За обхода на Габрово – 12 млн. лева от бюджета

Правителството дава и 13 млн. за обезщетения на учители
9
За обхода на Габрово – 12 млн. лева от бюджета
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Правителството одобри допълнителни 12 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансирането на първата фаза на обхода на Габрово.

С изпълнението на участъка значително ще се намали времето за пътуване и извеждане на транзитния трафик от града. Ще се облекчи и трафикът в национален и международен мащаб и ще се повиши безопасността за пътуващите.

Цялостната реализация на проекта, която включва тунел под връх Шипка, ще осигури една от най-преките пътни връзки между Северна и Южна България по направлението на общоевропейски коридор ІX – Букурещ-Русе-Димитровград-Александруполис.

Министерският съвет одобри допълнителни 13 183 875 лв. по бюджетите на общините.

Средствата са предвидени по бюджета на МОН за оптимизиране на вътрешната структура на училищата, детските градини и самостоятелни общежития.

С тях ще бъдат изплатени обезщетения за юли и август 2016 г. при намаляване на числеността на персонала поради промяна в структурата и състава му, както и за обезщетения при прекратяване на трудовите правоотношения на друго основание.

Включени са и обезщетения на персонала при преструктурирането на мрежата чрез закриване или преобразуване на училища, детски градини и общежития.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
СН преди 7 години
Бойко и цялото правителство що не вземат да си направят една снимка в Габрово до Дон Кихот и Санчо Панса (ако още стоят понеже не съм от града) и да я пуснат в нета и под нея да пише"Провалихме се братя, станахме за смях.Никой вече не ни вярва и подаваме оставки. Сбогом, българи"
6
0
 
3
 
! Отговори
Nane преди 7 години
На габрово му викат гербово, от всички мангизи излети там само за 30% може да се види нещо. Другото е цап-царап. Язък че масово го обезлюдиха
5
1
 
8
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
За габровци тунел,за севлиевци язовир. Що е то? Предизборно време.
4
1
 
3
 
! Отговори
гтф преди 7 години
щом товари боко бюджета, значи оставка ще дава
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дават пари от бюджета, теглят външни заеми ... като за последно.Май предусещат края си.КОЙ обаче ще ги връща тези пари ?Май пак народа ...
2
3
 
12
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Да разбирам ли, че предизборно се опитват да купят Габрово с народна пара?
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поради некадърност герб изтърва европейските пари за този проект.