Боршош: Чака ни провал, тестовете за деца не са легитимни

Според него те не важат никъде и не влизат в статистиката
5 ное 2021 10:22, Ния Христова
67
Боршош: Чака ни провал, тестовете за деца не са легитимни
Снимка: БГНЕС
"Със заповедите и системата, която предлага Министерството на здравеопазването ни чака пълен провал. Тези тестове не са легитимни. Те не важат никъде и не влизат в статистиката". Това коментира в ефира на bTV зам.-кметът на София Мирослав Боршош относно щадящите тестове за деца. 
 
"Явно Кацаров не знае как работи образователната система. В сряда в клас ще се върнат около 150 000 деца от 1 до 4 клас и ще започнат да се тестват. Ние влизаме в театри, кина и молове, фитнеси, след като сме тествани. Децата ни ще влязат в клас, без да са тествани, вероятността да има заразено дете е огромна. След това децата започват да се плюнчат и вероятността да се заразят, без да са заразени преди да влезнат в училище, е огромна", добави той. 
 
Боршош смята, че съпротивата при учителите е, защото няма добра организация и няма да се справят.
 
"Буквално вадиш учителите на първа линия. Не трябва да допускаме в сряда децата да се върнат по този начин. Във вторник вечерта министерството трябва да раздаде тестовете на родителите, те да го направят вкъщи и в сряда сутринта да ги заведат на училище", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
11
 
! Отговори
Мунчовци с Шлемофони преди 2 години
Борош е човекът на Г.Е.Р.Б., но по-важното е как се спаси от корупционния скандал в НДК, където беше директор много дълги години, а там потънаха много милиони, под благия поглед на Бойчо Многодетков.Това което иска обаче разумно предложение, защото децата след ваканция не бива да бъдат допускани в класната стая преди да се тестват за първи път, но това изисква сложна организация и изчакване от страна на родителите.
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В света са поставени над 7,19 милярда ваксини срещу ковид.
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как точно пречат тестовете? Тестовете ще се взимат по-трудно само първия ден,след това ще станат рутина.С тестовете ще се види дали в бъдеще ще е необходимо да се затварят децата в къщи на онлайн обучение.Защото сега ги затваряме без да знаем дали те са причина за разпространнение на вируса.Ако процента е нисък,може да се махнат и маските при тях.
40
2
 
10
 
! Отговори
българин преди 2 години
Тоя защо още не е в затвора за злоупотреби ??! Столична община стана убежище на всякакви герберастки калинки и мошеници !!
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този не беше ли директор на НДК, когото изгониха, а кметицата си го прибра при нея? Както направи с бай Шuлe и бившия главен комисар на MBP c мaлoyмeн поглед?
38
2
 
2
 
! Отговори
Мунчовци с Шлемофони преди 2 години
След това се канят на мероприятия само деца с ученически паспорти със заверени печати от тестване. Има вероятност от заразяване, но рискът е редуциран, защото децата остават с маски първите две седмици след ваканция, нищо че са се тествали и маските могат да бъдат само медицински. Има дезинфектанти навсякъде в училищата и децата са длъжни да ги използват. На всеки три дни се провежда самотестване от децата, бързо се научават, тестовете са щадящи...По принцип деца на неваксинирани родители е же
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А този господин ,лекар ли е,епидемиолог или какъв е?Той се изказва по тема която засяга определени специалисти в медицината.И защо да не пускат децата на училище ,при условие ,че децата до 14 години почти не боледуват?
36
4
 
6
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Важно е да напълним гушата на някой наш човек! Никой не казва къде по света се прилагат тези тестове. Мирише на историята за гласуване с венецуелските машини!
35
4
 
4
 
! Отговори
Мунчовци с Шлемофони преди 2 години
Децата се тестват преди да влязат в класната стая. Създава се организация и период на изчакване първият път. След това се тестват в класната стая, но са с медицински маски и на отворени прозорци. Децата сами си правят теста, никой няма право да им помага или да им пипа тестовете, много е лесно, не се бърка навътре, децата се забавляват в Германия.Заверява се ученическият им паспорт на всяко тестване и с него могат да ходят навсякъде два дни, до следващото тестване. В Германия е три пъти седмичн
34
0
 
3
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
До До Анонимен 22,Да, добре - вчера имат много случаи. Но колко от тях ще завършат фатално? И колко от тях ще трябва да лежат по 2-3 седмици във интензивно? И колко ще струва на Здравната система това?
33
3
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Боршош маджарин ли е
32
3
 
5
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
Явно това е оня културтрегер, дето няма да даде да му пипнат детето. И дето като детето като се изплюе на теста било даване на генетичен материал!Боже, Боже, слез си събери вересиите!
31
4
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 22, преди 2 години
"В ГЕРМАНИЯ децата отдавна си правят тестове в училище.Първия учебен час започва с тест.А в България пак някаква истерия която политици подклаждат." -- О, точно с Германия да се дъните като пример?! Вчера една от най-набодените, локдаунвани, нацизирани, тествани нации в европа - немците, отчетоха рекорд новозаразени от началото на пландемията до сега! А вие си се лъжете, че инжекции и тестове ви помагат с нещо! Наивитети! Превърнаха ви в овце - наивни и зомбирани и не виждате какво се случва!
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още една герберастка калинка изпълзя да ръси акъл непоискано
29
2
 
6
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
Защо биват публикани заявленията на лаици?Откога този разбира от детска психика, психика на възрастни и овладяване на епидемии?Такива заявления объркват и без това напълно ошашавения електорат, дето се лекува по рецепти от Фейсбук, мамите и безброй сайтове на гадателки.Журналистите, вземете се във ръце - казал го. Но Вие не сте длъжни да го публикувате!!!
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, и? Какво от това? Пландемията е цялата един голям цирк с цел масово изтребване на хора. Вижте какво става в Австралия и Канада - държави, превърнати в концлагери. Това чака всички нас, ако масово не се събудим и не кажем "НЕ!" на ковидгеноцида и световния фашизъм! Защото утре няма да ви питат дали ви е бил малко акълът и сте се боли по амнайсет пъти в годината или е бил повечко и поне това не сте си самопричинили! Всички ще са по лагерите! Да живее световния елит! Вижте в реала какво става!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя колко милиона усвои от НДК,заедно с Лили-''тъничката'' с чантичките по 4 000 лв?Защо не е в затвора,а е назначен да приказва глупости?!Или щом не ги внася баце тестовете край а?!Не били легитимни хахахаха!
26
3
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Абе нормален ли е тоя - докога днес ще публикува изказвания на бивши "активисти" на ГЕРБ - тоя как си ги мисли нещата изобщо че стават по училищата. Знае ли например че малките не носят маски в училище ? Цялата минала година беше така. Знае ли че масово родителите избягват да тестват деца със симптоми за да не затворят целия клас. Трябва детето да се счупи да кашля в клас за да го пратят обратно вкъщи и тогава вече от няма накъде ще го тестват. Всеки тест е по-добър от това в момента.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко?
24
0
 
16
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Тоз ли щеше да фалира ндк?