"Бизнес математика" ще преподават в Шуменския университет

Разкриват новата специалност за идната учебна година
20 фев 2015 15:40,
6
"Бизнес математика" ще преподават в Шуменския университет
Снимка: Getty images/guliver photos

Нова специалност "Бизнес математика" ще бъде разкрита в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" през учебната 2015-2016 г. за по-добра професионална реализация на студентите. Това съобщи за БТА заместник-ректорът по учебната дейност доц. Живко Жеков по повод на започващата кандидатстудентска кампания във висшето училище.

Първият предварителен изпит за кандидатстване в университета ще се състои утре - в първия корпус на висшето училище, в Департамента за информация, квалификация и продължаващо образование във Варна, и в колежа ни в Добрич, отбеляза Жеков. На същите места се приемат документи за кандидатстване.

Там ще са и следващите предварителни изпити - през март, април и май, уточни Жеков и допълни, че предварителните изпити са безплатни. Той припомни, че основната кандидатстудентска сесия е през юли.

Най-бързият и лесен начин за подаване на документи за кандидатстване е в електронна форма в сайта на университета в Интернет. Документи се приемат и в бюрата за кандидатстудентска информация в страната, съобщи още Жеков.

По думите му се очаква през следващата учебна година в университета да бъде разкрита още една нова специалност - в областта на науките за земята, която все още не е акредитирана.

В Шуменския университет в момента се обучават повече от 7000 студенти в 58 специалности, отбеляза Жеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Читател преди 9 години
Те, ако съберат 12 човека, могат и космонавтика да преподават!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Бизнес математика"- нито е Бизнес, нито математика!Само се чудят как да заблудят кандидатите.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Главен лектор по най-новата математика ще е проф.Валдер /от wald - гора/,ькойто ще ни обясни как се тегли 16 милиарда заем и ПОСЛЕ КО ША ПРАИМ?