...ПП,ДБ. А те са много. Сякаш са от тефлон, всичко пада от тях.И какво си мислят младите българи, като гледат всичко това? Просто бягат по-далеч от тази безправова държава, от хаоса, който създадоха ПП и компания. Хората учат, стараят се, посещават лекции, Ицо хазарта със средно образвание, който показва среден пръст в парламента, става европейски депутат.Бай, България!
83
1
 
1
 
! Отговори
аз съм против преди 1 седмица
на тия ниско ентелегенти стражари да им се дава да управляват МПС.за таа работа си требват професионални шофери ,стига с тия амуджи връзкари се праат на рамбовци по родните шосета
82
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
резидента каза:Всичко е наред,спете спокойно деца от УБО...
81
1
 
17
 
! Отговори
До 82 преди 1 седмица
Виж на снимката в какво състояние е Аудито - шофьорската врата е почти при пътническата. Освен това няма следи по покрива => не е имало преобръщане, което би станало при билярден удар от по-висока кола (кинетичната сила се събира надолу като скочиш върху спирачката). Вероятно и бързото асфалтиране го направиха за да скрият липсата на спирачен път.
80
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Са ясно ли е защо Кирта си запази двойното гржданство, не произведе една ел кола и диабетисва хората с тулумби от шекерджийница "Инзолинета Разходка"
79
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"ако го беше ударил със 130, аудито щеше да стане на ламарина 2мм. Тоя "експерт" " - А кой по дяволите си ти, че да си "по-експерт""?
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"В такива коли и картинки и гласове се записват. Истината е записана както в самолетните че.ни купии. " - Не, не работи така, освен ако не си при американски застраховател.
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От снимките и написаното следва: От 130 - 140 км/ч излиза че удрящата кола е имала скорост от 3 до 4 м/секунда. Новият асвалт е с дължина поне 10м и е унищожил спирачен път 5-6 метра. Това вече е скорост 150 - 200км/ч, което показва колко далеко е отхвърлена ударената кола. В такива коли и картинки и гласове се записват. Истината е записана както в самолетните че.ни купии. Нека не чакаме Афера пак първа да публикува
76
8
 
1
 
! Отговори
ловец преди 1 седмица
ако го беше ударил със 130, аудито щеше да стане на ламарина 2мм. Тоя "експерт" от изодзадзе ли си е изсмукал експертизата?
75
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НСО били изрядни с поддръжката на колата! Щяло и да не е така, нали за нея щедро плаща целокупния български народ, който след това същото НСО и разни новоизлюпени политикани газят по пътищата!