С IQ като за Принстън, но пък... пиколо

Момче от Варна, в топ 2% на най-интелигентните в света
17 авг 2015 14:04,
149
С IQ като за Принстън, но пък... пиколо
Йордан Ангелов. Снимка: Facebook

18-годишният Йордан Ангелов, който е сред двата процента най-интелигентни хора на планетата, работи на родната Ривиера.

Курортисти разпознали в едно от пиколата на хотелски комплекс именно момчето, което в края на юли изуми с рекордни резултати от теста на МЕНСА.

На последния тест на международната организация, проведен в морската ни столица, варненският ученик от Първа езикова гимназия, получи завидните 156 точки, съобщи "Дарик".

Този резултат на IQ-тест е един от най-високите за 18-годишните, който поставя Йордан в онези около 2% от населението на планетата, отличаващи се с най-висок коефициент на интелигентост.

На теста във Варна Йордан е бил най-младият сред явилите се общо 15 варненци на възраст от 18 до 38 години. 8 от тях са издържали теста.

"Йордан догодина ще замине за Англия, той е невероятно добър служител. Това е първото му лято, в което работи, като с това си помага за своето бъдещо следване зад граница", коментираха негови колеги, за които той е местната знаменитост.

В МЕНСА България членуват над 2000 българи, показали много висок коефициент на интелигентност от 1991 г. (когато е създадена родната организация) досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Bob преди 8 години
Poneje mnogo komentari sa napisani ot hora koito nishto ne znajaat za John Atanasoff molja prochetete
42
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯКОГА ДЕЦАТА БЯХА ПИОНЕРИ И ЧАВДАРЧЕТА. А ДНЕС ДЕЦАТА СА ПАЙНЕР-ЧАЛГАРЧЕТА.
41
0
 
22
 
! Отговори
162 преди 8 години
156 е добър коефициент. Вероятно момчето е много умно. Стискам му палци да получи добро образование и реализация на възможностите си. Иначе ще си остане само с дипломата от Менса.
40
8
 
9
 
! Отговори
до 104 преди 8 години
Хората които твърдят че Джон Атанасов не е българин са обикновени ***.-Докажи, че си умен, доказвайки, че Атанософ е българин! Сигурно имаш ксерокс копие от българския му паспорт!? Или имаш генетичен тест, че майка му е българка! Или имаш копие от дипломата му от Софийския университет! Или твърдиш, че Джон е типично българско име, особено популярно из Шопско?! Или, че Атанасофф е типично бъгарско изписване на фамилията?!
39
4
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Този младеж вече има проблем,у нас той вече е заплаха ,просто защото е умен,такива като него не са много.Успех в чужбина.
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интелектът е проклятие.
37
2
 
23
 
! Отговори
ggtrg4 преди 8 години
Нали никой не си въобразява, че високият IQ автоматично трябва да обзавежда с престижна работа и охолен живот? :) Човекът се е хванал на работа като пиколо, изборът си е негов.
36
0
 
16
 
! Отговори
тъй де! преди 8 години
Какво значение има какъв е Джон Атанасоф? Защо искате да се хвалите с неговите успехи? Похвалете се с вашите собствени успехи! Не се хвалете с чуждите успехи!
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко от най-умните ми състуденти се замогнаха финансово. Най-умният, бих казала, че е гений, се прибра в провинцията след дипломирането, защото баща му имаше здравословни проблеми. Повече от 20 години работи като даскал. Ако беше останал в София, вероятно щеше да е по-добре финансово. Познавам и неграмотни спортисти, които направиха много пари, но са алчни, безскруполни и много дисциплинирани. Интелект - почти нулев.
34
1
 
8
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Гледам чуждестранни форуми, казват че над 0.1% от хората са с IQ 150+ t.e. за България едва 6 хиляди души, друг е въпроса как са разбрали, че 0.1% при условие че сигурно 99.99% от населението на Земята не си е правило IQ тест.
33
0
 
29
 
! Отговори
до 90 преди 8 години
Той ако беше много умен нямаше да е пиколо.-А какъв да бъде на 18 години? Собственик на ядрен реактор ли?
32
3
 
8
 
! Отговори
Митко до 78 преди 8 години
До АнонименБащата на Джон Атанасов е емигрирал в Америка, когато е бил на 13 години заедно с дядото на Джон. Самият Джон Атанасов е роден до Детройт от баща българин и майка ирландка. Така че Джон Атанасов е американец с български произход....
31
3
 
6
 
! Отговори
666 преди 8 години
Какъв българин е Джон Атанасов след като не знае и дума български? Майка му не е българка. Роден е в Америка. Учил е в Америка. Научната му дейност е финансирана от американското военно министерство. И не е създал никакъв компютър, а електромеханичен калкулатор, без оперативна памет и програми, за нуждите на американската армия, но тъй като не е работил надеждно калкулаторът е разглобен и захвърлен в мазето.
30
0
 
7
 
! Отговори
факт преди 8 години
Ами какви са янките - разбира се, наши хора, европейци! Европа е създала Америка. ЕС вече е най-голямата икономика в света и все повече научни открития стават именно в Европа. Парите правят науката. С тях се купуват големите умове и апаратура и т.н.
29
4
 
1
 
! Отговори
До 72 преди 8 години
Дори и да допуснем, че си прав, какво е общото на "изобретенията" които си посочил?Ами станали са в Америка, при янките. Не в България, Русия или дори Армения.Капиш?
28
2
 
0
 
! Отговори
Mitko преди 8 години
Yspex na mom4eto, da znae 4e i na zapad 1te godini 6te raboti niskoplatena rabota No toi e bulgarin 6te izdyrji, det sa vika edin bulgarin v toaletna da go zatvori6, vestnici 6te po4ne da prodava ot vytre. Dano kato stane na 23-4 da my zaseche akula i da se stabilizira. Te na moreto sega 6te go naychat kak se pravi aluj-verish dalavera. :D
27
3
 
5
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
ДЖОН АТАНАСОВ НЕ Е БЪЛГАРИН?-Освен че не е българин, тъй не е открил комтютъра, както много българи се самозалъгват. Той е създал примитивен електромеханичен калкулатор, който не е имал памет и не е имал софтуер.
26
2
 
14
 
! Отговори
тъй де! преди 8 години
В МЕНСА България членуват над 2000 българи....Само дето никой не е чувал за някакви сериозни постижение от тези хорица!!!!!
25
1
 
8
 
! Отговори
Astarot преди 8 години
@62Джон Атанасов не е емигрирал :) Роден си е и живял в щатите. Емигрирал е баща му и се е оженил за жена (50% ирландка и 50% французойка)...Да не заприличваме на макетата ;)
24
2
 
9
 
! Отговори
?? преди 8 години
Много ми е интересно, как се изчисляват тези топ 2 процента умници от населението? Да не би, всеки един от нас да е бил тестван и да знаят, че са 2 процента, а останалите сме ***?