Палавите учителки – извадка на обществото ни!

Педагог и журналист в коментар пред Bulgaria ON AIR
29 май 2018 11:30, Анисия Иванова
90

Двете преподавателки, втрещили социалната мрежа последните дни, не са представителна извадка на българските учители. В това са убедени гостите на "България сутрин" Гери Дончева, която е телевизионен водещ и педагог, и журналистът Едуард Папазян.

58-годишна учителка от Симеоновград беше във вихъра на предизвикателен танц по време на абитуриентски бал в ресторант край Харманли. Оказа се, че тя не е била поканена на празника, а била на свободна консумация в заведението. Мъжът с нея на дансинга пък не е ученик.

Още по темата

Друга преподавателка от Бургас пък беше снимана в скута на ученик. Това са двете най-нашумели в социалните мрежи снимки и видео от абитуриентските балове.

По думите на Дончева масовият случай е тъкмо обратен. "Учителите в днешно време служат за пример", смята тя.

Папазян също беше категоричен, че сниманите преподавателки от Симеоновград и Бургас не са представителна извадка на родната учителска гилдия, но са извадка на цялото общество.

"Българските учители са изключително трудолюбиви хора, които отдават живота си и силите в това да учат и възпитават", добави той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му учителят в момента е унизен и няма възможност да възпитава учениците си. Докато има ученици, които могат да кажат на преподавателя си "моят телефон струва колкото твоята кола", няма как да има нормални отношения в образованието.

Папазян даде пример от работата си като спортен журналист и обясни, че във футбола треньори на деца стават най-некадърните футболисти, които нищо не са постигнали. По същия начин е и в образованието - нивото на българските учители е изключително ниско, много от тях са отишли в системата, защото това им предлага пазара, смята той.

Според него жената от Симеоновград, която дори напусна работа заради видеото с нейно участие, не е направила нищо осъдително, защото тя танцува не пред своите ученици и не с абитуриент. Но има морален кодекс, който трябва да се спазва, особено когато си в тази професия.

Гери Дончева също сподели, че един учител трябва да спазва дистанция, за да буди респект у учениците си и трябва да дава пример на децата не само в класната стая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
34
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Като ще говорим за морал, етика, професионален морален кодекс, хайде да обсъдим въпроса, колко човешки генетичен материал е изяло лицето Гери Дончева, за да получи професионално развитие и позиция в националния ефир?Какви са моралните устои на българската журналистика, която мълчаливо се съгласява да преглътне принципа за обективно отразяване на истината и събитията, в името на редовната заплата от ръцете на червената мутро-олигархия и изобщо има ли морално право да говори за морал?
33
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф кой знай какво станало. Влезте в една чалготека вечерта и гледайте "извадката" на обществото ти.
32
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен ми писна от това бг журналистиката да се превръща в махленска журналистика.Миналата година от господарите на ефира засенеха хомо секс с един свещенник.Тази година критекуват една учителка която си танцува. Жената е отишла на заведение.Все се намират с някого да се захванат и да претендират, че този човек е грешен въпреки, че този човек ненарушава закона. Щом няма нарушение на законо темата в това шоу е излишна.
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези демократични човешки останки не правят общество, обществото има посока и я следва, знае откъде идва и накъде отива. На тия единствената цел в живота е да се напият като диви прaсета и да си покажат ***.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам многократно да осъществя поллов контакт с дамата Дончева от видеото, а ти ако искай ме наричай гражданин на содом и гонор и си души смоко.
29
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рузките тролчета пишат и за и против, и после обвиняват българите в нисък морал. Я си вижте кафе Еверест в Имск какво предлага.
28
13
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Днес благодарение на САЩ и президента Тръмп, които ни освободиха от комунизъма имаме свободата и правoто да си крадеме, да търсим на баницата мекото, да вървим по пътя на цинизъма, лъжата, корупцията, измамата апатията и този на Содом и Гомор да живее САЩ. Комунизъм, труд, достойнство, морал, честност - никога повече.
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на учителката, на 58год. се забавлява и танцува, животът продължава и след 50те.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз като бях ученик имахме една такава учителка. Ама беше млада скоро завършила и прилично хубава. Преподаваше в 11 и 12 клас. Точно където момчета вече стават на мъже.Всички тайно си мечтаеха да я любят. А и тя редовно правеше такива намеци, но само за да ни дразни знаейки че ние нищо не можехме да направим защото мъжа и също беше учител във същото училище. Хаха. Заплетена работа.
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я питайте някой курсант от Шумен. Легенди ще ви разказват за студентките педагози. То и аз мога, ама ще ме блокират вовеки.
24
1
 
21
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Образованието в България : Хора на Валидол обучават хора на "екстази"...!
23
2
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До Родител 20Прати си децата в манастир, като не искаш децата ти да ги обучават нормални хора с недостатъци и човешки слабости!
22
1
 
40
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи ОПРАВДАВАМ учителката поради:1.Това е ИЗВЪН училището и в НЕ РАБОТНО ВРЕМЕ!2.Всичките моралисти тука са въртели повече ГИБЕЦИ, че и ДРУГИ неща отколкото тая учителка, но сега разбираш ли зели да ми четът морал! Ай сиктир, аз от к.ви морал не ща!3.Коментаторката Дончева дето уж е от "елита" на БГ, та тя баш е извъртяла толкоз дудуци и кавалчета на ИЗВЕСТНИ БГ "БИЗНЕСМЕНИ",че и Чичолина би се засрамила от бройката им, ама сега седнала АКЪЛ да ми ДАВА, кое как се не се правило! Ай да ви...
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общество, такова няма, прекрасната демокрация ни дава свободата да правим каквото си искаме, заврете си моралните възгледи знаетe къде демокрацията е най-съвршената система. Ще си показваме циците и задниците колкото си искаме да живее САЩ и селфито.
20
1
 
36
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Хайде стига лицемерие и морализиране!Абитуриентите са пълнолетни! Какво прави човек в свободното си време, стига да не нарушава законът и да не се отразява на професионализма в работата му, си е лично негова работа!Единственото престъпно в случая е, да се нарушава правото на личен живот и публикуването на лична информация без разрешение! Прокуратурата да се самосезира, защото престъплението е факт!
19
30
 
5
 
! Отговори
Родител преди 6 години
Към защитниците на "палавите" учителки - ей такива да учат дъщерите ви дано...
18
3
 
9
 
! Отговори
koko преди 6 години
Този примитивен курвуляк със селските цици,дава мнение,,,пардон,изразява мнение,муьаьаьаьаьаьь.
17
3
 
42
 
! Отговори
Велизарий преди 6 години
Абе Българи, полудяхте ли да съдите и обиждате учителката? Не тя се изложи, а тези простаци , злобни , неграмотни сеирджии дето снимали!??? Срамът е за тях!!!Същите тези са и ученици, но НЕ СА НАУЧИЛИ НИЩО! Жената е била много добър педагог и добра учителка, е напила се била и танцувала?? Вместо да я изведат учениците, те снимат и даже се хилят у фейсбуко! Абе нещастници, тя си тръгна, но Вие ще си останете простаци , злобни , неграмотни и в живота! А тя ще си остане учителка! Срам за Вас.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво им е на учителките не разбрах ? Ми хубави момичета , ако и са истински учителки , еми супер ! Писна ми да гледам бабички и дъртофелници сложени по партийна линия да дават акъл ! Така беше при нас навремето ...най младото беше 50 годишно , злобно и се гордееше с медалите си ! Изродщина!
15
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия сигурно е нормално, тук не е!