МВР резна полицаите с 13-а заплата по Коледа

Все още оставали минимални шансове за макар и малка празнична добавка
16 дек 2008 20:02,
132
МВР резна полицаите с 13-а заплата по Коледа
Снимка: БГНЕС

"Малка е вероятността работещите в системата на МВР да получат коледни добавки", обяви зам. вътрешният министър Соня Янкулова.

Въпреки това тя изрази надежда до края на годината да се даде макар и минимална добавка.

"Правим всичко възможно това да е в рамките на тази седмица”, уточни Янкулова.

Зам.-министърът изрази задоволство от възстановяването на диалога между МВР и трите синдиката на служители в министерството.

Попитана от къде ще се намерят пари, Янкулова смутолеви:

"Действително се оказва, че ако ние подобрим вътрешната си ефективност на разходването на средствата, ако малко по-разумно си харчим парите, бихме могли да имаме ресурси. Така че това е основният източник. Винаги може да се оптимизират разходите и да се прецени кои са ефективни и кои - не".

Dnes.bg припомня, че именно плъзналата мълва из редиците на униформените за липсата на коледна заплата стана причината за протестната им акция "Да попушим".

Въпреки че полицаите извадиха 15 искания, главните им претенции бяха свързани с по-високи заплати и 13-а премия по празниците, както вече е сторено във военното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Има голяма разлика между премия и цяла заплата. Тук става въпрос за премии - а 13 заплата полицаите не са получавали от години доколкото съм чувал от тях.
10
0
 
0
 
! Отговори
pepe преди 15 години
На управляващите липсва елементарна далновидност.Сега полицайте ще си я изкарат тази коледна премия от нас.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ако не следиш новините - да ти кажа.......по телевизията съобщиха как един лекар от Пловдив получил 7500/седем хиляди ипетстотин/ лева..........ама иначе средно им раздали по 2500/две хиляди и петстотин/лева.........този бил "отличник"...............да ти кажа, че в Армията - раздадоха 13-та заплата.........да ти кажа, че в Съда /които беше оплют като неработещ/ от ЕС........раздадоха по 13 заплата - "антикорупционни" и още нещо................не пиши като не си в "час".......
8
0
 
0
 
! Отговори
Катан преди 15 години
Абе колко Ви плащат да пишете глупавите си коментари за обикновенните полицаи ...............
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
МВР се закрива то и без това е безсилно срещу престъпноста то е смачкано да стои мирно в ъгъла и да си затваря очите какво става около него щото ако не си ги затвориш уволнение те чака без МВР няма държава честито на всички злорадстващи знайте едно това не е добро за вас
6
0
 
0
 
! Отговори
А стига ве преди 15 години
Това ако е нормална дръжава и това ако е нормално министерство...ненямам думи просто-те се подиграха с вас ве пичове,подиграха се жестоко и продължават да го правят.Съвземете се малко от шамара и вземете се стегнете щото ще продължава все така...с пушене на цигари нищо не постигнахте-давайте на следващия левел..
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на нашето Министерство........как в Съдебната Власт където НЯМА съкращения а назначават дооооста хора - имат и раздават щедро не само 13-заплата а и едни "антикорупционни" и още..........Май "управляващите" умират от страх от съд и прокурор.....за полицията не ги е "грижа" но...........да не забравят, че идват протести - да не "прежълтеят" когато протестиращите доидат пред парламента - а "мотивираната" полиция вместо да ги пази запали по-цигараа до плюещите и знаещите кой "взима"....аз съм полицай и ви гарантирам, че не съм "изкарал" и един лев отстрани тази година но.....надали мога да ви го обясня.......
4
0
 
0
 
! Отговори
Хейлян преди 15 години
Това не беше протест.Обаче това,което чувам,а надявам се и тия с безплатните -тлелефони-МПС-жилища-храни и мн.др.облаги-безплатни охрани без да са виждали жив престъпник/май ги пазят от тях си /,теманета където и да отидат сндикатът в МВР няма да им помогне.Нещо имате проблем.................
3
0
 
0
 
! Отговори
fbr преди 15 години
I NAI DREBNIA POLIZAI,SE OBLAJVA,S MAKAR I PO DREBNI SUMI
2
0
 
0
 
! Отговори
sms преди 15 години
DAITE,DA IM SABEREM,NA RODNATA ,,MILIZIA,, PO NIAKOI LEV,TAKA....ZA KOLEDA,BELKIM...IA IZKARAT....BEDNITE
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
4akaite be hora kakvo tolkova e stanalo ?zasto nikoi ne popita ima li takova v zdraveopazvaneto i obrazovanieto i kolko e to?v spe6na pomost ot godini ne ni davat ,a za nas nikoi nisto ne kazva ,ta nima ne sme hora ili ne se borim za 4ove6ki jivot??? !