Welcome to Bulgaria, and have a nice път

Борим войната по пътищата с песента "Промили-недраги"
2 юли 2008 11:00, Екип на Dnes.bg
48

"Имало едно време, звучи кофти, когато става дума за живота ти! Къде си виждал обратен завой на писта, аре, моля ти се, пази моториста".

С тези две изречения започва "Промили-недраги", песен на "Стереотипове" и Елена от "Music Idol" , която е послание към младите шофьори и напомняне за по-опитните, че от всеки нас зависи да спрем войната по пътищата.

И продължават: Много жалко, че тази куха лейка кара маршрутка, а не шофира линейка. Щастието не се измерва в промили, знай! Не до всяка патрулка има спящ полицай.

 


 


Сингълът е ефектен кавър на класиката на Мария Нейкова "Двама" от филма "Козият рог".

"Парчето е само първата част от една инициатива, която се надяваме да прерасне в нещо важно и много смислено", разказват Стеротиповете.

"Идеята е да стигнем до тийнейджърите, които все още нямат шофьорски книжки, но всекидневно са застрашени от това, което се случва по улиците. Искаме те да се възпитат в сериозно отношение към този проблем и когато един ден застанат на пътя в собствените си коли, да карат внимателно и разумно", допълват рапърите.

Елена и "Стереотипове" се заканват, че няма да спрат дотук, през есента кампанията им ще продължи с разпространението на брошури и флаери в училищата из страната.

"Това е само началото. Тепърва ще работим по популяризирането й", казват единодушно Марио и Николай.

"Стереотипове" и КАТ имат идея това да е началото и на новата кампания “Гражданска отговорност”.

"На много места по света, когато направиш нарушение и си пил, плащаш доживот гражданска отговорност. Младите хора в България, дори и тези, които тепърва ща стават шофьори, могат да бъдат научени на друг манталитет, могат да намалят жертвите по улиците", казаха от КАТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
към всички състезате преди 15 години
ми справили са се добре поне взимат някво участие докато повечето наши "звезди" не правят нищо или поне аз не съм чул но песента не е нещо особено но може да те накара да се замислиш....
6
0
 
0
 
! Отговори
един преди 15 години
Е тези са много по-стари в хип-хопа в БГ от Ъпсурт.
5
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 15 години
По-голяма тъпотия не бях виждал .... Т.н. млади хора въобще не знаят коя е Мария Нейкова, а да не говорим за култуви български филми. Незнам какъв е търсения ефект от това мероприятие , но не е успешен. Някой е взел едни пари и е казал "Чакай малко "
4
0
 
0
 
! Отговори
Parcuc преди 15 години
Няма по смешна кампания против "войната на пътя" от този клип и песен, я по-добре си поставяйте лъжливи патрулки по пътищата, много по ефектно е....
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тия кой ги излъга, че прават хип-хоп?!? Жалък опит за имитация на Ъпсурт. И Ели Промила немаше нужда да вреца и да се кълчи на фона на хангара, можеше и нещо по-смислено да се направи.
2
0
 
0
 
! Отговори
Edna преди 15 години
Текста е свеж, клипа е почти ок и даже си тананиках към края на парчето. Дано хората почнат да мислят с главите си преди да тръгнат да пътуват.
1
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
За да се спре 'чумата' (емигрирането в другите страни, където да живееш нормално, без да те крадат най-нагло и да издържаш и братята си по манталитет, но не и по цвят на кожата), отнела хиляди пъти повече хора от 'войната' (катастрофите), Азис, Мигачката и Отварачката ще правят "Stay in Bulgaria, and have a huge пРът". От 'Джемини' са подкрепили инициативата с 2 ръце...