Арестуваха фермери, помъкнали крави на протест незаконно

Животните ще бъдат прибрани обратно във ферми с камион
16 фев 2008 12:02,
32
Арестуваха фермери, помъкнали крави на протест незаконно
Животните могат да бъдат транспортирани само с ветеринарно свидетелство. Снимка: Булфото

Тази сутрин полицията е арестувала инициатора на протестния поход с животни Андриян Цаконски.

В момента Цаконски се намира в Районното полицейско управление в Мездра.

Според БГНЕС, имало е и други арести сред фермерите.

Животните ще бъдат прибрани обратно във фермите с камион.

Задържането на фермерите е заради изискванията на Националната ветеринарномедицинска служба, според които по закон животните не могат да бъдат премествани от едно място на друго без разрешение на службата, каквото фермерите нямат.

За това и животните трябвало да бъдат върнати във фермите. Не е ясно дали ще бъде повдигнато обвинение от прокуратурата срещу протестиращите с животни.

Dnes.bg припомня, че фермери от Врачанско и Великотърновско тръгнаха от село Търнава към София заедно с 25 крави. Те искаха целогодишна субсидия на литър мляко.

Фермерите трябваше да пристигнат в столицата в сряда, 20 февруари, когато е планиран национален протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
+++ преди 16 години
*** УПРАВНИЦИ!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
Selqnin преди 16 години
Abe tupo , utre kato prebiqt selqnite kvo shte qdesh be , ***.Shte qdesh vnosni produkti na susedni durjavi na dvoini i troini ceni.Zaradi takiva maloumni *** jiveem vsi4ki zle.dano te prebiqt tebe nekade , neshtastnik zaguben.
9
0
 
0
 
! Отговори
биче преди 16 години
Ама елате всички да ми го държите, че иначе ше избега.
8
0
 
0
 
! Отговори
baimancho преди 16 години
boiko znae6e 4e ako gi dokarat tezi goveda v stolicata 6te osmurdiat vsi4ko i za tova se obadi da gi arestuvat dale4 ot sofia... to taka i taka tuk si imame dostatu4no mur6a 4e ni e pritriabvala o6te!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Правителството има пари за нови скъпи коли , но за субсидии за фермерите - няма ! Така и така ги арестуват като протестират мирно , затова по добре след като ще влизат в ареста по добре да потрошат стъклата на Народното събрание , та белким им обърнат по сериозно внимание , щото след стъклата идва ред на главите депутатски !!
6
0
 
0
 
! Отговори
izidar преди 16 години
Parodiq4ak ve4e mi stava sme6no Ovcete vmesto da izvadqt po edna pu6ka izkarali kravite i zableqliza subsidiq :)Efekta - i kravite i ovcete na toplo :)ovcete v aresta kravite v oborakak moje v tozi stud takova ne4ove6ko otno6enie da izvadi6 kravata neznam :)o6te po-tragi4noto e da se zablujdava6 4e taka 6te postigne6 ne6to :(kakvo lekoverie !tipi4no po socialisti4eski :)
5
0
 
0
 
! Отговори
kiroooooo преди 16 години
Има закони!!! Не може *** и пульо да протестират както си искат, затваряйки международни пътища и пречещи на хората..Аман от селяни прости!!! Полицията за пореден път си върши работата, както със суходолците. това е начинът за оправия с простите селяни!
4
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 16 години
Да бе видяхме по Централните новинарски емисии, колко внимателно са се опитали тъпите полицаи да им обяснят! Мисля, че горките хорица заслужават нашата подкрепа и съпричастност! Писнало им е , не разбитате ли да се борят всеки ден с вятърни мелници и полза никаква.И без друго всичко отива на много зле. Не разбитам господата политици как се осмеляват да продължават така. България от време оно си е била земеделска страна и друга и не би могла да бъде!!! Каква? - индустриална ли? - глупости , видяхме от комунизма, че това не става или поне не в такива мащаби, каквито ни се иска! Каква? - туристическа? - как ще стане като то вече не остана какво да се гляда, освен ако не се смятат многото хотели, къде ли не, за голяма атракция! Така и мутрите/ извинете, бизнесмени/ и политиците / щото са си хванати за ръчичка:)/ , не разбраха, че чуждестранни туристи само с хотелите не се привличат- те има къде да отидат в по-луксозни хотели.А относно бълкарското животновъдство и земеделие, мога да кажа само , че е безумие да хапваме целогодишно "гумени" домати от Гърция и къде ли не, като се има предвид че навремето българските зеленчукопроизводители са били едни от най-добрите!!! Безумие е и да изкупуват млякото на животновъдите за 20-30 стотинки, а ние да го купуваме за много пъти по-скъпо, за кашкавала и сиренето не ми се говори! Истината е потърпевши са и производителите и купувачите!!! А виновниците сами се сещате, кои са ... Но най-виновни са всички псевдо българи - господата политици, защото ако бяха истински българи, щяха поне да изпитват срам!!!!!!!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
веднага ударете една депеша на Брюксел, че сте разбили и арестували опасна престъпна група след едногодишни оперативни действия... *** турско-комунистическа ***!!! Само бесило за вас, кучета!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
moni преди 16 години
браво, арестувайте ги тези престъпници. как така ще протестират. правителството е супер.
1
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
Убиеца Ставински - на свобода, а хората, които се борят за оцеляването си - в затвора!!!Да живеят тримата велики - цар, доган и сергей!!!Да живее новата диктатура!!!