Прокурор №1 осмя охраната на склада в Челопечене

Ако имаше нормална охрана, това можеше да не се случи, заяви Борис Велчев
21
Прокурор №1 осмя охраната на склада в Челопечене
Борис Велчев. Снимка:Булфото

Отговорността за взривовете в Челопечене трябва да се търси в едно или няколко длъжностни лица в Министерството на отбраната и Генералния щаб, заяви главният прокурор Борис Велчев преди редовното заседание на Висшия съдебен съвет.

Според обвинител №1 е недопустимо охраната на поделението да бъде поверена на двама пенсионирани военослужещи, лишени от всякаква охранителна техника.

“Ако обектът в Челопечене имаше нормална охрана може би нищо нямаше да се случи”, допълни още Велчев.

Главният прокурор изрази увереност, че имената на длъжностните лица в Генералния щаб и Министерството на отбраната, допуснали подобни груби нарушения ще бъдат оповестени.

Борис Велчев призна, че в прокуратурата е постъпил сигнал за нарушения в поделението още преди месец.

По случая се води разследване срещу командира на поделенето, свързани с нередности при търгове за продажба на отработените при утилизацията продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
По същата логика , ако бяхте предприели нещо по сигнала изпратен до прокуратурата преди месец, нямаше да има значение каква е охраната, вече щяхте да сте взели мерки и нямаше да се случи този резил!
19
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
голям смях, щом и главния прокурор не си е попитал съветниците за какво иде реч. Най-добре е този, който се смее последен. Тоз главен прокуров май вече е за посмешище - ще видим, ще чуем, ще разберем,тече разследване,не мога да се говоря, а сега пък се разсмял. На мен пък ми се реве за децата от Индиго, за изгорелите 14 войничета като факли на околовръството, за сестрите Белнейски и за хилядите закрити дела, поради изтичане на давност, за оправданите кредитни милионери, за сделките с мутрите и т.н.. Главният прокурор на си гледа кочинката, че вонята идва и от прокуратурата май-май.
18
0
 
2
 
! Отговори
AAAAAA((((((((((( преди 15 години
Отговорността трябва да се търси в едно или няколко длъжностни лица в Министерството на отбраната и Генералния щаб, заяви главният прокурор Борис Велчев преди редовното заседание на Висшия съдебен съвет.Toq smechko puk.A иначе има индивидуална и колективна тоговорност но и в двата случая в територия БГ е безотговорност.
17
0
 
2
 
! Отговори
бай гандю преди 15 години
Ами смешно му е,смее се!Друг въпрос е кое е смешното!То тия,дето се смеят сами по улиците, не са един или двама!
16
0
 
2
 
! Отговори
fff преди 15 години
e toi e proteje na purvanov :P zatova go e slojil goce tam
15
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ти пък да си чул случайно комбинацията КОМУНИСТ И СРАМ. Виж ако втората думичка беше НАГЛОСТ, БЕЗОЧЛИВОСТ или АРОГАНТНОСТ - случаят щеше да е друг
14
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Абе като не е виновна чистачката ,пак добре :)
13
0
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 15 години
Сега пък охраната били виновни. Каква ти охрана, те са сложени там само да прикриват далавери. Отиват, наспиват се, отвреме на време, пускат някой, който е посочен в списъка и толкова.Как не го е срам гл.прокурор да говори глупости!
12
0
 
2
 
! Отговори
Иво преди 15 години
НЕ ЗНАЯ КАКВО Е ОСМЯЛ, НО ЛИЧНО АЗ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ПО-СМЕШЕН И ГЛУПАВО ИЗГЛЕЖДАЩ ЧОВЕК ОТ Г-Н ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР - МОЖЕ БИ ПРИЗА БИ МОГЪЛ ДА МУ ОСПОРИ ЕДИНСТВЕНО ПРЕДШЕСТВЕНИКА МУ ФИЛЧЕВ
11
0
 
2
 
! Отговори
SD преди 15 години
Вие поне разпитахте ли ги тези хора. Вземете свършете вашата работа, вместо да четете морал. Те тяхната видяхме как я свършиха...
10
0
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
2000 тона гърмящи неща /вече гръмнали/ извикаха усмивката на лицето на г-н Главния Прокурор. Интересно... А той знае ли, че всяко негово появяване предизвиква бурен смях в българите?
9
0
 
2
 
! Отговори
.... преди 15 години
KOMUNIZMA E JIV.SKAPANATA MI RODINA E KATO PLUJEK.PREDSTAVETE SI AKO BIAHME 35-40 MILIONA.SVETA SVIAT STE MU SE ZAVIE OT NAS...
8
0
 
2
 
! Отговори
georgi преди 15 години
"о случая се води разследване срещу командира на поделенето, свързани с нередности при търгове за продажба на отработените при утилизацията продукти." покрай едното излязло и другото :)).. колко ли още складове трябва да гръмнат, за да се постегнат малко..
7
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ех, Олег Драгунов, софиянци на вас са ви виновни. И вие сте лайнояд като всички.
6
0
 
2
 
! Отговори
Петър преди 15 години
Да той човека си се смее вече бая време на какво ли не! Само че освен смях друго нищо не личи да прави!! Иначе е много смешшно
5
0
 
2
 
! Отговори
nora преди 15 години
Еееех Борисе, еееех Велчев.Вземи да си оправиш правосъдието, че то май от там идват най-големите проблеми и спънки, поне за нас простосмъртните.
4
0
 
2
 
! Отговори
лудото ленче преди 15 години
Охраната била виновна!В какво,обаче!?Там е въпроса!!!!!!
3
0
 
2
 
! Отговори
jkdhkajdh преди 15 години
ой прокурора е едно мазно.....
2
0
 
2
 
! Отговори
Олег Драгунов преди 15 години
Ало стига цензорирах те. Поне тука да може човек да си изкаже свободно мнението. Човек псува защото по този начин може най-ясно да си изрази възмущението
1
0
 
2
 
! Отговори
Олег Драгунов преди 15 години
Какво е общото между политика и ? Колкото и да ги натискаш все изплуват. Защо го казвам? нека да си направим една равносметка:1. Знаело се, че скапаните складове са опасни.2. Знаело се, че се краде от там3. Сложили са като охрана двама пенсионери и външна охранителна фирма (да ни ви казвам как се уреждат тия неща, щото аз бачкам в най-скапания СОД в моя град и пазим воени учреждения)4. Тоя бухал се надявал имената на виновните да бъдат оповестени , друг му се щял да не било човешка грешка, трети не можел да уволнява и бил отскоро та не можел да се ориентира. Равносметката: Голямото прецакване1.Разбито имущество, което да видим кога и как ще бъде компенсирано2. Страх, голям страх. Аз живея до поделение и беш ли му мам ата какво има там (при всички случаи няма да разбера)3.Разбити нерви4.Околната среда е ...........................5.Гадни пед*ли трупат активи от това ББ, разни адвокати и всекви мизерници.и най-якото е, че вие драги софианци си мълчите. И както казах преди заслужавате и водородна бомба, защото утре когато пак се случи подобен гаф пак никой няма да е виновен и вие пак ще си мълчите. Нашите политици може да са ама вие дето се оставяте да ви тъпчатб какви сте? Лайноядци.

Спонсорирани публикации