Наказват прокурора, "вързал кънките" на Стависки

Производството срещу Светлозар Костов бе образувано през януари по искане на правосъдния министър
10 апр 2009 07:28,
51
Наказват прокурора, "вързал кънките" на Стависки
Снимка: в-к. "Труд"

Висшият съдебен съвет (ВСС) предлага най-лекото наказание - "забележка" за зам. окръжния прокурор на Бургас Светлозар Костов.

Той бе обект на дисциплинарно производство заради хвалбата му, че е "вързал кънките" на Максим Стависки, след като световният шампион получи ефективна присъда от 2 г. и половина.

Тогава Костов дори се снима с чифт кънки в ръка, което подразни висшите магистрати.

Дисциплинарното производство срещу Костов бе образувано в средата на януари по искане на правосъдния министър Миглена Тачева.

Пред ВСС прокурорът се оправдал, че изказването му било плод на емоционална реакция от променената присъда на Стависки.

В началото на януари Бургаският апелативен съд постанови ефективна присъда за Максим Стависки заради катастрофата от август 2007 г., при която загина Петър Петров, а спътничката му Мануела Горсова изпадна в дълбока кома.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Имам информацията от хора запознати със случая. Разбира се не мога да твърдя 100% че е истина, но и тази версия не е за подценяване!
9
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Така и трябва, какъв е тоя да се развява като ловец с някакви кънки... това не е лов за трофеи властта му е дадена да спазва закона не да преследва хората *** некви забавни белези.... например : осъдих 2 кънкьора, 3 агронома и 4 инжинера... трябва ми барман за да направа сериика... това е ПРАВОсъдие не някакво лично занимание за избиване ан комплекси
8
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
нищо чудно да получи и по-голямо наказание от Максим
7
0
 
2
 
! Отговори
SD преди 15 години
Всеобща простащина: Единият тръгнал да кара пил с джипа. Другият проиграва на ротативки парите за здравето на дъщеря си. Третият "връзва" кънки.
6
0
 
2
 
! Отговори
.......... преди 15 години
горкия прокурор - позволил си да се изкаже емоционално за любимеца на Гоце Трипера ................Има ли нормален човек на който да не му е ясно откъде и от кого идват протекциите на убиеца Ставийски ?? От целуващия г..а на Путин национален предател който ни върна назад с 20-30 години ..........
5
0
 
2
 
! Отговори
шипче преди 15 години
законът трябва да бъде един за ВСИЧКИ!!! Докато има ваши и наши, ще има корупция, подкупи и ненаказани виновни!
4
0
 
2
 
! Отговори
в.б преди 15 години
Ще му пръдне на пищова на Стависки .....
3
0
 
2
 
! Отговори
Свободен чавек преди 15 години
Номер 1 и Номер 2..... вие прочетохте ли статията??? Защо се коментари Стависки, като се говори за прокурора? Българската държава за пореден път показа, че за едни има, а за други няма наказание. Усъдиха Стависки въпреки, че практиката показва много подобни дела, завършили ако не с управдателна присъда, то поне с пробация, просто за да покажат активност и поради огромния натиск от страна на обществото. Ако подобно нещо бе направено от прокурор в държава от европа той нямаше да бъде "мъмрен" или да му се наложи наказание "забележка". Просто нямаше да полчу повече дело от този мащаб - с огромно социално и дори политическо значение. Щеше да бъде уволнен. Дори не и уволнен - сам щеше да подаде оставка и да се извини публично за направеното. Хората от съдебната съсистема трябва да са безпристрастни и да не се потдават на моментни влечения за слава и изява. Но пък в България сме малко село и човека е искал да се види по сайтове, ТВ канали и вестници. Ами айде да му треснат една присъда и на него и да се приключва. Такива показни наказания не ни трябват.
2
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
a koga 6te vlezne prisudata v sila??!!
1
0
 
2
 
! Отговори
Stormhead преди 15 години
След като е ефективна присъдата, Стависки защо още има паспорт и напуска страната когато си иска и както си иска?