Горанов радва учителите, вдига им заплатите

Дава още 20 млн. лева за средното образование от октомври
26
Горанов радва учителите, вдига им заплатите
Снимка: БТА

Преди началото на новата учебна година, учителите се зарадваха на добра новина. Заплатите им ще бъдат повишени от октомври тази година, съобщи лидерът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БТА.

Още по темата

Заедно с председателя на Синдиката на българските учители той се е срещнал късно вчера с министъра на финансите Владислав Горанов, от когото е получил уверение за допълнително финансиране в размер на 20 млн. лева за средното образование.

Димитров обясни, че с тези пари ще бъдат финансирани заплатите на работещите в средното образование през последното тримесечие на тази година - т.е. от октомври.

"Това беше наша битка през последните няколко месеца да покажем, че има нужда и възможност от бюджета да се отделят средства за големите системи, където се очаква заплатите да растат", каза Димитров.

Той посочи, че със 7 - 8%  могат да бъдат увеличени заплатите на работещите в средното образование, ако тези 20 млн. лева се разпределят поравно.

Ако те се насочат само към педагогическия персонал, каквато била една от идеите, работните възнаграждения могат да се повишат и с около 10 на сто.

"Това зависи обаче от механизма, който ще трябва да бъде договорен в следващите две седмици с Министерството на образованието и със Синдиката на българските учители", обясни Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
кали станкова преди 8 години
Въпросът е че ощетявате останалите педагогически специалисти !!! Едно минимално увеличение нищо няма да промени !!! Хората им писна от разиграване и лъжи !!! Престанете вече !!!
19
0
 
9
 
! Отговори
Mingo Samuilov преди 8 години
maliiiii, mnogo pari, we...:))))ko shi gi praiat daskalite tolko mnoo pari?! :))))
18
1
 
20
 
! Отговори
Даскал преди 8 години
Горанов, след като вдигнеш заплатите, искаш ли да дойдеш в училище и да поработиш с ВДИГНАТА от самия тебе заплата? Тъй де, опознай училището и ще го обикнеш! Тогава може би ще проумееш, че в училището има и много други проблеми, които не се решават само с ВДИГНАТАТА заплата. Но за да ти се изясни, първо ще трябва за известно време да носиш дневник в ръка и да си цапаш пръстите с тебешир; после ще се срещаш с деца, които вече правят деца... Хайде, ВДИГНАТАТА заплата те чака. Добре си дошъл!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се вдигат на протест, защото повечето са в предпенсионна възраст и до 4-5 години ще се пенсионират. Макар, че трябва да действат задружно и да подкрепят младите си колеги, ако все пак това се случи.
16
0
 
13
 
! Отговори
Учител под 35 преди 8 години
Горанов, нали сте големите политици? Нали се имате за големите държавни мъже и ходите с мерцедеси за 120 000лв... а за учителите 40лв... хаха... ама и учители са балъци. не вземат да се вдигнат на протест, а всичко това прерастне в масово недовоство за горива, ток и т.н... няма друг вариант за оправия...
15
0
 
9
 
! Отговори
СМЯХ преди 8 години
После нямало средства. А ако се замислим това увеличение е колкото субсидията на герб.Само де то ще се хранят с него десетки хиляди семейства, а не някаква върхушка в парламента.
14
1
 
19
 
! Отговори
СМЯХ преди 8 години
Това се казва промиване на *** мозъци. Ако човек е малко по интелигентен ще се сме е на тия лозунги. Увеличение се казва когато се вдигнат заплатите в образованието и достигнат средни нива от около 1200лв. Увеличение при спешните медици от порядъка на 100% да им станат заплатите около 1600лв. ит.н С тия смешни увеличения, няма млад, образован човек който да се наеме да я работи тая специалност.Тия в парламента като чели са надрусани и са в някаква друга реалност.
13
1
 
7
 
! Отговори
55 преди 8 години
Абе,жалка работа!Малко е,но все пак не е без нищо!Никога учител!Никога!
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навсякъде по света лекарите, учителите, учените, полицаите, военните, пожарникарите са най-високо платените и уважавани професии. Това е гръбнакът на обществото. Ние явно още не сме дорасли да го осъзнаем. А Горанов много щедър! Сам ли ще им вдига заплатите или ще вземе от нашите данъци?!
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уау, 50 лева повече! Очаквайте наплив от желаещи, които са учили минимум 4 години да работят за 550 лева, с които и наем не могат да платят. Изобщо не говорим, ако са семейни как ще си издържат децата. А пък, ако имат докторантура, тоест посветили са около 7 години от живота си, за да се развиват и да достигнат квалификация, ще взимат невероятните 600 лева! Честито!
10
0
 
19
 
! Отговори
Aсен преди 8 години
До Любо7% на 500лв. е 35лв.
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наближават избори
8
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато избираме неграмотни и полуграмотни люде да ни решават съдбата, пари за образованост няма да има. На кого му трябват умни и образовани, на БУДА или Цецко Честния, или на Цецка КомОнистката? Как да ви замазват очите ако знаете и питате? Ето защо учителят ще мизерства, едвам ще оцелява и ще му е все тая как учи децата. Лекарите поне крадат с учителите от къде? Но управниците искат прости чалгарчета а не мислещи хора. Така лесно се управлява.
7
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега всички гербери да си побльскат челата в на Бойковите магистрали от благодарност
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герберите все дават , големи меценати и с чужда пита все помен правят и по чужди гробища са най ревливи . Най работливи са в сутрешните сорос телевизии . Бойко е съвременния Левски и преродения Кольо Фичето
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пък какво вдига? Какво вдигаш ти бе? Ти нямаш пари! Като нямаш пари ти нямаш право да вдигаш бе! - Т.Ж.
4
5
 
42
 
! Отговори
ььь преди 8 години
КАКВО ЗНАЧИ "ДАВА" ???????? ОТ НЕГОВИЯ ДЖОБ ЛИ ГИ ИЗКАРА *** ЖУРНАЛИСТИ И РЕДАКТОРИ???????????
3
5
 
26
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Ех, добре че е Горанов да си ги извади от джоба, за да ги даде на хората.
2
5
 
37
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Евала. Най-накрая жената може достигне граница от 500 лева.
1
10
 
33
 
! Отговори
Любо преди 8 години
7 % от 500 лв са около 40 лв ?! Това е пълна подигравка