Съдят българи за късане на сръбско знаме

Активисти на ВМРО бяха задържани на сръбската граница; съдят двама от тях за късане на сръбското знаме, третият се отърва само с глоба
14 яну 2008 12:42,
50
Съдят българи за късане на сръбско знаме
Снимка: B92

Двамата българи, които бяха задържани в Босилеград, в момента се намират в окръжното следствие във Враня, в югоизточната част на Сърбия.

Повдигнато им е обвинение за оскверняване на национални символи.

Делото във Враня е по бързото производство и ще се гледа още днес, осигурен им е служебен адвокат.

Третият български гражданин ще плати само парична глоба.

И тримата са родени през 1980 г.

Dnes.bg припомня, че активистите на ВМРО бяха задържани в неделя на сръбско-българската граница при граничния пункт Олтоманци.

Двамата са арестувани по обвинения, че са скъсали сръбско знаме, а в багажа на третия била намерена бухалка, твърди сръбската полиция.

Групата активисти са от Добрич, Варна, Силистра и Шумен и са пътували до Македония, за да участват в поклонението пред паметната плоча на Мара Бунева.

Насочили се обаче към Босилеград, след като поклонението в Скопие бе отменено заради трагичния инцидент с македонския военен хеликоптер, при който загинаха 11 души.

В Босилеград активистите се поклонили пред паметната плоча на Левски и тръгнали обратно за България.

Сръбската полиция обаче има своя версия. Двама българи се спрели пред Дома на културата в Босилеград, счупили държателя, на който било знамето, скъсали националния флаг и част от него внесли в автобуса.

На граничния пункт автобусът е спрян и в него е намерена скъсаната част от знамето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Видимостта в района на пътен възел Петолъчката е до 150 метра.
28
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Защитавайте ги сърбите, защитавай те ги, дето промиха мозъка на два милиона българи и саздадоха Македония, защитавайте ги, че българи са развели българско знаме в БЪЛГАРСКИЯ град Босилеград!!! Българите са просто, тъпо стадо, което никога няма да бъде на равнището на гърците, французите или германиците именно защотото те се защитават не се плюят като нас българите! Тука един да падне и всички са отгоре и го тъпчат! Вместо да изразите солидарност с тези СМЕЛИ български момчета се правите на интересни и съм сигурен, че нямате и 1% от смелоста на тези шуменски българи! Затова България е паднала под турско, защотото е била на няколко държави и никоя с другата не си помагала, явно тоя ген е още жив! Възмутен съм от тъпите ви просръбски кометари!!! Вместо да искате България да е силна и да се знаея ясно кое българско, сте се нагъзили пред чуждите държави! Аман от еничари!
27
0
 
14
 
! Отговори
Frank преди 16 години
Ако наистина са поругали по някакъв начин сръбското знаме,да ги осъдят.Питам се обаче защо никой не се сети да иска обезщететние за поруганите чувства на българите,причинени от неприличните жестове на един сръбски глиган - Будимир Куювич?Защото е сърбин или защото у нас такова чувство като националното,както у сърбите,просто няма?Или можеби и двете?
26
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
shto nikoi ne kazva 4e bosilegrad si e balgarski grad i tam srabski znamena niamat rabota
25
0
 
14
 
! Отговори
зикко преди 16 години
тия шуменски селянчета да ги опукат сега здравата сърбите и да не долазат повече в западна България! добре сме си с братята сърби и нема да ни мътат водата с тех разни провинциални ***, решили че са националисти! да гният са по сръбските затворища и да им дойде акъло!
24
0
 
14
 
! Отговори
Arata преди 16 години
На зла круша - зъл прът.И другия път да са по умни и да не носят веществени доказателства с тях - да се учат от сръбските "четници"
23
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Да си изтърпят наказанието.Ама ха.Писна ми някакви български *** да ни петнят.
22
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Какви национални цености остояват един автобус хулигани отиват в съседна държава и размахват български знамена ,това нормален човек не би го направил що не отидоха в Турция да си ги размахват да видят ще е правосъдие .Това че си роден тук и развахваш българското знаме не значи нищо .Като им е толкова мила държавата що не погледнем какво са направили за народа данъци плащат ли
21
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Не може да се гарвиш с ценностите на другите народи! Ако са го направили трябва да си платят! А и в кой век живеем?
20
0
 
14
 
! Отговори
хохо преди 16 години
Ако обаче сърби, македонци или румънци бяха скъсали българско знаме едва ли биха ги съдили. Тука у нас е дива Индия. Какво лошо има в това, че хоарата си отстояват националните ценности. Та даже сърбите живеят по-добре от нас и по-добре икономически.
19
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Ако наистина са го скъсали да ги съдят строго! Ако са хулигани не ми пука за тях, нищо, че са българи!
18
0
 
14
 
! Отговори
Best for the best преди 16 години
Тези не са Българи дано ги осъдят и пратят на топло да си търсят приятел .Чудно ми е какво има да се защитават тези *** които петнят името ни .Само бой ще ги оправи и сурова присъда която тук не биха получили ,да си хулиган при нас си е нещо нормално и осъждането е формално
17
0
 
14
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Аман от килеш-хулиганщина!
16
0
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 16 години
Сърбите са пичове. Шуменски, варненски, добрички гагаузи ДГД.Немат работа в Западна България. Левски би се обърнал в гроба ако знае в какви *** са се превърнали сегашните българчета.
15
0
 
14
 
! Отговори
metoman преди 16 години
Ах тея долни славянски коп*л*нца пак се правя на велики,дано по скоро им вземат Косово!СРБЕ НА ВРБЕ!
14
0
 
14
 
! Отговори
Dr. Mancho преди 16 години
Pone 2 pyti godishno pytuvam prez Syrbiq s kola, nikoga ne sym imal problemi i vinagi syrbite sa mnogo vnimatelni. A kogato bqh s malko dete i beshe zima, dori samite syrbi predlozhiha da minem napred zaradi deteto... Malko mi e stranno tazi rabota da e naglasena...
13
0
 
14
 
! Отговори
Божидар Халембаков преди 16 години
Само да можех и аз да намеря едно *** знаме, и аз бих го скъсал и запалил.
12
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
Пак тия сърби! Много си сърби, ей, ама след някой седмица светът ще им го начеши с Косово! Браво момчета, че сте скъсали оня ***, нека да се знае, че това са български земи и да вдъхнете смелост у местните българи!
11
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
SRBI = *** /romi/
10
0
 
14
 
! Отговори
преди 16 години
zasto pak srabskoto zname =svalete makedonskoto,4e sa naistina sa gadnqri .a ot sarbite se u4ete na nacionalizam i 4est .