2 на 1 пратиха Стависки в затвора. Защитата: Ще обжалваме!

Според защитата на фигуриста "най-разумно би било решението за условна присъда"
5 яну 2009 16:13,
116
2 на 1 пратиха Стависки в затвора. Защитата: Ще обжалваме!
Снимка: Булфото

"При всички случаи ще се обжалва днешното решение пред Върховния касационен съд. Срокът за обжалване е 15-дневен". Така адвокатът на Максим Стависки коментира решението на бургаските апелативни съдии за  ефективната присъда над фигуриста.

Георги Кожухаров сподели още, че "обществото, в което живеем, не е наясно с някои казуси относно исканата ефективна присъда.

За никого няма да е от полза, ако Стависки влезе в затвора, защото оттам не може да помага на семействата на Петър Петров и на Мануела Горсова", категоричен бе юристът.

Според защитника на световния шампион, "най-разумно би било решението за условна присъда".

Адвокатът изказа своето категорично мнение, че общественият интерес влияе на процеса.

"Последните думи на Стависки са, че иска да работи, за да плати кръвнината", допълни Кожухаров.

Междувременно стана ясно, че именно председателят на съдийския състав по делото "Стависки" Георги Кошничаров е подписал присъдата на фигуриста с особено мнение, докато другите двама магистрати са сложили подписите си под 2,5 години затвор при първоначален лек режим на изтърпяване.

"Изцяло заставам зад условната присъда и съм категорично против увеличаването на гражданските искове", каза Кошничаров.

По думите му "изолацията на Стависки от обществото не е най-разумно и подходящо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Изчезващ вид преди 15 години
Е се съм срещал,ама такъв *** като теб няма,брато!Да видим сега ко предлагаш-да няма затвори-или смъртна присъда,или глоби.../Между другото аз съм "за" смъртната присъда/ Първо,тъпанарьо,къде въобще видя презумпция за полза/материална/ от затвора?Естествено,че ползата е само морална,и то за малък процент от излезлите от там-да си седнат на смрадливите ***.Каква материална полза търсиш ти?Това е заведение за лишаване от свобода,а не за работа,рентабилност,самоиздръжка и т.н.Естествено,че ще е на държ. издръжка-от теб и мен...Идеята е всеки,пръднал срещу вятъра да се озовава безусловно там...за назидание...за възмездие,ползващо хора,претърпели морални и матер.щети...за да бъде защитена моята и твоята сигурност,***!Какво значи или смърт,или глоба?Да,от умишлено убийство нагоре-смърт,добре!Ами обирджии, които нямат и 5 лв в джоба си ,измамници/дребни и в големи размери/корумпирани служители и бандити,които нямат и една керемида на свое име...кой,и по какъв начин да ги глоби тях...***!!!И най-накрая,като толкова си я зациклил,че гледаш в канчето на затворниците и смяташ,че са по-добре от теб-трябва ли да те уча как да се озовеш там-от най-дребния обир на каса в съпермаркет до убийство насред града-и мястото ти там е гарантирано,защото си никой,защото си ***,а за *** като Стависки,зачернили няколко семейства може и да им се размине.Това е България!Ще повърна!
74
0
 
0
 
! Отговори
толерантен преди 15 години
Да бъде линчувана тая *** пияна ***!!!
73
0
 
0
 
! Отговори
! преди 15 години
V ZATVORA !!!!!!!!!!!!
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Смятам,че няма интелигентен човек в България,който да вярва в правосъдната ни система,в този смисъл и че убиец като този ще влезе зад решетките.
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стависки е виновен, ако беше убил и мангоела сега нямаше да е това чудо на чудесата.Живото спасяващ медикамент плюс бело и ето ти комаааа. Не ми се коменти.... ай си е... м.....!
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
стига сте ревали за пияницата руснак.Дори да потвърдят тази присъда-което е малко вероятно-той няма да стои в затвора 2 г6 м -ще излезе много по -рано а има и награди отпуски и помилвания.Защо не мислите за мануела -за нея няма да има отпуски и амнистии.Тя е осакатена не за 2 г и 6м или условно осакатена за 2г.Как може да сравнявате 2 медалас 2 човешки живота.Кой би дал живота на децата си за 2 медала.Той трябва да получи 20 години и така трябва да бъдат наказвани всички пияни и самонадеяни шофьори за да намалеят пострадалите и убитите .Всеки родител иска да прегръща детето си а не да му дават пари или да му размахват нечии медали.Никой няма право да отнема човешки живот а след алкохол-това е утежняващо вината .Не разбирам защо някои се правят на защитници на виновния как не виждат огромната болка на пострадалите.Защо някой като този дебелак който се е подписал с особено мнение трябва да решава каква да бъде присъдата.Нека това право да бъде дадено на осакатените и на близките на убитите.Нали никой не смята че те ще искат да бъдат инвалиди за да им платят .За всичките пари на света майка не бих дали живота на детето си.Чудовищно несправедливо е да говорите за медали когато са убити хора.
69
0
 
0
 
! Отговори
катаджия преди 15 години
АМИ НАЛИ ТОЧНО АЗ НАПИСАХ, ЧЕ ТАЗИ ПИЯНА *** УБИЕЦ ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ПАНДИЗА ПОНЕ ЗА 30 ГОДИНИ, АКО НЕ ДО ЖИВОТ. НО И ВСИЧКИ ДРУГИ УБИЙЦИ ТРЯБВА ДА СА ПО ЗАТВОРИТЕ.
68
0
 
0
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 15 години
Ама защо да не влиза Стависки в затвора след като е направил три престъпления - карал е пиян, направил е здрав човек инвалид, убил е друг!? Защото е известен и може да изкарва пари ли? Ми тогава нека никой мафиот не го осъждат ефективно, защото има пари и може да дава на някой, влезнал в затвора заради него например - баси логиката изкараха някои тук!!!
67
0
 
0
 
! Отговори
човек преди 15 години
НАИСТИНА ИМА МНОГО *** УБИЙЦИ, КОИТО СА УБИЛИ ЧОВЕК НЕ САМО ПИЯНИ НА ПЪТЯ. ИМА УБИЙЦИ НА СВОБОДА И ТО МНОГО. ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО В ПСЕВДО ДЪРЖАВАТА АБСУРДИСТАН.
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ABE,TOIA NASH SAD KOGA E SAD-KOGATO IZOBSTO NE OSADI K.MARICHKOV I G.KALOIANCHEV ZA SASHTOTO NESHTO,ILI SEGA KOGATO OSAGDA EDIN RUSNAK-DA ZASHTOTO E RUSNAK I ZATOVA GO OSAGDA,INACHE KAKVA E RAZLIKATA S GORNITE 2 SLUCHAIA-DAGE PRI TIAH NIAMASHE I SAD,NO SHTOM E RUSNAK DAI DA GO OSADIM EFEKTIVNO.STIGA S TIA DVOINI ARSHINI-ZA VSICHKI EDNO,A NE NA KOITO NI SKIMNE,KAKTO NI SKIMNE,PROSTO NE E CHESTNO I SE PREVRASHTA VAV VSICHKO DRUGO,NE I V SAD....
65
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
тук става дума за друго. наистина няма полза такива като Стависки (подчертавам не само той) да влизат в панделата. Издръжката на един затворник е към 3000лв. на месец и кой плаща за това? Ние, данъкоплатците на "свобода" разбира се. Аз се чудя как да си платя наема и сметките и какво да ям а пандизчиите търкат нара по цял ден и я работи я не работи - никой не може да го задължи!Затворът е тъпо измислено наказание. Или смъртна присъда или който за каквото си е виновен да си плаща и това е. нямаме нужда от престъпници хрантутници!
64
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Кой ли им вярва на съдиите ни? Абе, на "онзи", т.н. "татко" още му се играе.Пък и някой съдия ще почерпи..Така де...
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
колко присъди "затвор: ще има и кога????
62
0
 
0
 
! Отговори
ОТВРАТЕН преди 15 години
Естествено, че трябва да лежи в затвора! Убил ли е човек? убил е! осакатил ли е за цял живот друг? Осакатил е! Карал ли е пиян? Карал е! Та само за последното хората влизат в затвора, какво остава за всичките три работи... Не разбирам тази наглост чрез тези обжалвания и нежеланието престъпленията да бъдат наказани от Стависки и защитаващите го - всеки извършил престъпление трябва да получи наказание за деяниянието си. Нали пискате как сума ти известни и престъпни лица оставали ненаказани - тогава защо сте против ефективна адекватна присъда за Стависки с оглед убийството на един, правенето на инавлид за цял живот на друг и шофирането в нетрезво състояние!?
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Върховният касационен съд не определя размер на присъда! Само потвърждава вече издадени от по-нисши съдебни инстанции или връща делото на същите.
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
адвокате, аре да не ни правиш на ***, а? "Няма полза за никого Стависки да е в затвора, щото оттам не може да помага на семействата не жертвите" Е, ами то ако този аргумент се приеме, би трябвало направо да променим закона - и никой да не влиза в затвора, след като е убил в пиянска катастрофа. Щото аз не знам да има такъв шофьор, който, след като е блъснал и убил някого, да не съжалява за станалото и да не иска да помогне някак.
59
0
 
0
 
! Отговори
Днес шофирах... преди 15 години
... и трябва да напиша, че Максим не е най- големият и-ди-от в държавата ни. Много *** имат книжки, цял ден са по пътищата. Максим е убил един, а КОЛКО СА УБИТИТЕ ЗА ПРЕДХОДНАТА ГОДИНА??? Къде са другите виновници??? Защо никой не пише нищо за тях???
58
0
 
0
 
! Отговори
eh преди 15 години
ZA KAKVA ,,ZAVIST,,GOVORI6,PRA PRA PRAAAA BALGARINOOOO,NA TAKOVA GNUSNO PRESTAPLENIE LI,BOJEEE,O6TE LI IMA PRA,PRA TAPANARI
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
da ama zatvor za vsi4ki takiva maloumnici!!!!!!!A ne samo za nego za6toto e Maxim Staviiski!!No tova nqma da stane nikoga v BG!
56
0
 
0
 
! Отговори
луд преди 15 години
абе то наистина има луди, не знам кво да кажа, а тези дито подкрепат решението са луди