Пет ваканции за децата през идната учебна година

Нито ден почивка между матурите, решиха обаче от МОН
22 юли 2015 07:41,
34
Пет ваканции за децата през идната учебна година
Снимка: архив, Булфото

Пет ваканции заедно с лятната ще имат учениците през следващата учебна година. Това показва графикът за учебното време, публикуван на сайта на МОН.

Есенна ваканция ще зарадва учениците само месец и половина след първия звънец. Те ще почиват от 31 октомври до 2 ноември включително.

По Коледа пък учениците няма да посещават класните стаи общо 11 дни - от 24 декември до 3 януари догодина. Само след по-малко от месец хлапетата и гимназистите ще излязат в нова междусрочна ваканция - от 30 януари до 7 февруари. На следващия ден ще започне вторият учебен срок.

Пролетната почивка за учениците от 1 до 11 клас ще е 9 дни и е насрочена за периода от 2 до 10 април. За зрелостниците тя ще е по-кратка - от 2 до 6 април.

За разлика от последните няколко години обаче, зрелостниците няма да имат и ден отдих между двете матури. Националният изпит по български език и литература ще е на 26 май, а втората задължителна матура по избор ще е на следващия ден. На същите дати ще са и националните външни оценявания след седми клас.

На 26 май ще е и изпитът за гимназия по български език, а на 27 май ще бъде тестът по математика. Така за поредна година зрелостници и седмокласници ще имат изпити "две в едно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
49
 
! Отговори
dida преди 8 години
Престанете да наричате събота и неделя ваканция!!!
10
1
 
44
 
! Отговори
Helena преди 8 години
От 11 дни Коледна ваканция - 24,25,26,27,1,2,3 - празнични и почивни дни за всички. Остават 4 дни ваканция-28,29,30,31. Междусрочната ваканция- 30,31.01, 6,7.02 - почивни дни. Ваканцията- 5 дни - 1-5.02. Или, 3-те ваканции са общо 10 дни. МОН и медии, не манипулирайте обществото и не го настройвайте против учителите, защото вече берем плодовете на този тип отношения. А за другите ваканции - погледнете в календара и направете сами справка.
9
0
 
31
 
! Отговори
Helena преди 8 години
Преди да пишете, проверявайте информацията си, защото чиновниците от МОН са некомпетентни не само по въпросите за образованието. Оказва се, че тези хора не могат и ваканциите да определят разумно. За завистниците - тези ваканции са платен годишен отпуск за учителите, които, за разлика от вас, не могат да го ползват, когато поискат, а се съобразяват с решенията на МОН. И малко сметки. Есенната ваканция е от 31.10. до 2.11. 31 е събота, 1.11. е неделя, т.е. - 1 ден.
8
1
 
45
 
! Отговори
Мая преди 8 години
До учител в БългарияДа допълня - платеният годишен отпуск на учителите е 48 работни дни за 1 календарна година. Това означава, че учителие не почиват през цялото време, през което децата са във ваканция. Заплатите не са двойни, а са мизерни.
7
29
 
7
 
! Отговори
Студентка преди 8 години
Не разбирам за какво им е 7 дни междрисрочна ваканция o.O това е пълна глупост !!! Те почиват повече от колкото учат, после защо са глупави :D
6
4
 
65
 
! Отговори
учител в България преди 8 години
Относно коментарите за учителските отпуски и заплати искам да дам пример със собствената си заплата.Имам магистърска степен и дипломата ми за висше образование е от 1989г.-редовно обучение. Вече 26 години съм учител.Основната ми заплата е 592 лева и след всички удръжки вземам по-малко от основната си заплата.Начален учител съм и 26 години нося се грижа всеки учебен ден за живота на 30-сетина деца!!! Не знам какво е да пушиш и пиеш кафе в работно време! И ги ограмотявам!!! Много ли ми е заплата?
5
15
 
8
 
! Отговори
До Иванова преди 8 години
Има желаещи, но и там е в връзки, г-жо Иванова. И съм млада :)
4
0
 
41
 
! Отговори
Иванова преди 8 години
До огиЗаповядайте в училище тогава, станете учител. И без това няма желаещи.... нито млади, нито стари.
3
0
 
70
 
! Отговори
Мда преди 8 години
Много обичам, когато напишат съботата и неделята като част от ваканцията. 31 октомври е събота, та значи "ваканцията" е точно 1 ден, понеделник.Голяма почивка, голямо нещо. И първосигналните реагиращи като "оги" с малка буква , дето и без това им е натиснато копчето на завистта, почват да се възмущават. И кой знае защо, при тия благи ваканции за учителите, никой млад човек не ще да става учител, да видиш ти!
2
2
 
14
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 8 години
Та трябва да е, в чужбина A-levels са по 4-5 един след друг, даже и по два в един ден. Да им увират главите от по-рано и да не си мислят, че ще ги научат нещата предната нощ.
1
12
 
25
 
! Отговори
еое преди 8 години
Вас трябваше повече да Ви учат в училище, правилно сте недоволни от това! Не са Ви научили къде се слагат препинателните знаци, къде се пише "и" и къде"Й". На учители, които са дали този продукт като Вас, аз бих намалил заплатите!