Борисов пресметна: Правим 7 магистрали наведнъж!

Премиерът не е оптимист за втори мост на Дунав при Русе-Гюргево
301
Борисов пресметна: Правим 7 магистрали наведнъж!
Снимка: БТА

Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем с инфраструктурата, заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си днес в Русе.

"Правим седем магистрали наведнъж", подчерта премиерът, като коментира, че ако всяко правителство беше правио по една, сега нямало това да се налага. В крайдунавския град министър-председателят  инспектира строителните дейности по новата отсечка на панорамния булевард “Придунавски”.

В отговор на журналистически въпрос премиерът заяви, че два лота от автомагистрала "Хемус" са на финала. А МРРБ следва да подготви два участъка от пътя Русе-Велико Търново за строителството.

Борисов обаче каза, че не е оптимист за втори мост над река Дунав при Русе-Гюргево, за което според него има съпротива от румънска страна. 

На въпрос, свързан с военния завод "Дунарит" край Русе, премиерът заяви, че ако предприятието излезе на публична продан, държавата ще направи всичко възможно да го придобие.

Борисов посети сградата на СУ "Христо Ботев" в Русе, която е изцяло обновена. Ремонтът е на стойност 3 867 147 лв. Финансирането е по Оперативна програма "Региони в растеж“.

"Образователна инфраструктура – магистрала на духа. Затова правим чисто нови училища. Сега с новия ресор Мария Габриел може да направи много за Европа, и в частност за България в тази сфера. Това е изключително важно", заяви пред учителите и учениците министър-председателят.

В сградата на СУ „Христо Ботев“ са изградени нови електро и ВиК инсталации, покрив и спортни площадки, както и озеленяване в прилежащи дворни пространства. В училището се обучават 1016 ученици в 44 паралелки. В учебното заведение се преподават софтуерни, природни и хуманитарни науки.

В града министър-председателят посети и сградата на Професионалната гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова". Премиерът Борисов разгледа професионалното оборудване на учебните зали и кабинети. В учебното заведение се обучават 365 ученици, от които 232 в дневна форма, 19 във вечерна форма и 29 в самостоятелна.

Училището обучава в дуална форма (съвместно с бизнеса) по специалностите "Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил", "Организация и технология на фризьорските услуги". В две паралелки в специалност "Шивачество" се обучават и деца със специални образователни потребности.

По-късно премиерът Бойко Борисов откри изцяло обновената сграда на СУ "Панайот Волов" в Бяла. Миналата година правителството отпусна за ремонта на училището 3 680 000 лв. Това, за което 33 години е чакано, ние сме го направили, отбеляза той, циитран от правителствената пресслужба.

Борисов акцентира върху огромните средства, които се инвестират в образователна инфраструктура в страната. Министър-председателят пое ангажимент пред гражданите на Бяла, че правителството ще помогне и за изграждането на спортна зала в общината.
 
В СУ "Панайот Волов" учат 305 деца в 14 паралелки от V до XII клас в специалности като информационни технологии, софтуерни и хардуерни науки и за професия "системен програмист". За учебната 2019/2020 г. училището е в списъка на средищните училища и списъка на иновативните училища. Иновацията е обучение по природни науки чрез информационни технологии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всемогъщи,оправи магистралата минаваща в района на Стара Загораче пломбите ми изпаднаха в посока Бургас.
245
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като икономиката върви с такива темпове, защо разтежа е само 3 %.
244
0
 
23
 
! Отговори
Шофьор преди 4 години
Поне се наобикаля човека днеска тука утре там със служебни пари предизборни агитации.
243
3
 
4
 
! Отговори
123456 преди 4 години
До БръчковКостов отдавна е ПодминатЦелта сега е Тодор Живков...После нищо чУДНО И МОНАРХИЯ ДА СТАНЕМЕ....БОКО цар...
242
5
 
24
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Може да се отбележи,че основните посоки на магистралите са изток-запад и служат основно за обслужване на външен трафик и провокации срещу Русия.Вече нямаме нито машиностроене,химическа индустрия,електроника,лека промишленост,за роботика и високо-технологични производства да не говорим.Радваме се,ако някой дойде и открие някакво цехче за шиене на бельо,който не плаща заплати на персонала,но в замяна на това изчезва с неизплатените заплати в неизвестна посо.Трайни работни места не се открива
241
10
 
0
 
! Отговори
Аз Клавдий преди 4 години
Това, за което 33 години е чакано, ние сме го направили, отбеляза той, цитран от правителствената пресслужба.
240
0
 
27
 
! Отговори
Бръчков преди 4 години
Тиквеникът ако го слушат и му четат бисерите , марсианците ще си помислят , че сме най-проспериращата страна в Европа и ще поискат да се преселят тук !!! От асфалтът герберастите пълнят партийната каса за закупуването на избори ! А в частни сметки вождовете са натрупали милиарди , че и Костов да им завиди ...
239
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе той и Цецо построи седем апартамента, ама ги завърши докрай. Взимай пример Бокич.
238
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо излиза бройката от списъка - от А1 до А6 не са седем магистрали, по-малко са. Тракия, Хемус, Струма, Марица, Черно море, Европа.Сигурно седмата е изшмъркана от Боко преди да се изцепи. Друго обяснение за тази глупост няма.
237
0
 
24
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Мисли за народа...да може по-бързо да се изнася от БГ по магистралите
236
0
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
То тези които сте направили са постоянно в ремонти представям си останалите
235
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13В България няма десни, всички в политиката за тези 30 години са тръгнали от едно котило!
234
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
сметнете 100 лв винетка 2 милиона коли най малко защото те са повече това прави 200 милиона и отделно автобуси и камиони където винетките са още по скъпи отделно данък за превозните средства който вдига сумата над половин милярд слагам 3 милиона на км което сигурно най високата цена това прави над 200 км пътища чисто нови всяка година това са парите на данъкоплатците а резултатите виждате какви са плачевно състояние на пътищата
233
0
 
17
 
! Отговори
а-ха преди 4 години
аххахаххахахаххахаххахахАХХАХААХАХАХАХХАХАХАХАХасвалтояда пак се изцепи
232
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Както винагиТе само се правят че строят по-скоро лапат от строене, ремонти ,ремонти на ремонтите...Строителството е само повод да замаскират лакомията си !
231
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за Зиези си прав и аз съм чел, прав си и за Аспарух , хазарите го убиват и то от засада а не в битка.Но после пък полубългарина Светослав ги размазва и им разтурва държавата и те така !
230
12
 
4
 
! Отговори
Както винаги преди 4 години
Десните строят,левите съскат и кълнат.
229
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С калкулатор ли сметна?
228
1
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
АСФАЛТА ЯДЕ ЛИ СЕ
227
1
 
7
 
! Отговори
13 преди 4 години
БСП имат 20млрд от червени куфарчета. След като са комунисти тази година дори и предизборно спокойно можеха да купят земя и да построят по 1 училище и по 1 болница в 10 града, да плащат заплати 1 година на персонала, а след това да ги подаря на държавата. Щеше да им излезе много по-евтино от цената на преврата. Или поне за малки суми да закърпят дупките в по 1 квартал. Нали са социалисти?