Студенти ще имат възможност за стаж в държавната администрация

Кандидтстването е онлайн
22 мар 2024 10:30, Инна Ангелова
8
Студенти ще имат възможност за стаж в държавната администрация
Снимка: БГНЕС

Български и чуждестранни студенти ще могат да кандидтстват за летен стаж във всички структури на държавната администрация в цялата страна по Програмата за студентски стажове в администрацията, управлявана и координирана от Министерския съвет.

Кандидатстването започва на 23 март и продължава до 9 май 2024 г. и се осъществява по интернет. Избирайки стаж по програмата, студентите получават възможност да се запознаят с устройството и функциите на българската държавна администрация, да придобият практически опит и нови професионални умения, да прецизират личните си планове за кариерно развитие.

Студентите ще имат възможност да избират от 500 позиции. Те се публикуват на специализирания модул на Портала за работа в държавната администрация - https://jobs.government.bg/PJobs/ . За да се гарантират оптимални възможности за избор на студентите, обявите са селектирани по област на висше образование, а не по професионално направление.

Минималната и максималната продължителност на стажовете е от 5 до 20 работни дни, което позволява на студентите да осъществят повече стажове, без да нарушават учебния си процес. Публикуването на обявите, първоначалният подбор на кандидатите и класирането се осъществяват изцяло онлайн на портала. Провеждането на интервютата и на самите стажове може да бъде както присъствено, така и дистанционно. Стажовете продължават да са неплатени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
20 дни сташ е нищо. За висока заплата се иска трудов сташ от 10 г. .
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Нема заводи. Тук таме само некой склат за внос.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А стаж да копат с мотиките у ТКЗС-то :)))
3
0
 
0
 
! Отговори
Работяга преди 1 месец
Абе я не занимавайте студентите с глупости, и без това няма хора за истинска работа!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще ги обучават как да вземат тридесет процента,без да ги хванат и уронват престижа на далавераджийството в което са уредени на държавна хранилка
1
0
 
5
 
! Отговори
33 г, с вишу, безраб преди 1 месец
а аз кат бачкотих там що ме махнаха след 6 месеца въпреки че всичко си вършех ? май не съм бил достатъчно екзотичен