Родители искат дистанционно обучение през новата учебна година

От МОН предвиждат от вкъщи да учат само децата с медицински проблеми
18 авг 2020 14:03, Ния Христова
60
Родители искат дистанционно обучение през новата учебна година
Снимка: БГНЕС
По-малко от месец остава до старта на новата учебна година, която ще започне в условията на продължаваща епидемиологична обстановка. Все още продължава да се обсъжда дали ще трябва задължително всички да са в клас или може някои от децата да се обучават дистанционно. За момента от МОН предвиждат от вкъщи да учат само децата с медицински проблеми. Но родители настояват всеки от тях да има право да прецени дали да пусне детето си на училище.
 
"Детето ми е абсолютно здраво, но то живее с възрастните ми родители. Това би ги изложило на риск. Затова подготвихме петиция сами да решаваме дали да пуснем децата си на училище", каза родителят Румяна Драганова пред NOVA. 
 
"Учителят говори с учениците, пише, дезинфекцира стаята. Няма как в същото време да контактува с още 4-5 деца", коментира Асен Александров, директор на 51-о СУ "Елисавета Багряна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
12
 
9
 
! Отговори
Lili преди 3 години
Стига вече простотии.Искат дистанционно обучение и присъствена форма по избор.Това да не е столова?От къде да намерят толкова учители, които да са на няколко места едновременно?В един и същи клас и час и дистанционна и присъствена форма!!!Когато имаше повече болни от различни грипни щамове и в клас имаше по 5-6 деца, не бло нужно да ги пускат грипни ваканции или дистанционно и заразяваха всички здрави и ходеха дори болни на училище?!?Сега този вирус,с по-малко болни е "страшно"!Нещо не се връзва
15
13
 
14
 
! Отговори
баба преди 3 години
Както винаги заглавието е подвеждащо и не отговаря на истината.Какво означава родители,като че ли всички го искат.Не може един учител да обърне внимание на всички деца при двете форми на обучение.Този,който иска децата му да си останат вкъщи да си намери частни учители или да си обучава децата сам.Само се поставете на мястото на учителя и добре помислете доколко в възможно това, въпреки напредъка на технологиите.А тези деца с години ли ще стоят затворени,защото не се знае вируса до кога ще е тук
14
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много правилно !Родителите трябва да имат право на избор.Това са техни деца,а не на държавата.А училищата трябва да са готови за този вид смесено обучение и на МОН това трябваше да им е задача номер 1 през всичките тези месеци.
13
4
 
22
 
! Отговори
Отегчен преди 3 години
До 111Настояват за право на избор, не настояват дистанционното обучение да бъде задължително за всички, а само за тези, които са го избрали, т.е. вие да изберете присъствено, а други - дистанционно.
12
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бе тоя учител да не е сторъкия Шива, бе! Значи обучава,гледа, пише , че и дезинфекцира стаята! А през междучасията следи децата да не излизат по коридорите! На маймуни ни направихте! Ами то няма нужда и от чистачки тогана!За тия 15 % дето ще станат 10 и ще ги дадат чак март. ...Ще искат сигурно и pcr- те да ги вземаме ние!
11
3
 
24
 
! Отговори
Отегчен преди 3 години
До АзНастояват за право на избор, не настояват дистанционното обучение да бъде задължително за всички, а само за тези, които са го избрали.
10
11
 
29
 
! Отговори
Паве преди 3 години
Дайте шанс на хората да си избират ДО или в училище! Ако моето дете или някой от нас родителите пострада само защото по време на пандемия правителството е решило да ги пусне насила в училище без право на избор ЩЕ ВИ СЪДЯ ДО ДУПКА !!!! Божков ряпа да яде тогава!
9
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще тормозят децата с хиляди безсмислени мерки като мерене на температурата при влизане в училище по-добре да не ги отварят.
8
12
 
35
 
! Отговори
7 преди 3 години
Родителите трябва да решат дали да си пуснат детето или не!Вируса коси и здрави и млади,не само възрастни!Докторите да изнесат лекция в МОН,че там явно толкова месеца не са гледали какво се случва по света и как трябва да се предпазваме!
7
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е долна герберастка лъжа. Типично за галещите макарите МУ.
6
13
 
19
 
! Отговори
Св преди 3 години
Как рязко, а не полека, израснахме с няколко век-а. Добре е да има избор. Който иска и така да има възможност. Поне след 10-на години, като се забрави тази пандемия, ще имаме база за сравнение, иначе и след 100 години нямаше да има възможност за внедряването на дист. обучение. Иначе те затварят насила с още 20 ***, пубери, пощипвайки се, леко изкукал комплексиран човечец отпред, хилещ се неадекватно. Ако му харесва на детето да ходи, но да не е на всяка цена, щото няма да завърши.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДИСТАНЦИОННО- А НЕ..МАНГЪРА РЕЧЕ- НА УЧИЛИЩЕ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БЕЗ МАСКИ- ВИЕ ИСКАТЕ ДА ГИ ОСТАВАТЕ В КЪЩИ- ДА БЕ.
4
19
 
32
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Как може да пишете такива глупости... на каква база изобщо ги пишете тези статии...Кои родители искат дистанционно - каква е извадката.. или пак като протестите - ~50 човека на моста си правят пикник и викат, че целия народ е с тях.Анти журналистика
3
5
 
9
 
! Отговори
111 преди 3 години
До АзБрой и моите да гледа
2
30
 
33
 
! Отговори
моля? преди 3 години
Отново дистанционно обучение ..?Не, крайно съм против!голям противник съм и на задочната форма обучение.Това ми звучи нещо от рода да имам виртуални внуци един ден, виртуални сватове или ... виртуална пенсия!Задължително (!) ходене на училище, писане в час, домашни, никакви кафета и цигари покрай училищата, никакви закъснения.Смятам, че заплатите на даскалите да се повишават след направеното външно оценяване на учиниците. В едни училища ще има увеличение, но в други, там където нивото е
1
21
 
47
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Тогава ще изпратя и моите деца да ги гледа авторката на петицията...не всеки има баба и дядо, които да стоят вкъщи и да гледат децата ни...кой ще ги храни тези деца?