Медицинският университет в Плевен обяви 36 места за платен прием

Те са за осем бакалавърски специалности
18 авг 2016 15:30, Анисия Иванова
0
Медицинският университет в Плевен обяви 36 места за платен прием
Архив: Булфото

Медицинският университет в Плевен обяви прием за платено обучение за осем бакалавърски специалности, след като попълни всички 202 места за български студенти по държавна поръчка, съобщи експертът Велина Дукова.

Академичното ръководство определи за платен прием 36 места във факултетите "Обществено здраве", "Здравни грижи" и в Медицинския колеж - десет за медицински сестри, пет - за акушерки, четири - за медицински лаборанти, две - за рентгенови лаборанти, пет - за помощник-фармацевти, пет - за "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", две - за "Опазване и контрол на общественото здраве", и три - за "Социални дейности".

Кандидатите трябва да са положили успешно изпити в Плевен или в друг медицински университет, но некласирани по държавна поръчка, както и такива, които не са кандидатствали в Плевен, но имат оценка от матура по биология в дипломата си.

Срокът за подаване на документи е както за десетте платени места за "Медицина" - от 22 до 26 август - в Ректората и по електронен път. Записването на приетите е от 29 август до 2 септември, съобщи БТА.

Годишните такси за платено обучение са непроменени: за "Медицина" - 7414,20 лв.; за "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" - 2303,90 лв.; за "Медицинска сестра", "Акушерка", "Медицински лаборант", "Рентгенов лаборант" и "Помощник-фармацевт" - 4165,00 лв., и за "Социални дейности" - 1508,80 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари