Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори

Доц. Инджов: Най-лесно ще се направи коалиция, ако "Възраждане" са втори
159
Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След изборите вероятността за правителство е 50 на 50, прогнозира пред БНР доц. Иво Инджов – преподавател по журналистика. Според него има значение кой ще е втори в резултатите.

"Ако ПП-ДБ са втори, те все пак ще могат да претендират да бъдат по-активна част от евроатлантическа коалиция. Тук въпросът за Пеевски и ДПС ще виси със страшна сила. Ако са трети, тогава ситуацията става много сложна за тях. На символно ниво ще се затвърди ролята им на младши коалиционен партньор, ако въобще се стигне до коалиция. Отново виси въпросът с ДПС – ще преглътне ли ПП-ДБ ДПС с Пеевски", каза той.

Според него най-лесно ще се направи коалиция, ако "Възраждане" са втори.

Ако ДПС са втори, ПП-ДБ ще опитат да се дистанцират от тази коалиция, смята той.

"Тази поредица от записи, която вижда сега бял свят, ще се отрази негативно на ПП-ДБ, но не чак в такава степен. От една страна претръпнахме. От друга – няма кой знае какъв грандиозен скандал", коментира Инджов относно изтеклите записи от вътрешнопартийни разговори на политици от ПП.

"Очевидно има някой, който записва и подава целенасочено информация. Да не забравяме, че първият компрометиращ запис за ПП-ДБ беше направен от съпартиец на ПП и там някъде кой знае каква голяма конспирация не трябва да се търси. Те не отрекоха казаното. Според мен проблемът с тези записи е съдържанието – на първо място да се види за какво се говори, доколкото е възможно, да се реконструира казаното, и едва след това кой ги вади в публичното пространство и ако има нарушение на закона, компетентните органи трябва да се включат", посочи той и отбеляза, че става въпрос за политици, които претендират за нов морал и ново начало в политиката.

Според него няма грандиозен скандал в тези записи.

"В близката ни история имаме далеч по-скандални и стряскащи за състоянието на държавата записи и те ще излязат някой ден", категоричен бе доц. Инджов и добави, че не трябва да има двойни стандарти към записите.

По думите му службите, прокуратурата и МВР трябва да бъдат реформирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от САЩ
Белият дом взема мерки за намаляване цената на безина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
2
 
! Отговори
Цветан Камелий преди 1 седмица
И защо да ни интересуват спуснатите опорки на краварския аналлиззач ИнджеФ,платен соросоиденседера3т слуга на Козяк?!? Айде у лево!
122
0
 
1
 
! Отговори
Ско ПП-ДБ са втори! преди 1 седмица
Това означава, че изборите са манипулирани или по брутално фалшифицирани!
121
0
 
4
 
! Отговори
Стилиян преди 1 седмица
Записите " НЕ БИЛО КОЙ ЗНАЕ КАКВО" тия всичките са за лудницата. Щом вече и това е нормално не ми се мисли какво ще е ненормално по новите Евроатлатнически ценности
120
1
 
4
 
! Отговори
Шебек преди 1 седмица
Знаем кой ще е втори,а може и първи да стане....
119
1
 
4
 
! Отговори
Шебек преди 1 седмица
Знаем кой ще е втори,а може и първи да стане....
118
2
 
8
 
! Отговори
. преди 1 седмица
До 109 Анонимен...."АКО ППДБ НЕ БЯХА ВЛЕЗЛИ В СГЛОБКА".....само от 4-5 приказки ми стана ясен от кои си :)))) Всеизвестен , категоричен и безспорен факт е , че сглобката беше сътворена точно за пепедерастите , така щото въпреки изборната загуба точно те да станат управляващи и шарлатанията да се вихри на макс.
117
3
 
3
 
! Отговори
Дванадесет! преди 1 седмица
НикъФ ШанС!
116
3
 
8
 
! Отговори
до 122 преди 1 седмица
нема как да стане,те Възраждане ако искаха отдавна щяха да се коалират,това ще е самоубийство за тях
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
пореднищ "експерт" който ни спускат от въздуха според който нямало грандиозен скандал в записите .Абе аланколуу да ти говорят че ще се "съгласуват " с чужди правителства не било грандиозен скандал тогава какво е? или че на изборите сме правили "ала бала с президента"?
114
10
 
4
 
! Отговори
Клеций II преди 1 седмица
Накрая простацците, наследници на агграри от работническата класа, ще си изберат коалиция Вгъъзраждане, ГЕРБ и ДПС. Това ще управлява България, да ви е честито.
113
0
 
5
 
! Отговори
Сигурно си аутист преди 1 седмица
118 Е да тогава това ще улесни разправата с неудобните като имаш предвид ме цялата власт е в мафията.
112
8
 
4
 
! Отговори
до 116 преди 1 седмица
Товаа за американските господари е най-яловата копейска опорка. Ако беше вярно, сега щяхме да имаме правитеслтво, бе *** пробит.
111
8
 
8
 
! Отговори
до 116 преди 1 седмица
И какво ще направи "Възраждане" като "обърка плановете". Коалиция с ДПС ли? Диктатура на копейките ли ще правите? Кажи де, не се скатавай.
110
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България ще се оправи когато върнат смъртното наказание. Каква демокрация, какво върховенство на правото от хора като Радев, Пеевски и Борисов, които семейството им ги е отлъчило и не искат да имат нищо общо с тях. Тези хора се страхуват само от смъртна присъда, трудов лагер и подобни свойствени на тях практики
109
4
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 1 седмица
Шансът да я няма България е по голям. Аз не искам да съм контрабандист като Борисов или прасе като Пеевски, осъдено от цял свят, но изнасилващо собствената си родина. Според ме и Радев, и Борисов са руски шпиони, Борисов е двоен или троен (и на Турция), но тези хора не работят за България и не им пука за хората. Те си имат администрация и магистрати на държавна издръжка
108
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще направите правителство, ако ви кажат американските господари, продажници такива. Възраждане обаче ще ви обърка плановете.
107
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шансът да срещнеш динозавър в Ню Йорк е 50/50. Или ще срещнеш, или няма да срещнеш ;)
106
5
 
14
 
! Отговори
до 109 преди 1 седмица
Сглобката свършиха някои доста добри неща. Това с пенсионерите никак не е малко, а вече 1/4 от населението на БГ са пенсионери. А и по-голямата част от хората увеличиха значително доходите си. Ако не бяха те, щях да си продължавам да работя за 1300, сега почти 2000. Трябва да се гледа обективно, а не да повтаряме опорки на един или друг.
105
8
 
9
 
! Отговори
до 109 преди 1 седмица
Ако не бяха влезли в сглобка и сега щяха да управляват гълъбите на Радев. И щяхме да имаме политически убийства като в Словакия. Хората си сложиха главите на дръвника заради такива неблагодарници като вас. Докато не ритнете камбаната на България, няма да мирясате, негодни творения на природата.
104
6
 
7
 
! Отговори
do 112 преди 1 седмица
Искаш да кажеш народът сам се набутва в блатото. Доказателство: Брекзит. Що не ги питаш англичаните колко са добре сега?А и не могат да се върнат в обозримо бъдеще. Най-големите бели стават, когато оставиш тълпата да ррешава.