При заплаха от бомба училищните власти проверяват преди МВР

Директори се оплакват, че нямат такава експертиза
36
При заплаха от бомба училищните власти проверяват преди МВР
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Училищните директори вече нямат правомощия да преценяват сами дали да затварят при бомбена заплаха. Това решение вече ще може да се взима от МВР.

Директорът на 107. ОУ "Хан Крум" Данко Калапиш заяви пред БНТ, че са били изненадани от изказването на главния секретар на МВР от вчера, че има нов протокол. Бил е уведомен по-късно през деня.

"При мен пристигна в 14:40 ч. от районния инспектор и разбрахме, че има нов протокол. В сутрешните часове, когато отново пристигнаха над 50 сигнала, ние нямахме яснота, че има публикуван документ", заяви Калапиш.

По думите му притеснение буди наличието на текст, който задължава служителите в училищата да направят оглед преди пристигането на органите на МВР.

"Ние нямаме този капацитет и експертиза, нашето задължение трябва да приключи дотам да предадем сигнала да полицията", заяви още Данко Калапиш.

Той отчете като проблем, че според новата наредба е регулирано единство как се действа при бомбена заплаха, но не и такива от друг характер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: училищеМВРбомба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
14
 
! Отговори
Майко мила преди 1 година
приставям се как след бомбена заплаха дечицата тичат из училището да търсят къде е бомбата, като че става дума за търсене на Великденски яйца. Тиа от МВР веднага могат да намалят личния си състав на половина щем децата и учителите ще им вършат работата. За какво са ни - да им плащаме заплати? да екскортитарт наркотрафиканти и трафиканти на хора? да тормозят народа като излезе да протестира?
3
0
 
14
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Все още сме Абсурдистан.
2
0
 
15
 
! Отговори
4 преди 1 година
Тоя Ентелегент - главния секретар се сети след дъжд качулка да обяснява. Ми да бяха разписали правилата по-рано и да ги бяха свели до знанието на директорите, а не след като се обърне каруцата...Типично "по нашенски". не знаем какво правим, не знаем кой за какво отговаря, ама като се оSерат нещата - даваме акъл.
1
0
 
20
 
! Отговори
Пратете преди 1 година
направо децата да проверяват за бомби - те може по-да се справят.