Често ме млатеше! Кютек!

Йеромонах Нектарий Vs йеромонах Панкратий: единият бит, другият - низвергнат, единият пуши трева, другият - стреля на воля по миряни
18 авг 2008 10:54,
71
Често ме млатеше! Кютек!
Гложенският манастир - арена на духовни страсти. Снимка: Булфото

"Бившият игумен на Гложенския манастир е с психични отклонения и редовно ме биеше", заяви вторият йеромонах в манастира - Нектарий, който седем години е работил с Панкратий.

Нектарий призна пред Дарик радио, че е напуснал Гложенския манастир в края на юли, след като йеромонах Панкратий разбил стаята му, а след това го пребил - причината била, че закъснял за служба.

"Първата му работа беше да ме хване за главата и да я блъска в масата, държа се с мен като с роб. След това строши всичката ми покъщнина и се закани, че следващия път съм щял да изглеждам като вече счупения компютър", каза Нектарий.

"Същата вечер си тръгнах, защото чух, че разрязва с ъглошлайф катинара на стаята ми, за да го смени. Извиках му, че съм тук, за да не го прави. Той отвърна – какво като си тук, ей сега идвам при тебе. Паднах на земята и започнах да се моля да не ме бие. Той каза: Какво да не те бия, ти си за пребиване бе и продължава. Кютек!", разказа още Нектарий.

В началото на август игуменът на Гложенския манастир - Панкратий, подпали на два пъти обителта, изгори джипа си и стреля, след което беше арестуван и изпратен от съда под "домашен арест" в манастира в Правец.

Йеромонах Нектарий призна още, че е пушил трева:

"Не съм привикнал към това вещество, взимал съм от приятели, понякога съм отказвал", добави той.

По думите му, консумацията на марихуана трябва да се узакони, но това да става само на определени места. „Ако се забрани марихуаната, трябва да се забранят и алкохолът, и цигарите”, посочи още Нектарий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
legalize it преди 15 години
evala na vs4iki trevomani *** im na vsi4ki NARKOMANI! legalize it!
29
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
По цял ден се чудят какво да правят, защото всички, или почти всички от гилдията са БЕЗВЕРНИЦИ
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да чета, че в полиция или съд стават мизерии и служителите са затънали в , вече ми се струва нормално... Но в църквата...
27
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Не виждам, как ще запазим, ще съхраним българското, а дане говорим за християнското у нас с такива "преподаватели"
26
0
 
0
 
! Отговори
Викентий преди 15 години
Това за манастира Шаолин е вярно, но там са непрофесионалисти. За разлика от нашите онези не са овладели силата на огъня, докато нашият игумен може да контролира стихията както в движимо, така и в недвижимо имущество (при това на два пъти), което очевидно е заимствано от древногръцката митология, но се съмнявам Прометей да е палил джипове. Номерът с ъглошлайфа определено вкарва оригинална нотка в поведението на българските праведници и определено трябва да бъде патентован!
25
0
 
0
 
! Отговори
Sava преди 15 години
stava iasno,4e bojiite slujiteli(pone v BG) ,maj ve4e sa minali na stranata na dqvola!Poboishta ,narkotici, paleji i dr. maloumshtini - tova ne sa dejstviq na hora,propovqdvashti hristiqnski cennosti! A, imenno vqrata, i carkvata e opazila(dokolkoto moje) bulgarite prez dalgoto robstvo da ne iz4eznat savsem(za koeto nemoje da se kaje to4no-za dobro ili zlo)!
24
0
 
0
 
! Отговори
JULYUS STREIHER преди 15 години
po zle sa neshtata nektarii se drusa i s koka i pie kato smok za posledno basi narkomanite sa tva deiba i urodite a ti odish da im se molish basi stadoto ste az ne sam vqrvasht i nqma da bada nikoga
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Просто какво да каже човек. църквата, чудото
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не сте прави, тизи хора са светци..... ето в манастира Шаолин се бъхтят на воля и никй не ги закача, те просто принасят азиатския пример тук хваллаааааа
21
0
 
0
 
! Отговори
Roll преди 15 години
На всички, които хранят йеромонаха, че е пушил трева оставям игумена. За мен остава "наркомана". Да видим кой ще си изкара по добре. Психопат или тревоман? Аз избирам второто!
20
0
 
0
 
! Отговори
Мирела преди 15 години
ТЕ са гей двойка. Панкратий е ревнивец и го бъхти, защото му изневерява! И двамата се друсат!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тия са хвани единия удари другия. Аз не знам малкия още ли е свещеник, ако е и съм му шеф, веднага го изхвърлям. Тоя никога повече не трябва да влиза като служител в църква. Както и другия.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
предлагам всички да действаме както номер 10 си мисли да пушем трава на воля, да се напиваме да вилнеем с ъглошлайфа да бием тоз оня да не се съобразяваме с никой абе въобще да си живеем като него - като пичове !
17
0
 
0
 
! Отговори
anonimo преди 15 години
Absoliutno saglasen s 1
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Боже, каква църква имаме... И после защо миряните не искали да ходят в църква, да спазват ритуалите и църквата бил далеч от хората... С такива свещеници каво да е?
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хахаха много си ***! хахахах
14
0
 
0
 
! Отговори
bau преди 15 години
Поп наркоман пуши трева в манастир , а другия е психично болен :) Баси филма ....
13
0
 
0
 
! Отговори
tankista преди 15 години
ee to v manastira bilo po stra6no i ot v kazarmata. 6te vzema da stana pop i da gonq mirqni s1s 1glo6laif
12
0
 
0
 
! Отговори
Roll преди 15 години
Дявола е изкушил младия йеромонах с това пъклено растение. Най-вероятно игумена се е опитал да го изцери с малко здравословен кютек. Ексзорсизъм е било това не бой! Игумена е невинен! Пускайте SMS-и за него!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
Викентий преди 15 години
А аз си мислех, че хората търсят мир, спокойствие и уединение в светата обител. Оказа се, че монашеския живот си е полицейски екшън - многократни палежи, джипове, побой, насилие, алкохол, наркотици, ъглошлайф. Ще взема и аз да надена расото, че в София взе да ми става скучно! :)