6 медала спечелиха математиците ни в Белград

Националният ни отбор зае трето място на Балканиадата за ученици
29 юни 2015 14:21, Анисия Иванова
39
6 медала спечелиха математиците ни в Белград
Снимка: МОН

2 златни, един сребърен и три бронзови медала спечели българският национален отбор по математика на 19-ата Балканиада за ученици в Белград, съобщиха от МОН.

Златни медалисти са Иван-Александър Мавров от Софийската математическа гимназия и Евгени Кайряков от Образцовата математическа гимназия в Пловдив.

Носител на сребърен медал е Борислав Антов от СМГ. Бронзови медалисти са Кирил Байгачев от СМГ, Борис Барабов – СМГ и Кристиян Василев от Първа частна математическа гимназия - София.

Балканиадата се проведе от 24 до 28 юни 2015 г. в Белград и в нея участваха ученици на възраст до 15,5 години.

Националният ни отбор зае престижното трето място, непосредствено след Турция и Румъния. Научни ръководители на отбора са проф. Сава Гроздев и Ирина Шаркова.

Отборът ни се завръща днес в 15.30 ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
измамата преди 8 години
До ГецатаВсъщност знаеш ли, че на международната олимпиада през 2003 нашите ученици знаеха предварително и шестте задачи? И че им ги подсказа Сава Гроздев?
23
1
 
1
 
! Отговори
Ш преди 8 години
До АнонименКога беше по-добре ? Когато имаше разпределение или сега, когато мозъка изтича извън граница ?---------------- Кой мозък е изтекъл? Твоят ли? Не знам защо някакви посредственяци си мислят, че умните българчета са някакво тяхно притежание. Абе, аланкоолу, това си е самостоятелна човешка единица, щом е решил да се изнася, изнася се. Не му е изтекъл мозъка, а още по-малко ти имаш някакво отношение към тая работа. Глей си собствената копанка и не мисли накъде изтичат хората.
22
1
 
2
 
! Отговори
Отношение преди 8 години
Да, Тиквата показа отношението си към умните. Искат да ми стават програмисти, да стават овчари, бе ! ОвчУ съ търси могУ !С такъв премиер не се надявайте да остане някой от тези умни деца в Родината !
21
1
 
6
 
! Отговори
Бате Ви Боце преди 8 години
Учете, учете, че овчари трябват на тая държава.
20
1
 
5
 
! Отговори
do 20 преди 8 години
гугъл "IMO hall of fame", че тука *** са много докачливи на линкове...
19
6
 
0
 
! Отговори
55 преди 8 години
А къде са останалите МГ от провинцията!?Да се закрият,ако продължават да произвеждат посредственост или да се преобразуват в СОУ!За да се знае кой създава качество и той да взема парите,и кой е търтей и бездарник.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"И апропо, единственият ученик в историята с три перфектни резултата е румънец."Дай линк!
17
6
 
4
 
! Отговори
ПЕТКО ОТ 7А преди 8 години
Те са зубари :D
16
2
 
5
 
! Отговори
_ преди 8 години
И апропо, единственият ученик в историята с три перфектни резултата е румънец.
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
15, аз пък отивам да си отворя една биричка. Приятна ти работа.
14
1
 
5
 
! Отговори
от 12 преди 8 години
И да слагате минус след минус, това не променя историята, освен в собствените ви глави...Румънците имат над 20 перфектни резултата в историята на математическите олимпиади. Ние имаме 8.Всеки може да го провери на сайта на IMO.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно обаче е сигурно - ако има олимпиада по мързел ние ще сме на първо място :D Защото вместо да работи, българинът чете новини и пише коментари. В това число включвам и себе си :DХайде, стига толкова за днес, отивам да побачкам малко :)
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това турчета да ни победят по математика, значи все едно турски шахматист да победи Веселин Топалов или турски тенисист да победи Григор Димитров.Голяма гордост, няма що!
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
После ще ги гледаме в "темата на нова" как са в САЩ, а даскала им по математика няма пари за тебешири. Кога беше по-добре ? Когато имаше разпределение или сега, когато мозъка изтича извън граница ?
10
5
 
9
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Румънците почти винаги са били преди нас по математическите олимпиади, обратното е било изключение. Имат и винаги са имали много добра школа.Турците явно вече развиват огромния си човешки ресурс.
9
0
 
7
 
! Отговори
Щ.Младши преди 8 години
Догодина второто,а след това да не се отървете от първото място славни Български момчета!
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От статията: "Националният ни отбор зае престижното трето място, непосредствено след Турция и Румъния"Трето място на Балканиада - не бих казал, че е кой знае какво постижение, при случай, че участват само 5-6 отбора. Само като си спомня, че допреди 6-7 години България беше редовно сред топ 5 в света, трето място на Балканиада си е направо провал.
7
4
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 6 Това са плодовете на хамериканската демокрация в училищата ни!
6
1
 
12
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
"Едно време нашите математици бяха първи в света изпреварвайки японците в математически олимпиади, сега се задоволяваме с турнири и трето място"За съжаление си прав. През 2003 година на международната олимпиада България се прибира само със златни медали. Изпреварваме велики нации като САЩ, Китай, Русия. Първи сме сред 180 страни.10 години по-късно се гордеем с бронзови медали на състезание, в което се включват само няколко държави.Все пак браво на децата - със сигурност са по-добри от мен.
5
4
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
4, тиЩо аз трябва да се класирам някъде си в Олимпиада? Факта че сме били световни шампиони по математика какво общо има с това, че аз трябва да съм също номер едно в Олимпиада? Казвам с други думи, че образованието ни е толкова занижено, че сега се борим с едни и те ни бият по математика. Ето затова говоря. И не защото са станали големите математици, а защото нашето ниво по математика е западнало до безобразие.