Любов без последствия – брошури на МЗ с гей съдържание в школата

От РЗИ забранили разпространението им заради скандално съдържание
Обновена: 27 фев 2019 12:04 | 27 фев 2019 09:05,
343
Любов без последствия – брошури на МЗ с гей съдържание в школата
Снимка: bTV

Сексуалното образование влиза в клас ударно. Брошури за ограмотяване на учениците предизвикаха скандал между образователни и здравни институции в Ямбол. Проблемът - снимка, която придружава текста за болести, предавани по полов път, е всъщност с двама мъже. Брошурата е издадена от здравното министерство и се разпространява от РЗИ-Ямбол. Просветното министерство обаче забранява разпространението на брошурата сред учениците.

Въпреки забраната ученици на 14 и 15 години са стигнали до брошурата. Тя се нарича "Любов без последствия" и е издание на Министерството на здравеопазването. Тя е богато илюстрирана и е предназначена за сексуално възпитание на учениците. Едно от училищата, в които са раздадени тези брошури е Езиковата гимназия в Ямбол.

Директорът на гимназията обяснява, че осмокласниците са се запознали с рисковете от заболявания, предадени по полов път, на лекция.

Още по темата

"Самите брошури бяха получени някъде в началото на декември, може би между 5-10 декември, защото по план на класните ръководители трябваше да има една беседа, в която поканихме представител на РЗИ, мисля, че доктор Русева беше, изнесе една беседа за болестите, предавани по полов път. Има девет бройки,които не са раздавани и не са били при учениците", обясни пред bTV Йордан Милков, директор на Езиковата гимназия в Ямбол.

Брошурите са прибрани след спешно писмо от Регионалния инспекторат, че заради скандалното им съдържание не трябва да стигат до учениците.

"В началото бе едно обаждане дали в училище има такива брошури и каква е съдбата им и да не ги разпространяваме, после дойде и официалното писмото",  посочи още директорът на гимназията.

Реакцията на институциите се оказва закъсняла. Децата твърдят,че нагледните материали стояли на масата в коридора и самите осмокласници ги раздавали на по-големите.

"Как може да забраняваме нещо, което предварително са го одобрили! Отзад на самата брошура стои министерството на здравеопазването, подписано. Те са минали през утвърждаване, минали са през съответния контрол на министерствата, пристигнали са по официален ред чрез институции , и когато картинката се оказва неадекватна или провокативна, започваме с писма...”, казва директорът Йордан Милков.

"От здравното министерство ни ги изпратиха и ги получихме с много други дипляни. Единственото , което пишеше за тях беше – МСМ, което ние после разчетохме. След като стана скандала разбрахме,че това е мъжe, правещи секс с мъже ...Истината е ,че когато видях и аз бях скандализирана, снимките са абсолютно непристойни за такава публика", смята и директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева.

Директорката на РЗИ твърди,че брошурите не са стигнали до учениците.

"Значи в Езикова гимназия не са ходили наши представители и не са раздавали. Нямам обяснение как са попаднали там", заяви д-р Лиляна Генчева.

Обяснението идва след минута, когато една от служителките в РЗИ признава, че лично е раздавала.

"Не мисля, че има нещо скандално. Децата знаят много и дори на малка възраст си позволяват много неща... Аз мисля, че съдържанието на тази брошура е като на всички други, които аз разпространявам”, посочва д-р Румяна Русева от РЗИ – Ямбол.

Нагледните материали стигнали и до Математическа гимназия, но директорът ги унищожил.

"В една от брошурите, която беше озаглавена "Игра за напреднали", се описваше как правилно трябва да правят орален секс... Аз съм ги прибрал и нещо повече - изгорих ги", обясни директорът на математическата гимназия в града Евгений Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната про кремълска ДС провокация
239
9
 
7
 
! Отговори
Не извратен тип преди 5 години
Кирил Ананиев,агент да ДС,завършил висш институт Карл Маркс😃.Руска пионка на щат във Булгаргаз-главен провокатор -разпространил брошурата със гейовете😂.Номерата на ДС са плитки и едни и същи,ако не е със навичок ще е със гей пропаганда
238
36
 
11
 
! Отговори
От мухата слон преди 5 години
Брех една брошура с две момчета а наркомани бол бил бордове с певици тип к...ви.. колкото искаш . А две момчета с идея за превенция как да се предпазят младите голям проблем световен ей народ от дълбините на глупоста и простотията излез от тъмното си минало и влез в 21 век че изчезваме
237
39
 
11
 
! Отговори
А преди 5 години
Хомосексуализма е абсолютно толкова нормален в природата колкото и хетеросексуализъмът. Комунизъмът все още витае в обществото ни и ни налага законово да сме равни еднакви не възможно е. А що се отнася до брошурата тя е абсолютно безобидна в 8 клас днескалната младеж е толкова по в час от колкото ние сме били 80 те години . Тях тези думи и две момчета със сигурност не ги притесяват те са модерно мислещи съвремени младежи . Нека знаят за коварната болест и да се предпазват .
236
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам какво имат предвид. Вероятно промотират гей връзки за да се избегне нежелана бременност, затова и брошурата се казва любов без последствия. Това не е много правилно.
235
5
 
22
 
! Отговори
А преди 5 години
Държавата няма нужда от такива брошури, а от специални психиатрични клиники, в които обратните да бъдат лекувани.
234
31
 
7
 
! Отговори
Да преди 5 години
Ей *** глупав Бай *** това си е ..!! От нищо все правим нещо. Брошура която ограмотява младите хора да знаят последствията на коварната болест Спин. Еми чудесно нека четат нека знаят а не да го правят безразборно и без предпазни средства. А на корицата имало две момчета и какво от това ..?? Та нали те са най рисковия контингент да не би в училищата ни да няма младежи би , гей или . Има разбира се. Още повече точно в тази възраст младите хора правят и експериментират всичко без да са гей.
233
3
 
30
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Алоо драскачката, това не е сексуално образование, а развращаване на учениците... Тия снимки пропагандират , че хомосексуализма е нещо нормално.
232
21
 
2
 
! Отговори
Професор преди 5 години
До кога ще искаме да се заблуждаваме . В цивилизованите страни тези неща ги учат дори в детската градина за да може поколението да е информирано по теми тип табу и никой да не се притесява а да говори открито и смело така се развива една нация без комлекси и най вече в час. Нищо лошо нито в брошурата нито в превенцията нека децата знаят голата истина а колко са деца в 8 клас е друг въпрос Лично по добре истината от колкото да вярват в дядо Коледа все пак говорим за 8 клас където хормона гърми.!
231
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо раздават на млади момчета 15-16 годишни такива материали. Би трябвало да им раздават брошури за сексуалната култура, но само с хетеросексуална насоченост. Да им покажат, че е нормално момче да бъде с момиче и може да бъде придружено с презерватив. А не такива извращения. На малкото момчета които не са ориентирани все още може би защото ги отблъскват момичетата какво ще им мине през акъла с такива брошури как мислите.
230
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имат за цел да ни унищожат като нация и са се заели с пълна сила да го направят.
229
24
 
2
 
! Отговори
Голата истина преди 5 години
Ей *** глупав Бай *** това си е ..!! От нищо все правим нещо. Брошура която ограмотява младите хора да знаят последствията на коварната болест Спин. Еми чудесно нека четат нека знаят а не да го правят безразборно и без предпазни средства. А на корицата имало две момчета и какво от това ..?? Та нали те са най рисковия контингент да не би в училищата ни да няма младежи би , гей или . Има разбира се. Още повече точно в тази възраст младите хора правят и експериментират всичко без да са гей.
228
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо раздават такива неща на децата? Защо толкова държат да ги направят гейове?
227
2
 
7
 
! Отговори
Ясен преди 5 години
В брошурата има снимка на ЦЦ, чисто гол, само по сутиен и червило, как е клекнал и надува на Бб тромбона Бб е гордо изправен и също е гол. От врата до корема му виси сребърна верига, обул е червени чизми, а на главата му-шапка *** Вермахта...
226
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излейте кофата с помията ! Резил !
225
1
 
2
 
! Отговори
дядо поп преди 5 години
"Боже, колко мъка има на тоя свят,боже"
224
2
 
11
 
! Отговори
дедо Ви преди 5 години
Та значи здравното министерство пр****** министерството на просветата. ***! Докъде я докараме! Няма държава щом всеки си прави що му е кеф !! Анархия.. А едни господа не слизат от телевизионните екрани за да ни обясняват как успешно управлявали ама народа нещо не ги разбирал..Няма държава ...и прокуратура!
223
4
 
22
 
! Отговори
оставка преди 5 години
Министърът на здравеопазването да си подаде оставката. Той трябва да знае какво творят подчинените му.Ние не си пращаме децата в училище да им показват порно и да ги учат на орална любов.
222
1
 
20
 
! Отговори
жалко преди 5 години
трябваше на картинката да сложат наще политици, така порното щеше да бъде по-качествено и информацията отговаряща на реалността
221
0
 
3
 
! Отговори
до 229 преди 5 години
в англия пълнолетие е 18 години, образовай се!