Гимназистите с цели шлемове в училище или на онлайн обучение?

На ход са епидемиолозите, те трябва да решат
54
Гимназистите с цели шлемове в училище или на онлайн обучение?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като директорът на 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов предложи гимназистите да преминат на онлайн обучение за месец, подобно становище изрази и още един директор на столично училище.

Още по темата

„Трябва да се обсъди идеята по-големите ученици да минат за известно време на дистанционно обучение, според мен епидемиолозите са тези, които биха могли да кажат по-точно“, коментира Асен Александров, директор на 51-во училище, пред БНТ.

Той допълни, че в неговото училище в момента има четири карантинирани класа заради трима ученици и има 9 карантинирани ученици без да имат тест, а заради техните родители.

Според него това не е много при положение, че има 43 паралелки в училището.

"Моето предложение е учениците от горните паралелки вместо да бъдат карантинирани, да бъдат на училище с цели шлемове. Това може да се издържи, ние учителите издържаме по цял ден с цели шлемове и това е вариант", заяви Александров.

Той каза, че не предвиждат от утре да се премине към дистанционно обучение, а по-нататък ще преценят в зависимост от ситуацията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
о ...! преди 3 години
Аз на моят син взех и му направих един шлем от 19 литрова минерална вода.Отрязах дъното на шишето, пробих две дубки за ластика и така той вече ходи в Професионалната гимназия по земеделие.Капачката на отвора на шишето е премахната, все пак трябва да постъпва малко и въздух, нали?Синковеца окраси изобретената от мен каска (маска) с цветни порно картинки и така всеки един от учениците му завижда. Има за какво. С такъв опитен и мъдър баща далоче ще стигне.Каската е много удобна при дъжд, глава
45
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кога тези двама директори ( и двамата със съмнителна репутация) ще вземат решения какво да се случва в образованието? Дистанционното обучение е загуба на време. Децата нищо не научават, а родители и учители изнемогват.
44
2
 
23
 
! Отговори
Виена преди 3 години
Австрия забрани шлемовете. Не ще да са много надеждни.
43
21
 
30
 
! Отговори
СКАФАНДРИ НЕ ЩЕТЕ ЛИ преди 3 години
Училищата да минават на дистанционно .Малките са по уязвими от големите по трудно се пазят.Който му се учи и да не е в клас ще учи .Даскалите като си изпеят уроците няма да висят по моловете и кафенетата и разнасят заразата,нали затова им увеличиха заплатите.
42
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги затварят и да минават онлайн!
41
3
 
27
 
! Отговори
Ваня преди 3 години
Направо като Дар Вейдър всички и навсякъде и да мирясат, то не спряха да сасипват психиката на малки и големи.
40
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, Бойко се зарази, вече можете да затваряте училищата. Не е нужно повече да се заразяваме.
39
1
 
23
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Ооо, голият директор е само по шлем😀
38
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както докараха хората до психясване до степен САМИ ДА ИСКАТ и да очакват с нетърпение да ги ваксинират с недоказана и потенциално опасна ваксина, така ще ги докарат до психическо състояние САМИ ДА ИСКАТ и да МОЛЯТ да ги затворят, да затворят децата им, да ги смажат икономически...
37
1
 
22
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 3 години
КОЙТО МУ СЕ УЧИ.... ДА УЧИ..!КОЙТО НЕ ИСКА, ДА СТАВА ИЗКОПЧИЯ, ЗИДАР И ПЪДАР.... СВОБОДАТА Е ПЪЛНА ЗА ВСИЧКИ!
36
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз няма да пусна детето си на училище защото вече 3ма от неговия клас са заразени!
35
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се спрат големите ученици от училище ще със същия ефект като задължителното носене на маски на открито. Защото същите тези ученици ще се събират по молове и кафета. Ако не се - ще се зомбират вкъщи с компютърни игри. В училище поне могат да ги контролират да спазват дистанция и някакви правила. Ама... и тая глупост трябва да я изиграем, за да разберем безсмислието и.
34
8
 
35
 
! Отговори
Стига глупости.. преди 3 години
ДЕЦАТА ДА БЪДАТ НА ОН"ЛАИН-ОБУЧЕНИЕ!ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ, ЧЕ СЕ ЯВЯВАТ ПРЕНОСИТЕЛИ НА К-19! ТРЯБВА ДА ПРЕКЪСНЕМ ТАЗИ ВРЪЗКА! ТАКА, ЩЕ ЗАПАЗИМ И РОДИТЕЛИТЕ!!
33
22
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дистанционното обучение у нас е пълна смешка. Тийновете много бързо му намериха цаката, дори и да влизат, си изключват звука и камерата, и продължават да спят или да си играят игрички. За учителя е ок, той си изпее урока, системата му е регистрирала, че учениците са в час и заплатата върви. Накрая, разбира се, всички завършват с петтици и шестици, защото, дистанционното обучение трябва да се "рапортува" като изключително успешно.
32
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросните двама директори Стаматов и Александров са тутурутките на повикване на МОН - щом трябва да се прокара някакво непопулярно решение, да се замазва гаф или да се заливат с хвалби действията на министерството, се пускат в обръщение по медиите. И сега така.
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При тия възможности за дистанционно и онлайн обучение,да призоваваш за "Газ,чорапи,наметало"си е живо малоумие!
30
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само в София, но и в цялата страна трябва големите ученици да минат онлайн. Те могат сами да стоят у дома, справят се чудесно с компютрите, а на който му се учи, ще учи еднакво добре и в къщи.Така доста възрастни баби и дядовци, учители ще бъдат пощадени.
29
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те понеже, като са шлемове не могат ДС донесът подаръка у дома на мама, тати, баба или дядо. Отделно пътувайки в градският транспорт подаряват коронки и на останалите. Доказано си е. За момента единственото, което работи ефикасно е дистанция и дезинфекция.Нито едно от двете го няма в столичните училища. А карантинираните ученици са малко, защото никой не тества по училищата, а мама и тате нямат пари да плащат по 120 ле всяка седмица за тест.
28
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Александров, известен повече като Голият директор е дежурен клакьор на МОН в медиите.Само той и Стаматов от 119-то се изказват. Който иска да им слуша небивалиците.
27
1
 
46
 
! Отговори
Поредния куку в МОН преди 3 години
Този директор явно няма елементарен интелект. Нося шлем, получава се изкривяване на това,което виждам. Ако ученик седи с шлем ще си увреди зрението със сигурност. И къде е проблема да учат on-line? Как въобще си представят тинейджъри с шлемове?