Пловдивски студенти прекарват по 4 часа в социалните мрежи

Ректорът на Медицинския университет им обеща спортни стипендии
Обновена: 7 дек 2014 17:09 | 7 дек 2014 17:04,
4
Пловдивски студенти прекарват по 4 часа в социалните мрежи
Снимка: Dnes.bg

„Между 3 и 4 часа на ден прекарват нашите студенти само в социалните мрежи”, съобщи пред Dnes.bg ректорът на Медицинския университет в Пловдив проф. д-р Стефан Костянев.

По тази причина университетът търси различни начини за стимулиране на младите медици да спортуват, защото липсата на движение води до затлъстяване.

Най-новото спортно съоръжение в университета e напълно обновената спортна зала „Медик”.

„По-добре 10 пъти да се изпотиш, отколкото веднъж да се напиеш, защото спортът е единственото спасение в това напрегнато ежедневие, а студентите по медицина са едни от най-натоварените”, заяви проф. д-р Стефан Костянев.

Залата е пригодена за волейбол, футбол, баскетбол, тенис на маса, тенис на корт и аеробика. Тя е предназначена за учебните групи на университета и за провеждане на състезания.

„Опитваме се да създадем максимални условия на спорт, защото той е детоксикацията на тежкото ежедневие”, каза още ректорът.

В залата има изцяло нови уреди, осветление, вентилация и климатизация. Настилката е мултифункционална и е от нов тип. Тя е ремонтирана със средства на университета.

„Целият ремонт на залата, на прилежащите помещения, на фитнес центъра, е около 300 хиляди лева – сериозна сума, но на практика направихме сериозен ремонт.  Това беше една съборетина, в която 40 години не беше правено нищо, но сега изглежда по друг начин. Важна е и вентилацията и климатизацията, защото без тях не може да се спортува”, съобщи още ректорът.

„Учредяваме спортни стипендии за нашите студенти и ще въведем спорта и обучението по физкултура до края на следването, защото в момента те го имат само до първи курс”, обеща проф. Стефан Костянев.

По примера на западните университети, тези които са с принос към националния спорт, ще получават и съответното възнаграждение – стипендии, които ще бъдат по размер на нашите отлични студенти. В университета не щадят пари за екипировка и спортни отбори.

Университетът се гордее и с постиженията на младите медици, които спортуват. Отборът взе първо комплексно място на Националните летни игри в Албена, където студентите показаха отлични умения по волейбол, баскетбол, футбол и баскетбол.

По време на състезанията на Националната студентска лига МУ-Пловдив взе второ и трето място по волейбол, първо и трето по тенис на корт, второ по тенис на маса и четвърто по футбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво! Супер придобивка!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
V OPLOVDIF NEMA STUDAENTI NORMALNI,PLASHTAH SI ZAVARSHVASH SI I OTIVASH DA RABOTISH KATO METAC.