Случаят Бончеви - тежък за държавата

Държавата трябва да вкара всичките си ресурси за разкриване случая с Бончеви
12 юли 2008 18:18,
116
Случаят Бончеви - тежък за държавата
Ангел Бончев. Снимка: БГНЕС

Знам горе-долу кои служби работят по отвличанията и това, че така са се издънили, означава, че извършителите са били много добри професионалисти, каза кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на случая с Ангел и Камелия Бончеви.

Практиката показва, че във всяка престъпна група има и полицаи, подчерта Борисов. Тази група е опитна, много сериозна и с невероятна техническа грамотност.

По думите му държавата трябва да вкара всичките си ресурси за разкриване на случая. Ако не стане това, ще бъде поредният голям прецедент след неразкритото убийство на сестрите Белнейски, категоричен беше кметът.

Според него в момента всеки може да прави каквото си иска „в тази обстановка и с тези рокади в МВР“. Вместо службите на Петко Сертов /председател на ДАНС/ да си провеждат непрекъснати контакти с Гамизов и съветниците на премиера, всички тези хора трябваше да участват по разкриване на случая с президента на ФК „Литекс“ Ангел Бончев, каза още Бойко Борисов.

Малко преди Борисов, ген. Атанас Атанасов, депутат от ДСБ попита риторично защо от МВР не казват, че е отвлечена жената на Бончев при провалена полицейска операция. Сега ще чакат да се оправи съпруга й, за да го пратят да плати за освобождението й, продължи депутатът.

Кой ще плати за страданията на тази жена, която не отиде на среща по собствена воля. Защо не потърсиха помощ от страни като Великобритания и САЩ, които имат опит в подобни престъпления, коментира с въпрос Атанасов.

Под носа на полицията отвлякоха жената. Знам нещата от извора, подчерта Атанасов. По повод на тези думи на депутата от ДСБ министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви, че опитите на опозицията да използват случая с Ангел Бончев за политически цели са вредни и цинични.

Независимо от това министърът уточни, че думите на Атанасов има и частично верни неща, но и лъжи. Миков беше категоричен, че няма да се изкуши в хода на казуса да коментира едни или други действия.

Отказа да коментира дали има полицейска акция, но допълни, че е невероятно нарушаване на правовия ред хора да бъдат отвличани. Той каза, че всяко престъпление срещу личността се приема от обществото болезнено и обеща, че от МВР ще да дадат отговор за случая Бончев, когато това е възможно.

Миков подчерта, че всички правоохранителни органи трябва да поемат отговорността си за всички случаи на престъпления срещу личността, вкл. и прокуратурата. Министърът беше категоричен, че на този етап няма да коментира и съобщава за различните версии по случая с Ангел Бончев.

Все пак Миков призна, че е коректно съобщението на пресцентъра на МВР, че президентът на ФК „Литекс“ е намерен случайно от полицейската патрулка.

Dnes.bg припомня, че днес сутринта директорът на ВМА бригаден генерал Стоян Тонев, заяви, че са направени всички изследвания на президента на футболен клуб "Литекс" Ангел Бончев. По неговите думи, има следи от "целенасочено насилие", упражнено върху Бончев. Здравният му статус е без отклонения, но Бончев е психически неадекватен.

На въпрос дали това не се дължи евентуално на вероятност да е бил дрогиран, генералът отговори, че не би искал да коментира. Бончев не е в състояние да говори, няма представа за време и място, допълни ген. Тонев.

Президентът на ФК “Литекс” Ангел Бончев, който бе в неизвестност близо два месеца, вече е на свобода, но съпругата му Камелия бе отвлечена. След полунощ на 10 юли патрул на полицията е намерила в района на столичния квартал “Княжево” мъж в безпомощно състояние.

Той е бил неконтактен и без каквито и да било документи за самоличност. Установено е, че това е Ангел Бончев, президент на ФК “Литекс”, в неизвестност от 22 май 2008 г.

Това е краткото съобщение на МВР по повод освобождаването на отвлечения президент на футболния отбор. Ангел Бончев беше отвлечен пред своя дом около 01:00 часа през нощта в столичния квартал "Дървеница" на 21 срещу 22 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
DJ преди 15 години
Ако сега не бъдат хванати екзекутирани похитителите, то ще последва вълна от отвличания.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Приятилю Махно,от няколко дена чена коментарите ти в форума по различни теми.На моменти ме хваща гняв,на моменти злоба от това което пишеш.Не бива обаче да отрека че в това има голяма доза истина,за голямо съжеление.По това както се изразяваш вероятно си мюсулманин,вероятно турчин.Първо ще ти кажа че България не е толкова бедна колкото си мислят българите и толкова скапана колкото си мислим.В тая държава има пари и ще влизат пари много повече от колкото ти и аз можем да предположим.На българите им липсва само едно уважението към себе си и ближните нищо друго не им липсва.Нека никой българин да не си мисли че другаде по света като си работник е супер добре.Не случайно всякаква арабска,кюрдска и турска *** която идва у нас и вижда как българите омаловажават родината си казват-Българите просто не знаят какво имат.Бедна или не аз бих предпочел да живея в България.Знам че турците като народ са по единни,но като единици българите са много опасни.Винаги съм казвал че ако българите са единни ще пометат света.Така че не ги подценявай много българите,защото който ги е подценил си е патил.Айде чао засега и си остани със здраве.
13
0
 
0
 
! Отговори
Белов преди 15 години
до 9 ти защо мислиш че ни залъват маи залъгания си само ти и трябва ли да ти отговорим на вапросите? '***'до случая няма да ги разкрият защото в БГ такива работи не се разкриват
12
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 15 години
Всичко е тежко за това, което е останало от държавата. Пък и на кой ли му пука! Сега ако направим една статистика всички държавни мъже с жени са на хубав уикенд по морета и балкани, хората вълци ги яли.
11
0
 
0
 
! Отговори
LEADERMAN преди 15 години
Ne moje da byde, ima li neshto, koeto da ne e tejko za "dyrjavata" ni ...........................................
10
0
 
0
 
! Отговори
пенчо питанката преди 15 години
Не , означава ли да ни пази имуществото и нашето здраве от посегателство и да ни осигурява СИГУРНОСТ!???А БЪЛГАРИЯ ДЪРЖАВА ЛИ Е??? ЩОМ ЕДИН ТЪПИГЬОЗ КАТО ПРЕЗИДЕНТА ИМА СПОНСОРИ КОЙТО СА ВИДИМИ ПРЕСТЪПНИЦИ ТОЙ ПРЕСТЪПНИК ЛИ Е???
9
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
ХАХАХАХА ДОВЧЕРА 10 ДЕНА ЧЕЛОПЕЧЕНЕ СЕГА КОЛКО ДЕНА ЗА ТОЗИ ЕКЗЕМПЛЯР ЩЕ ПРИКАЗВАТ ЗАДА ВИ ОТВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО??ТОЙ НЕ Е ОТВЛИЧАН ВАС ВИ ОТВЛИЧАТ ОТ ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ ЗАЕБЕТЕ ГО ТОЯ ДА СЕ ....НО НАЛИ ТРЯБВА С НЕЩО ДА ВИ ЗАЛЪГВАТ ? АБЕ ВСЕ ЩЕСЕ НАМЕРИ С НЕЩО ДА ВИ ЗАХЛАСНАТ И ДА ВА ПРЕЦАКАТ ПАКУМЕН НАРОД СТЕ ВЕЛИК ПАТРИОТИЧЕН НЯМА ЩОЛЕЛЕ КОЛКО ЛЕКО ВИ ЗАСЛЕПЯВАТ ??СМАХНАТА РАБОТА НАРОДА Е НЕИЗЛИЧИМО БОЛЕН МАЙ А НЕСКА ЕДИН ПЪТ НЕСТЕ МЕ НАПСУВАЛИ ИЛИ ГИ НЯМА ОТВОРКОВЦИТЕ ??ДНЕС МАЙ ПОЧИВАТ А В ДОМА СИ НЯМАТ КОМП?? А СЕДНАЛИ НА БОЛЯРИ ДА СЕ ПРАВЯТ? БЪЛГАРСКА РАБОТА
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Залагам, че МЗ и НЗОК ще поведат с 5:2 до края на годината..
7
0
 
0
 
! Отговори
STIX преди 15 години
Пълно безхаберие,некомпетентност и каквото си изберете!!!ГДБОП,ГДФАСУЛ и т.н.!!!10 човека с тактическо оборудване атакуват 2 секретарки в офис на фирма,ама като се сблъскат с профита,падат в канала!!То не ти е да жулиш рушветчета по улиците!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
pinkoto преди 15 години
6 : 1 hehehe tapite 4engeta pak si barkat v zadni***e i se 4udyat kvo stava-botove!A ina4e da znaete te sa na vsyakade,jiveem v policeyska darjava,vseki treti e slu6alka muhahahahaha! A VIE OLIGOFRENI*E Ot Dnes.bg izpisvayte tez kodove po dobre 4e se barkam tuka dali e 0 ili o bal**i
5
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Обаче, съгласете се, че такова шоу, май никои други управници до момента не са ни представяли без пари! Дай на народа хляб и зрелища, дето викаха старите баби - а ако няма хляб, може и само зрелища... Аман! Предчувствам, обаче, как ще си приберат хонорарчето за "театрото"... И ние пак ще лапнем палци... Щото сме... народонаселението... което търпи, дори и когато му ...взривят квартала...
4
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Както е тръгнало залагам на 3:1 до края на септември:) Кой каза 4:1 ????
3
0
 
0
 
! Отговори
съвсем случаен преди 15 години
Изненадващо МВР поведе срещу Министерството на отбраната с 2:1 след случая с Р.Петков за 1:0, обаче след взривовете в Челопечене Министнерството на отбраната ефектно изравни за 1:1. Ответния удар със случая А.Бончев беше достоен отговор на МВР. Ние пребиваващите на тази територия се питаме докога няма да има готовност за хора честни да си подадат оставките, да поемат отговорност за грандиозните гафове и аз не знам за какво висят портретите на В.Левски , на Хр.Ботев, Г.С.Раковски и др. в кабинетите Ви? Нима сте достойни за това щастие да стоите пред техните ликове? О, нещастний български народе колко ли още дивотии ще видят нещастните ти очи?!!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
bez ime преди 15 години
Borisov spri za malko be ***.........aman ot tebe kompetentnia..........to biva tapanar i nahalitet no kato tebe ve4e e opasno.........vsi4ki ste ednakvi goveda.....ne pla6tam danaci za da gledam i slu6am samo tebe kompetentnia kompleksar........
1
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Ха-Ха-Ха-Ха!А случаят "Белинейски"? Или те не бяха "бизнесмени" и тях ги забравихме? Бе я сектир ти и държава и правоохрана и правосъдие! Пияна лелка блъска човек с колата и го убива - затвор, пиян баровец убива човек - условна присъда! Всичко е стъкмистика на интереси!