Гьобеци пред парламента

Оркестър забавлява надошлите 500 души, от време на време "множеството" скандира "Писна ни!“
16 яну 2009 13:00,
322
Гьобеци пред парламента
Снимка: Булфото

Трети ден протестите пред парламента не секват.

Първия ден около 5000 огласиха пространството пред Народното събрание.

Вчера бройката намаля до 3000, за да се стигне до днес, когато едва 500 души скандират за оставката на правителството, подкрепени от оркестър за народна музика.

След като минаха през патриотичните песни, групата артисти типично по балкански го удариха на чалга песни и хорá.

Организаторите на протеста се заричат, че занапред ще митингуват от 15 часа, за да се насъбере множество.

И пак се забелязва засилено полицейско присъствие, но този път органите на реда изоставиха практиката си от вчера да проверяват и снимат документите за самоличност на протестиращите.

На паметника на "Цар Освободител" са поставени плакати "Писна ни!", "Стигат ви 20 години, дайте път на младите".

В средата на площада има огромно знаме на България, което протестиращите държат. Отново се раздават стикерите на ДСБ: "Серго, върви си вкъщи".

Една от майките, които са на протеста, се обърна към столичния кмет Бойко Борисов с призив: „Г-н Борисов, вижте каква кочина направихте“, а след това попита и президента: „Какво е усещането да убиеш животно - същото ли е както когато Масларова краде от пенсионерите“.

Протестиращите се обърнаха и към народните избраници, призовавайки ги да излязат навън, за да чуят техния поздрав: „Боклуци“.

По-рано днес стана ясно, че Столичната община е съгласувала уведомлението за продължаване на протестите и през следващите пет дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
акам на този режисиран протест!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз направо се нараних като паднах от стола от смях.тука има жалките типове дето призовават народа на бунт а те самите стоят скрити..сега или са платени или са супер смотани..и двете са верни май.. все едно. яжте .
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пише се гЮбек,а не гьобек,бе журналистчета!
18
0
 
0
 
! Отговори
Ерджан Бекир преди 15 години
Това е много добра идея и досега май никой не се беше сетил за подобно нещо. Но до 17:30 няма да остане и 1 депутат вътре, но няма значение, важното е да има повече хора пред площада. Не ме интересува кой как ще ме нарича или какво ще ми казва - вярвам в каквото си поискам и съм с турско име, но живея в България, роден съм тук и тук искам да се развивам. Протестите ни са опорочени още от самото начало не от друго а от дезорганизацията и агресивното неразбирателство между всички отделни групички. Системата на управление и на избиране на управници в България трябва да бъде променена, защото през няколко години неможе постоянно да сме на дъното и да протестираме. Моделът на управление не върши работа и задължително трябва да се смени, но и избраните да имат уважение и малко страх от народа за да не се уливат, както го правят от 20 години насам. Вземет пример от протестите през 1989-1990 - забележете как всички се борят само за 1 цел, а след нея идват другите решения на проблема.
17
0
 
0
 
! Отговори
alkorta преди 15 години
samo im vijte maloumnite fizionomii;))))
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
11 - едното напред го направихме на 14-ти, двете назад - на 15 и днес - 16ти.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Смърт на това гадно правителство и на всички турци,*** и руснаци искат да ни претопиат като евреите тиа ***.
14
0
 
0
 
! Отговори
до номер 2 преди 15 години
Хора не се отказвайте ще ви разрешят още да се излагате и да ставате за рези, поне това е безплатно.... БАСИ НЕЩАСТНИЯТ ПРОТЕСТ..... шепа ***
13
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
да отстрелва българската младеж...за 65г червен терор унищожиха интелигенциятаразединиха народа на българи..***..турци!Насъскват ни един срещу друг..миньори срещу шофьори..учители срещу доктори...няма средна класа от интелектуалциНяма осъдени кредитни милионери1маджо..Маргините..галевите..р.овч...пи каещият във фонтан..черепа..и това е само микроскопична част от престъпната червена гвардия са болни и не могат да влизат в затвора..Изводите са за народа...БСП+ДС=ГЕРБ...АТАКА..НДСВ...ЛИДЕР...ВМР Овнедрени служители на службите овладяха централите на много партии!искаме деполитизация но реална на службите!Имаме нужда от реформи и съкращения във МВР но като се започне от сивите кардинали!не подкрепяме насилието, но сме против корумпираното правителство и провежданата политика на геноцид над българският народ!ДА ЖИВЕЕМ ДОСТОЙНО НЕ САМО УТРЕ НО И ДНЕС
12
0
 
0
 
! Отговори
Jordan_13 преди 15 години
Олатените еврейски ***, са забравили всичко родно и българско, ти искаш разлика между народна музика и чалга да ти направят. Требе да се дънят хора, и яко родопоски хайдушки песни. Най-вече хайдушки песни, като например" Страхил е страшен войвода", "Излел е Дельо Хайдутин", 'Кукувица е рано закукала"
11
0
 
0
 
! Отговори
ramram преди 15 години
миналаа година учителите стачкуваха 2 месеца,никой не ги подкрепи,сега е същото,затова промяната ще върви едно напред ,две назад,като сме толкова манипулируеми и се спасяваме поединично,гибелта ни е сигурна
10
0
 
0
 
! Отговори
alkorta преди 15 години
malko ste! jalki ste!meshni ste!
9
0
 
0
 
! Отговори
alkorta преди 15 години
hodete si u sofiiskite sela i si puskaite 4algata tam!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
20 ГОДИНИ СТИГАТ НА МУТРИТЕ ,УЛИГАРСИТЕ ДЕПУТАТИ ОТ 1992НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЕЛИТЕ КОЙТО ОКРАДАХА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА НАРОДЕ ВДИГАЙ СЕ ДА ПОМЕТЕМ ТОВА ЗЛО
7
0
 
0
 
! Отговори
UGIN преди 15 години
Големите национални патроти под звука на ориенталската музика. Никога не сме се освободавали ние... ая сме си...
6
0
 
0
 
! Отговори
alkorta преди 15 години
aide, osvobojdavaite ploshtada, neshtastnici!
5
0
 
0
 
! Отговори
az sym na protesta преди 15 години
Какви гюбеци ви гонят, уж сте новинари, с платени дипломки. Това не е чалга,това е народна музика. Срамота е да не правите разлика м/у *** и народната музика, да малко е сватбарска , но все пак е народна музика. А благодарение на Вас хората си мислят,че само *** се слуша на площада, не е така. Възрожденски песни се пускат.
4
0
 
0
 
! Отговори
moreto преди 15 години
споко кой се отказвавсе пак хората трябва да си живеят животаи да изкарват пари за да си го живеятидват изборитам никой не можеа и няма да стигнат полицаите за товада изпрати полиция хората да гласуват за червените и всякакви други цветотве ***
3
0
 
0
 
! Отговори
Гошко преди 15 години
Кой нормален човек ще дойде на протест по това време от 11 до 14 часа? Направете протест за да могат да дойдат всички работещи от 17:30 *** тикви. Аман от простаци и наркомани.
2
0
 
0
 
! Отговори
DESITA преди 15 години
А за г-жа Масларова ще трябва да има отделен протест.Майка ми е инвалид първа група с чужда помощ и е само на 48 години,но вече е опитала доста от "суровата"Масларова!