Съдът произнася присъдата на Максим Стависки

Фигуристът вече има присъда от 2.5 години условно и е лишен от правото да шофира за 4 години
7 май 2008 09:04,
33
Съдът произнася присъдата на Максим Стависки
Снимка: БГНЕС

Очаква се днес съдебният състав на Апелативния съд в Бургас, председателстван от Мелкон Мелконян да се произнесе по делото срещу Максим Стависки.

На предишното съдебно заседание по обжалването на присъдата, магистратите изслушаха прокуратурата и адвокатите на пострадалите и на подсъдимия.

Тогава прокуратурата поиска изменение на присъдата от условна в ефективна, като пожела периодът от 2.5 години да остане.

Бургаският окръжен съд вече отсъди условна присъда с 5-годишен изпитателен срок за световния шампион по фигурно пързаляне.

Стависки ще трябва да плати и 90 000 лева на родителите на загиналия при катастрофата Петър Петров и 80 000 лева на бащата на тежко пострадалата Мануела Горсова.

Стависки е лишен и от правото да шофира за 4 години, след като предизвика тежка верижна катастрофа през август миналата година, при която загина 24-годишният Петър Петров и тежко пострада 19-годишната Мануела Горсова.

Обвинението срещу фигуриста е за шофиране след употреба на алкохол с 1.29 промила, причиняване на катастрофа, смърт на едно лице и тежка телесна повреда на друго.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
СерГЕЙ Дмитриевич преди 16 години
В Задунайская губерния не осуждает русы!Вы это не знаете,болгарские дураки??!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо условно господа съдии? Защото е публична личност заслужава по високо от предвиденото наказание за респект, а вие какво-вместо очи да му извадите - вежди му изписахте. Срам!!!!Пазете се като пресичате, шофирате, дори като си купувате вестник за да прочете за поредната помия която сте сътворили, хора като Ставински нямат спирачки, те имат пиячка.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
НЕ карам пил, като Максим Ставийски!Е такива стикери трябва да пуснат.
9
0
 
0
 
! Отговори
ПУРКО преди 16 години
da go pratqt na besiloto tozi nikakwec! reklamnoto lice na NE KARAJ BIL!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Човек на президента е човекът. Правете си изводите за съд, правосъдие, справедливост и т.н. отвлечени понятия в ВG.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Колкото й пари да даде, колкото й години да му отнемат книжката, каквато й присъда да му лепнат мъката на родителите не може да се утеши.
6
0
 
0
 
! Отговори
H преди 16 години
Какво стана с уважаваната холивудска звезда Уесли Снайпс? Като там говорим за престъпление с много по-малка (коренно различна) обществена опасност и гарантирано ликвидирани от обвиняемия щети. Нещо, което според мен се оправя със сериозна глоба, може да му коства свободата за две-три години, щото американският съд не мисли като мен :) Именно с аргумента, че бил известен и давал пример...
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Стависки е лишен и от правото да шофира за 4 години, след като предизвика тежка верижна катастрофа през август миналата година, при която загина 24-годишният Петър Петров и тежко пострада 19-годишната Мануела Горсова. Малиййййййййй какво тежко наказание !?!На мама сладкия тъй да го накажат - НЕБЛАГОДАРНИЦИ !!!
4
0
 
0
 
! Отговори
H преди 16 години
Условна присъда - това е смешно!? Трябва да лежи ефективно, пък макар и малко. Добре ще му се отрази, тъй като не е служил войник. Ефективната присъда ще го превъзпита.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Колко ли е платил за тая условна присъда!?
2
0
 
0
 
! Отговори
adsf преди 16 години
Трябва да му забранят да кара до живот на тоя гей.
1
0
 
0
 
! Отговори
той преди 16 години
Да го вкарат в затвора за 3 години и да видим повече ще кара ли пил, тъпата руска ***!