Държавата поема 1/2 от почивката на чиновник в БГ

Стимулират ги да почиват у нас, а не да харчат пари в чужбина
1 апр 2009 07:02,
176
Държавата поема 1/2 от почивката на чиновник в БГ
Снимка: Булфото

След като министър Масларова уреди 15 хиляди пенсионери да почиват на бюджетна издръжка, сега Консултативната комисия по туризма, която отново е държавна структура, предлага данъкоплатецът да поеме половината от почивката на държавните служители в курортите у нас.

Така чиновниците щели да бъдат стимулирани да почиват в България, а не да харчат пари в чужбина, аргументира се председателят на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) Анелия Крушкова.

Така например, ако чиновник от някое министерство реши да почива 4 дни в четиризвезден хотел в Слънчев бряг и цената на пакета е 450 лв., ведомството поема половината от сумата – т.е. 225 лв., като служителят получава и пета нощувка, която е бонус от хотелиера.

Идеята на Крушкова е на всеки четиридневен престой чиновниците да получават по една нощувка бонус от хотелиерите, а ако ваканцията им продължава седем дни, те ще получат две безплатни нощувки допълнително.

„Отнася само за държавните служители, но нищо не пречи и бизнесът да се включи и да поема половината от ваканционния пакет на работника си”, обясниха тя.

Предстои предложенето да бъде внесено в Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕ НАРОД А ***, ТОВА СТЕ! Няма друг такъв народ, НЯМА ! Само плюнки, само злоба и само Анти-Българска пропаганда.. В България всеки с пари е мутра, мафиот или крадец!!! Това не само ,че е огромна лъжа но и е очевадна. При положение ,че само за последните 3 години са взети от банките над 20 милярда кредити ,значи много хора са теглили заеми рискували са и някой са успели , други не. То е като в покера ,който има късмет да му се паднат карти печели ,който не губи! Така е и в живота единия болен се излекувал , другия умрял. Кви са тия Лозунги не ходете на море в България, не ходете на планина, не тъпчете мутрите и т.н. Я обаче избройте мутрите? Ще видите ,че няма да стигнете бройката и до 1000 човека. Ама стана нарицателно за всеки бизнесмен и всеки рискувал ,за да постигне нещо. Искам да ви кажа ,че 90% от бизнеса в България , това са най-предприемчивите хора. Ако саботирате тях те ще си отидат а ще останете само вие ,дето за нищо не ставате, знаете само да плюскате ,пиете и да пребивате жените си ,за да си вдигате самочувстивето. А хората ,които са над вас ги вкарвате под общ знаменател сякаш ,за да се оправдаете ,колко сте некадърни. Разберете цялата държава живее от бизнеса, няма бизнес ,няма държава. Мършата до каквото се докосне , превръща го в ***. Та Българите ще убият България. Само злоба,мързел и ненавист. Това сте вие НЕ НАРОД А *** както е казал поета.
114
0
 
0
 
! Отговори
margo преди 15 години
Голяма смешка! Кой обикновен държавен чиновник може да си позволи да почива в чужбина със жалката си заплатка? Хайде мерси от толкова загриженост!
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Начело с вазелиновия премиер ние вървим към вазелиново бъдеще.
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако това е шега за 1 април е смешно,ако не е - е това е най-голямата глупост!Всеки лев от бюджета трябва да се пести при тази криза - ако има излишни пари направете пътища,постройте детски градини ,а за хотели на мутрите не се тревожете - не може все да печелиш,понякога трябва и да загубиш!А и на кого му се почива тук в тази бетонна джунгла и ***,за обслужването да не говорим!
111
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 15 години
"имам чувството, че *** ни управляват" - Много правилно чувство имаш, приятелю. Точно такива са червените ***.
110
0
 
0
 
! Отговори
USA преди 15 години
ISKAM 100% v 5 zvezden s ALL INCLUSIVE na parva linia!
109
0
 
0
 
! Отговори
Мирко преди 15 години
БРАВО !!!След като открихте корупцията сред лекарите и учителите сега ще помогнете на вашите хора с хотелчетата. Купени с мангизи от КОРУПЦИЯ.
108
0
 
0
 
! Отговори
atakist преди 15 години
Всички да саботираме мутренска България!!!!! Вън червените ***!!!!!! Всички на море, но не на мутренското черноморие. Добре, че идват избори. АТАКААААААААААААААААААААААА
107
0
 
0
 
! Отговори
atakist преди 15 години
Дава право да харчите моите данъци по този начин? Е.гати мизерниците!!!!!!!!! Вън от Парламента бе червени *** въшки!!!!!!
106
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Да бе, познай кога ще се включи и частния бизнес!Няма да стане дори и Бил Гейтс да си купи панелка в София и да стане български гражданин! Пак няма да стане.Министър Масларова очевидно я тресе носталгия по развития социализъм!!!
105
0
 
0
 
! Отговори
rainbou1 преди 15 години
имам чуството, че *** ни управляват. От Брюксел отказаха експерти, станишката пак иска. Вместо да направим така, че да се намалят цените на тур. услугите, за да дойдат чужденци и да получим свежи евра - ще натискат чиновниците в хотелите на дупетатите и мутрите. То бива, то може ама вече си е..... майката.
104
0
 
0
 
! Отговори
of преди 15 години
TEIQ KADE SE NAPAVAT AZ S MOITA DIPLOMA ILI EDI KVO SI AZ SAM GO RAZBRAL KAKTO V U4ILI6TE TAKA I V KAZARMATA A I V JIVOTA POSLE TRIABVA DA DADE6 ZA DA VZEME6 TAKA4E AIDE MOLIAVI TARTEI4ETA NEDEITE
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Силям Алекум ***. Всички Турци ви чакаме с нетърпение по нашите плажове. Оставете ги тия мутренски Български хотели. Елате в Турция тук само честните хора имат хотели. Елате при нас. Никой да не ходи по Българското черноморие. Елате на евтино и хубаво ,вместо на скъпо и тъпо. Нямате нашите плажове и красоти ,заповядайте и ще се почувствате доволни като ви вземаме паричките, защото ще сме ги заслужили а не като в България ,когато плащате да чувствате ,че сте измамени и прекарани.
102
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Защо не попитат и данъкоплатците какво мислят за това а сами си решават всичко. Нали е време на криза. Много хора са без работа и още колко ще останат без работа. Защо не се помисли над това. Крайно време е някой да има власт или по някакъв начин да въздейства на това своеволие на управляващите да мислят само за себе си.
101
0
 
0
 
! Отговори
Nikola преди 15 години
Vij sega v tutrakan i gluhonqm da pratish pak 6te izkara 6.00 diploma ,tova puk naai-malko e kriterii za inteligentnost i kadurnost. Kakto i da e smqtam 4e po dobre parite ni kato danukoplatci da otivat za takiva celi otkolkoto edin 4ovek da si postroi palat.
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Значи затова цените на много места са двойно по-високи от миналата година...
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какво им става на тези управници?
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НАГЛОСТ...тук е по-зле и от Нигерия.
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И защо от мойте данъци като служител в частна фирма ще трябва да стимулирам държавните хрантутници. На мен да ми помага някои...мойте данъци не искам да отиват в държавните мързеливци с работно време от време на време и обедна почивка цял ден.
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От къде на къде Държавата ще плаща на хотелиерите. Защо с тези пари не вдигне заплатите на някой сектор ,вместо да наливат в закъсалите им хотели.