Пъпки, дерматит... Как деца влизат с предимство в забавачки?

Сигналът за неправомерно приемане в ясли и градини - в прокуратурата
11 юли 2018 09:20, Петя Славова
53

В прокуратурата е внесен сигнал за търсене на отговорност от директори на детски ясли и градини за неправомерен прием на малко над 4 хиляди деца. Това съобщиха от Инициативния комитет за качествена образователна система. Според тях тези деца са приети с предимство, без да са имали право на това.

Според инж. Васил Николов от Инициативния комитет цялата статистическа информация е взета по законен път от Столичната община.

Още по темата

А какво сочат данните - над 4000 деца са записани в детските градини неправомерно - 960 деца са без диагноза, а 3097 са с диагнози, които не влизат в списъка с такива, които дават предимство. 1653 от тях - атопичен дерматит.

"Реално тези деца са приети незаконно, а фактически се водят с предимство пред останалите, което не трябва да е така. В същото време, когато се обърнем към директорите на детски градини и ясли, вместо да потърсят решение на проблема, те се превръщат в адвокати и оневиняват грешката", отбеляза в "България сутрин" инж. Николов.

По думите му проблемите в сферата се задълбочават и е крайно време Столичната община да направи работна група, която да потърси решения.

"От предстоящия прием също има деца, вече приети неправомерно. Това трябва да се промени и да се спазват наредбите. Има деца, приети с най-безобразни диагнози, които не влизат в самия списък. Не може да се очаква да се даде предимство на деца с пъпки и други подобни диагнози", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
44
 
! Отговори
Марк Аврелий преди 5 години
Как рими влизат без да са платили една стотинка данъци,ток,вода?
7
9
 
53
 
! Отговори
До Атопичен дерматит преди 5 години
Айде стига! Все сме онеправдани все нашите не били класирани а точно те заслужавали най-много. Аз пък и двете си деца ги записах в градина - без диагнози, без подкупи и без връзки без социални критерии. Подадох си документите и ги приеха. Е не е тази до блока, малко по-далече, но се преживява. Иначе всички ревем че има корупция ама когато ни правят 'услуги' на нас не е корупция а 'няма друг начин'. Точно затова няма друг начин - защото местата са заети от такива дето само търсят схеми!
6
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За кореняци Софиянци,не остана шанс или е див късмет да си запишат децата в детска градина и ясла. Напълни се с миьекащи безпардонни провинциалисти.
5
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че ще строим АЕЦ Беляне и ще има наборна военна служба!
4
1
 
53
 
! Отговори
M преди 5 години
Искат висока раждаемост, а няма ясли и детски градини за 3/4 от децата... не става само с искане
3
7
 
54
 
! Отговори
Атопичен дерматит преди 5 години
Да, моето дете го записах с тази диагноза!!! И как иначе, в градината в района, в който ми е постоянен адрес, настоящ адрес, живеем от години там, и аз и жена ми работим на 1,5км от там (но се води друг район), филиалът е в нашия блок!! И имаше 100 деца с повече точки от нас. Цялата система е направена така, че трябва да си самотен социално слаб родител, от малцинствата, родата ти да работи в системата на образованието..сега другарчетата му масово са от други квартали.. Айде съдете ме!
2
3
 
37
 
! Отговори
баба пена преди 5 години
До Анонимен 3то пък в другите държави да не е по-различно. скоро се върнах от Бангладеш - и там какви са ги забъркали..
1
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички, които правите и раждате деца в тази "държава" не сте добре с главите! Това ги очаква през целия им живот в мафиотската ***.Надявам се в следващите години още хора от селата да дойдете в София и да участваме на живо в покоряването на дивия запад през 19ти век!