Бонуси за учителите, коледни за пенсионерите – Горанов търси пари

Финансист №1 обеща повече пари за образование в следващия бюджет
23 сеп 2015 15:30,
47
Бонуси за учителите, коледни за пенсионерите – Горанов търси пари
Снимка: Булфото, ахрив

20 млн. лева допълнителни средства за средното образование, разпределени като бонуси за учителите, а не като фактическо увеличение на заплатите им. Такъв ангажимент пое министърът на финансите Владислав Горанов, след като участва в откриването на новата академична година в УНСС.

"Ще има повече пари за образование в следващия бюджет, но разработката на бюджета е на много ранен етап", заяви още министърът, цитиран от БТА.

На въпрос ще има ли увеличение на учителските заплати, министър Горанов отговори, че е поет ангажимент да се осигурят допълнително средства за стандартите за средното образование - в размер на 20 милиона лева до края на годината.

"Моето лично мнение е, че е по-добре да бъдат използвани като целеви бонуси, за да не предрешават бюджета за следващата година. Съвсем скоро ще има окончателно решение по този въпрос, но това, което смятам аз да предложа, е това решение", заяви министърът.

Той допълни, че е естествено, че всички преподаватели и синдикати, и всички изкушени от темата искат още от началото на новата учебна година да се получи едно сериозно увеличение.

"Повярвайте, аз също го искам, но ние боравим с реални числа. Знае се, че бюджетът, макар и в доста по-добро състояние в приходната част, все още е на дефицит, като годишен разчет. Затова трябва много внимателно да определяме решенията, от които ще зависи бюджетът за 2016 г.", заяви министър Горанов.

Вероятно ще има пари и за коледни надбавки на пенсионерите, каза още министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
Martin преди 8 години
Миналата година същата работа. Този път наглостта преля чашата, допреди 3 дена увериха че ще има увеличение на заплатите, и си позволих един лизинг. И днес ново 10. отвратих се от тази партия. Гласувал съм за тях, ба си гнусното племе сме!!!
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Избори идат,изборииии.Я Тиквата от Банкя да си развърже кесията и да даде 20 милиона.Нали гепи едни милярди от оня заем,няма да го заболи толкова.
39
2
 
2
 
! Отговори
88 преди 8 години
За кои пенсионери?Дето не са работили цял живот ли!?
38
0
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
А чешмички,фонтанчета,детски площадки няма ли да има?Или тези номера вече са изтъркани?
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Финансист 1 обеща повече пари за образование в СЛЕДВАЩИЯ БЮДЖЕТ"-----Ясно - ПРЕДИЗБОРЕН СЮЖЕТ :)Сещам се за въпроса: "Като се обещава, дава ли се?"
36
1
 
6
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Не се ,,хаби,, ,бе пич!!! Дотогава изборите ще са заминали...
35
1
 
7
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Нали имаше 2млрд, повече приходи за годината. Къде са?Министърът нали каза че е договорил увеличение на заплатите... Ако има малко доблест да си подава оставката задето го правите на ***, или ако е мекотело поне заради служителите му с които се подигравате. Ама не той веднъж е хванал кокала не пуска лесно.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тате ми обеща колело ама друг пътПърво дайте пък после говорете какво сте дали а не какво ще дадете след 3 месеца !
33
0
 
16
 
! Отговори
тъп преди 8 години
нали ни заливате непрекъснато с информация,че били събрани милиарди повече,че имало бюджетен излишън и т нат,къде тогава отиват парите?Или ни лъжете,или ги гушкате,друг вариант не виждам ,до сега не видях някъде да пише,събрани повече еди колко си,от тях отиват за ....,нещо по-различно от бонуси
32
0
 
9
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
...пенсионерите ... ли или до еди каква си пенсия, другите кучета ги яли ? Ако граматиката ти е вярна за множествено число, добре, ама да не се изметнеш около Коледа, като шефа ти !!
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на мен пък ми харесва този министър и ми е полезенкато го видя и ми се убива апетита от драйфанеот де ги изкопават таквиз противяги не е истина
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека този компир каже какво е дал, а не какво ЩЕ даде. Не му вярвам за нищо. Просто е лъжец и хитрец.
29
2
 
15
 
! Отговори
Ivan преди 8 години
Не търсете а спрете да летите безмисленно наляво и надясно със специални струващи милиони самолети,да си купувае десетки нови лимозини,да харчате безмислени пари за горива,срещи,рандевута,пилоти,охрани.... И ще има за всички пенсионери и учители предостатачно средства Г н Финансист"1" !!!
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като спрете заплатите на всичките евродепутати еврокомисари преводачи и сума ти други чиновници там ,защото само евродепутат взима 40 000 евро,, а за образование не можете да намерите, я не ставайте смешни
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
купи си свещи
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако този *** е финансист No.1 то коментари всякакви са излишни. Нещата отиват на зле и е очевадно, че няма никакви опозиционни партии в България.
25
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При герберастите всичко е в бъдеще време. После се забравя, замазва и продължават с неясните обещания. Винаги има оправдание. И много наглост.
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какви реални числа. Казва се категорично: 6% за образование и оттам се почва. Щом е "приоритет" е приоритет. Всичко останало са бакалски сметки.
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
20 МИЛИАРДА ЗАЕМ 16 МИЛИАРДА ПЛЮС 4 ПРЕДИ ТОВА И УЖ ИЗЛИШЪК ИМАШЕ БУДАЛИСОВ ТАКА КАЗА 800 МИЛИОНА!!!ОБАЧЕ КОГА ТРЕБЕ ДА СЕ ПЛАЩА ПАРИТЕ ГИ НЕМА :DСАМО БАВНОРАЗВИВАЩИ СЕ СЕ ВРЪЗВАТ НА ТАКИВА КАТО БУДАЛИСОВ :D
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От този на снимката нищо не зависи, важното е какво ще каже мутрата ББ