Недоволните от секс образованието на 10-годишните - само едно семейство

Балансът бил деликатен, но образованието трябвало да е отворено
139
Недоволните от секс образованието на 10-годишните - само едно семейство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Само едно семейство се е обявило против часовете по сексуално образование на учениците от 4 клас в училището в Перник. Скандалът гръмна в началото на седмица, след като родителите на едно дете се оплакаха от занятията на програмата "Таралежи". Тя е взаимствана от други европейски държави и целта й е превенция на насилието във всичките му форми, включително и сексуалното.
Още по темата
С изключение на това семейство, останалите искат програмата да продължи, обяви просветният министър Красимир Вълчев.
 
Той обясни, че разрешението за провеждането й е дадено от шефа на РИО -Перник, като всички родителите са дали своето съгласие.

"От вчера имаме декларация, че искат програмата да продължи, въпреки че тя е към края си", допълни Вълчев.

 
По думите му оплакванията на недоволното семейството не са били потвърдени от нито един друг родител.
 
"Няма притеснителни неща показа и нашата проверка и не можем да подхождаме с презумпцията за виновност, само защото това е НПО", коментира министърът.
 
Според него при всички случаи трябва да се подхожда предпазливо, но от друга страна МОН иска да разшири образованието на децата с външни специалисти.
 
"Сексуално образование трябва да има и има, но не като самостоятелен предмет, то е част от дисциплината "Човекът и природата". Няма ранно сексуално образование, то трябва да се съобразено с възрастта на детето, а по-скоро дискусията може да е посока дали то не е прекалено късно с оглед на информационната среда, в която живеем", смята Вълчев.
 
Според него балансът е много деликатен, трябва да се изследва във всяка една програма и да се подхожда професионално при оценката при всеки конкретен случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МНОГО ШИЗОФРЕНИЯ, МНОГО НЕЩО, МНОГО ЗАЩИТНИЦИ НА ПРАВАТА НА ДЕЦАТА, МНОГО ПРОТИВНИЦИ НА ВИЗИЯ ЗА ДЕТЕТО- КОЙ ОРГАНИЗИРА ТАЯ МАСОВА ШИЗОФРЕНИЯ, КОЯТО ИЗКАРВА ДЕСЕТКИ НА ПРОТЕСТИ, А НЕ ЗНАЯТ ЗАЩО И СРЕЩУ КАКВО ПРОТЕСТИРАТ. В НАЧАЛОТО БЕШЕ ВИЗИЯТА, СЛЕД ТОВА НЯКОЙ ИМ ПРОШЕПНА ЧЕ ВИЗИЯТА Е ВИЗИОНЕРСКИ ПРОЕКТ И НЕ ПОРАЖДА ПРАВНИ ПОСЛЕДСТВИЯ И ОПАА ЗАКОНЪТ ЗА СОЦИАЛНАТА ПОМОЩ- КОЙ ФИНАНСИРА ТАЯ ОБЩЕСТВЕНА ШИЗОФРЕННА ИСТЕРИЯ, НАУЧИХТЕ ЛИ ДЕЦАТА СИ КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ ПЕДОФИЛИ, НА КОГО ДА СЪОБЩЯТ.
121
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представи си... Само едно семейство... Тези хора се оливат тотално. Много го разпуснахме Бойко тея дни. Ояде се...
120
4
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Дори физиономията му показва зависимостите му. Това е един кокаинов наркоман, корумпиран, жалък човек. Гешев трябва да го арестува.
119
7
 
13
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Лъже и всички го знаят! Този содомит от снимката има вид на човек, който не трябва да бъде допускан до деца.
118
4
 
18
 
! Отговори
Кулинар преди 4 години
относно секс образованието, вие ги готвите за секс в 4ти клас ли? за кво? почнете да им давате и презервативи в детската градина още аре стига глупости ве ненормални ей
117
0
 
11
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До 42 118 Я стига с тези референдуми. Те не водят до нищо добро. Глупавите винаги са повече от умните.
116
2
 
3
 
! Отговори
Оруел преди 4 години
1984
115
3
 
10
 
! Отговори
42 преди 4 години
Тъй ли?И защо не направите референдум?
114
7
 
15
 
! Отговори
до 115 преди 4 години
Ами дано след тоя ,,урок" да не вземат хлапетата да си свалят гащите и да се гледат голи.,защото си е съвсем естествено.Ама,а на бас,че учителката дори да ги свари така,ще си замълчи,че после ще идват ядосано родители да й се карат на ,, методите за сексуално възпитание".
113
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На по-голямата част от коментиращите тук трябва да им отнемат правото да гласуват и да решават за останалите. По-долнопробна група от хора, събрана на едно място, рядко можеш да намериш.
112
6
 
13
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Вземете се в ръце вие имбецилно правителство такова. Тоз, който иска да осакати Българските деца както физически, така и психически, му желая скоропостижно да си приеме възнаграждението
111
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно има и ъик-таме нормални родители в Перник. Количествотоне е гаранция за фобро качество.
110
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще им се обясни на десет годишните какво е брак межфу леличка и леличка и чичко и чичко. С онагледяващисредства ? Със силно описателни текстове? Кондултантски срещи с участници в г ей-паради ?
109
1
 
11
 
! Отговори
художника преди 4 години
"Никога не съм позволявал на училището да пречи на образованието ми" - Марк Твен
108
1
 
20
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
Днес по една от телевизиите ,как децата да са свободни в училище ,да се чувстват все също не са .Дори едната учителка каза -Ние трябва дори да се учим от децата.Госпожице ,ще приложиш свободата за да го усвоят от ромч а ясно ли ти какъв е езикът им - всички псувни дори които едва ли си чувала,да ядеш на баща ми ... и т, н.Като го осъзнаят те вече са в четвърти клас.НПО-то нямат место в училище.Разбирам ги те са нямали детство,мечтаели са затова и сега имат шанс да се потопят в това
107
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 107"Човека се стреми да знае колкото се може повече, за да се предпазва" И НПО_то на какво го учи в случая ? Как да си използва всички дупки и да се целува за да оцелее ли.Няма по вредна организация за един народ като цяло , от НПО на хранилка.Способни са на всичко за да постигнат целите на спонсорите си гнидите.
106
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теорията се води в Перник, практиката в Пазарджик.
105
15
 
23
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
скоро ще *** главите на ей тоя на снимката и подобните му вам-пи-ри... само ми пипнете децата... въобще няма да се карам, а тихомълком първо учителката, после директорката и ако успея оня на снимката да му покажа манафския пол!!!
104
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 105Образованието е всеобхватно.Няма табу теми, а адекватен подход към тях.Човека се стреми да знае колкото се може повече, за да се предпазва, ако попадне в агресивна среда.А ти от 105, се учи от боба ти Путина, ако искаш.
103
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сетих се, че май в това училище "Денк Оглу" някой, може би тоя с ръбестата глава от снимката и назначил за директор някакъв 25 годишен ***.Дано да не бъркам, пък и не му знам точната възраст, но е с жълто на гагата.И възниква въпроса кой го сложи на тази длъжност и срещу какви качества и заслуги?Ето това е по-интересния за мен въпрос в тоя случай.Всичко останало - и джендърството и НПО-тата и разрващаването на децата са само следствие.