Лошо. Българките се чувстват дискриминирани на работното място

Особено ромските жени биват уволнявани само защото са ромки
8 юли 2009 19:23,
75
Лошо. Българките се чувстват дискриминирани на работното място
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Българските жени се чувстват все по- често дискриминирани на работното си място.

В по-голямата част от подадените за това жалби те обясняват, че често срещана практика в страната ни е различно заплащане за еднакво положен труд.

Това обяви Лало Каменов, зам.-председател на Комисията за защита от дискриминация.

От Комисията прогнозират, че ще се увеличат жалбите за неправомерни съкращения заради засилващата се икономическа криза.

"В Бургас десетки са случаите на дискриминирани роми", отбеляза Митко Доков, председател на Областния ромски съюз.

Два от фрапиращите случаи през последния месец все още не са разрешени правно.

Детска учителка е съкратена от целодневна детска градина само защото е ромка. Банкова служителка е съкратена по същата причина.

От Областния ромски съюз се възмущават, че в началото на 21 век в страната ни има гета в покрайнините на големите градове, където живеят най-бедните.

"Ромската общност вегетира, а за обществото ние не сме хора, а животни", каза още Митко Доков.

Комисията за защита от дискриминация е наложила глоби за 20250 лева.

От тях са събрани 7000 лева, които влизат в държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимната преди 14 години
Слушай, Малцинство1 Затваряй си устата. Че не си по-грамотен, е ясно и видимо. Погледни си писането. А това, че изказвам мнение си е мое право. Закона ми го дава. Прочети го, и спри да се заяждаш. Аз не съм гладна българка, а ти си крадлив ***.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Грешка на досегашните правителства е че не използваха тази работна маса за нещо полезно, но как да го направят като разчитат точно на тези гласове да продължат да управляват...сега е времето Б.Б. избран от хора който милеят за БГ да използва ромите(визирам само тези който живеят на гърба на БГ) за нещо полезно или най-малкото да им спре всички помощи който им се дват безвъзмездно!
32
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Tazi koisiq e parodiq na pravoto !Komisiqta trqbva da se zakrie i jalbite da minavat prez syda !Estestveno poneje syda ne e kompetenten neka ima komisii kym nego ! No taka izvyn suda e poro4na praktika. Nqkoi jalbi ne se dopuskat ot komisiqta koeto e podigravka s horata. Opitaite se da podadete jalba 4e ste diskriminirani kato bylgari da vidite kakvo 6te stane!
31
0
 
0
 
! Отговори
Христо преди 14 години
Че те пък къде работят?
30
0
 
0
 
! Отговори
малцинството преди 14 години
Ало анонимната ти май си имаш проблеми.Днеска цял ден си пред компа нямаш лидруга работа.Цял ден плюеш по *** и турци А сигурна ли си чене съм по-грамотен и достоен българарин от теб.Плащам си всички такси и данациОбаче при теб май не е така или имаш затруднения защото си гладна българкаМожеш само да плюеш един положителен коментар не си писала.Той г-н Добрич добре ти писа ама нямаш толкова акъл да го разбереш
29
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Софииски преди 14 години
Абе тях ако ги питаш ,те се чувстват дискриминирани навсякъде!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кога ромките започнаха да работят,че да бъдат съкращавани??Те само като фабрики раждат ***,които ние хрантутим с нашите данъци.
27
0
 
0
 
! Отговори
една от вас преди 14 години
Кристина, права си да се ядосваш. И аз като теб плащам осигуровки и здравните пък преди няколко години ми бяха много високи, защото работех на повече от едно място. И аз съм ходила на спешна помощ и са ме връщали за нищо-защото в момента не съм си носела здравната книжка и ми каза еда лекарка, щом си оживяла до днес, няма страшно ще изкараш до утре-Но разбираш ли, за мен лакмусът е този. Ако са толкоз привилигеровани и те си правят само отвратителните условия, значи щяхме да искаме да сме такива
26
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
абе ромките откога станаха българки
25
0
 
0
 
! Отговори
America преди 14 години
От Областния ромски съюз се възмущават, че в началото на 21 век в страната ни има гета в покрайнините на големите градове, където живеят най-бедните.Ahahah,jiveq v USA i tuk v 21 vek ima geta s chernilki.No tuk,te ne se vuzmushtavat :))))))
24
0
 
0
 
! Отговори
Kristina преди 14 години
Е кажи ми как да не гледам в чуждата чиния? Като не си платя тока идват и ми го режат, на тях чакат с години за да им го кръцнат. Удържат ми пари за здравни усигоровки, ама като ида на лекар плащам яко, а те ходят в бърза помощ защото там е безплатно, да ама мене от там ще ме върнат! Права си за камбанарията и за тва, че не искам да съм от тях, но съм сигурна, че ако искат да се интегрират имат възможност. Само, че за какво, като така е по лесно!
23
0
 
0
 
! Отговори
една от вас преди 14 години
съгласна съм с теб, те са си *** - какво е това ново Роми.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Abe q stiga s tez ROMI!v cql svqt sa *** samo v Balgaria se krashtavat ROMI!!!*** i tochka!!!Sashtoto e s BALGARSKI TURCI!I TAKOVA JIVOTNO NQMA!
21
0
 
0
 
! Отговори
една от вас преди 14 години
дааааусигуровките и дескриминацията са страшно нещо. Няма какво повече да коментирам. Безмислено е, след като винаги гледате само в чуждите чинии. И те имат слабости, безспорно. Но дали повече отколкото нашите????
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нали им построиха блокове.те ги превърнаха в катуни какво искат повече каква дескреминация.на мен лично никой неми е построил и дал жилище а съм българин.*** ***
19
0
 
0
 
! Отговори
Kristina преди 14 години
След като така ги защитаваш, може би тогава не намираш нищо нередно в това, че те може да не си плащат тока и водата, че темогат да се возят безплатно в градския, че те не плащат данъци и усигуровки...... мога да продължавам до утре да изреждам! Виждала ли си села и квартали в градовете, където българите са били принудени да избягат, защото твоите любимци ги принуждават? Или ти нямаш нищо против да живееш на такова място?
18
0
 
0
 
! Отговори
една от вас преди 14 години
до да: Прочетох коментарите и не ми се сториха никак добронамерени и подкрепящи. Аз сериозно благодаря на Господ че не съм се родила ромка. А ти били искал/а да си се родил/а такава?????? Ако е така, значи правилно ги плюят. Има келепир в това да си ром. НО никой от тия тук които крещят против тях, не би искал да е на тяхно място.
17
0
 
0
 
! Отговори
da преди 14 години
една от вас, кой ги прави по-ниски от тревата? Повечето мнения тук са В ПОДКПРА на образованите и културни роми!Да на ромите, ако са образовани и културни! Но ако се държат просташки и не говорят правилно български - защо да ги уважаваме?
16
0
 
0
 
! Отговори
една от вас преди 14 години
Не съм ромка , благодаря на Господ за това. Защото наистина са дискриминирани. Но господа, госпожици и госпожи, които сте се изказали в най-различни вариации против тези ромки. Пожелавам ви и искрено се надявам, в следващия ви живот, ако имате такъв, да се преродите в ромки. А тогава ни разправяйте пак тия врели некипели! Това е, гледната точка и камбанарията са голямо нещо. Ако бяхте на тяхно място, нямаше да ги правите по-ниски от тревата!
15
0
 
0
 
! Отговори
TITO преди 14 години
/Областния ромски съюз се възмущават, че в началото на 21 век в страната ни има гета в покрайнините на големите градове, където живеят най-бедните/ VIE SAMI SI GI SAZDAVATE TEZI GETA! ZASHTO SE VAZMOSHTAVATE?