ВМРО се вдигна на помощ на арестуваната в Скопие българка

Тя е в македонски затвор, а дъщеря й – при социалните
4 авг 2009 13:37,
365

Спаска Митрова с дъщеря си Сузана. Снимка: ВМРО

 

Случаят с арестуваната и вкарана в македонски затвор Спаска Митрова, която има двойно гражданство - македонско и българско, продължава седми ден без положителна развръзка.

Това пишат до медиите от ВМРО и допълват, че техни представители вече са посетили дома й в Гевгелия – Македония, и са разговаряли с родителите на жената.

Майка й и баща й са притеснени и наплашени, страхуват се за дъщеря си и смятат, че животът и здравето й в затвора са застрашени, допълват воеводите на Каракачанов.

Родителите й нямат информация и за отведената от македонските социални служби 2-годишна дъщеричка на Спаска – Сузана.

Детето е с бронхиална астма, лекарствата му са останали вкъщи.

Още по темата

"Случаят придобива политически привкус заради българското самосъзнание и документи на Спаска Митрова", пишат от ВМРО.

Партията настоява младата жена да получи подкрепа от българската държава.

ВМРО е започнала и акция за набиране на средства, с които да се помогне на 23-годишната Спаска.

За целта е открита банкова сметка в левове:

IBAN: BG90FINV91501204068333;

BIC: FINVBGSF;

Първа инвестиционна банка АД, клон "Централни хали".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
0
 
0
 
! Отговори
Бай Вейдър преди 14 години
Един път имах "удоволствието" да чуя тяхното виждане за историята. Според тях през периода 930 - 1018 е имало някаква Велика Македонка Империя. Също така, Самуил е македонски цар и те твърдят, че също така кирилицата е македонско изобретение. И това за моя огромна изненада го чух в университета ( уча в чуждестранен университет ) от хора, които са доста интелигентни. След това излязох от стаята и не ми се слушаше повече. Това сръбската пропаганда им е размила мозъците до неузнаваемост...
321
0
 
0
 
! Отговори
до 322 преди 14 години
Македония е основана 1944г. всички знаем от кого :)
320
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ABE NAI NAKRAQ 6TO NE VZEMEM DA IM IGRAIMI PO NQKOI 6AMAR NA TEZI BULGARI NARI4A6TI SE MAKEDONCI? AZ 4ESNO SE 4UDQ KAKVO U4AT V 4AS PO ISTORIQ ,MOLQ AKO NQKOI E VE6T V MAKEDONSKATA ISTORIQ DA RAZKAJE MALKO ZA STRANATA ,BULGARIQ E OSNOVANA 681 GODINA A MAKEDONIQ? LUBOPITNO MI E NQKOI MAKE DA MI RAZKAJE NE6TO ZA MAKEDONSKATA ISTOROQ
319
0
 
0
 
! Отговори
Deutscland преди 14 години
макета както я карате ще ядете БОЙ от Българите ------Рано или късно -- Не се бъзикайте с търпелива нация----Българите са вечно оцеляващи........ ако не сте забеляза ли. Deutschland
318
0
 
0
 
! Отговори
До КАЛА преди 14 години
Като цитираш изследвания поне се замисли.Колко хора са изследвали тия, швейцарци какъв процент от населението на България е това.И я ми кажи от къде са се снабдили с генетичен материал на траките, при условие, че са изчезнали и на древните българи, щом както ти казваш гените им са се претопили.Интересно от къде са установили и кой е чистият македонски ген.Освен ако не са ровили костите на Сашо ***.Зашото ако хванат някой горд ФИРОМЕЦ на пазара в Скопие интересни резултати ще се получат.
317
0
 
0
 
! Отговори
историк-етнолог преди 14 години
....А всички добре можем да си направим сметката какво значи да имаш пристанище на Бяло море... Много сме жертвали, много болка и кръв е пропиляна и много обида е насъбрана сега в нашите души!
316
0
 
0
 
! Отговори
историк-етнолог преди 14 години
311 - хаххаах, много добро :)Три войни сме водили за Македония.Три национални катастрофи.Много българи от Македония са били на важни постове в София и големите областни градове в началото на 20 век-една от основните причини за въвличането ни в спасилтелни саможертви за бедното ни македонско дете.Много вероятно е България да беше запазила и до днес Беломорска Тракия, ако беше защитавала и нея, а не само М. Сега можеше Кавала и Керамоти да са български градове!....
315
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като дойдат в България фиромците са по-ниски от тревата ,а от татък Вардара реват -ние сме лъвовете на балканите , обединена Македония ,претендират за части от Гърция ,България ,Сърбия ,Албания -както е тръгнало ще се разпострат на три кантинента и океана! :-)))))))) шушумиги жалки -най-гадното е ,че като ни викат -татари -го правят с такава злоба и погнуса -все едно са нещо повече и значимо ,което си е чиста проба -РАСИЗЪМ И КСЕНОФОБИЯ!!!
314
0
 
0
 
! Отговори
румен преди 14 години
Малка смешна държавичка наречена бивша юг.република македония , само за един може да изчезнете от картата на европа, жалки сте , жалки .
313
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някак си ми напомня на онзи случай с децата на полякинята. Тогава всички се юрнахте - бащата имал право, сега защо да няма? А и защо събират пари за тази жена? Вероятно има и друга причина да е в затвора, освен самосъзнанието. Не ми се иска да вярвам, че в 21 век може да съществува толкова ограничен народ като македонския.
312
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И така, драги македонци, венсеремос, но не забравяйте в неделя като се изкъпите, че в банята ще остане комунистическа мръсотия и чист БЪЛГАРИН!!!
311
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
вие ще си дадете ***, само и само да си купите новоизлезлият исторически учебник "ние македонците". в него описва произходът на вашата "велика" нация. започва с това, как марсианската принцеса Чукундура Прекрасна се залюбва с гръцкия *** Александро Мегало Педало, а тяхните отрочета Кръсте Мисирков и братчето му Тито създават тази огромна по своето ниво на интелигентност нация. автор на учебникът е творческият колектив на Интернационала.
310
0
 
0
 
! Отговори
Бугарин од Мк преди 14 години
Edna od pricinite za zatvorot e i toa sto sudijata Stamenov Ivan koj ja osudi, od nea barase i seksualna usluga.Koga zenata ne prifati da ima seks so sudijata Stamenov Ivan ovoj ja osudi 3 meseci zatvor.Ova go znaat site vraboteni vo Gevgelijskiot sud,no se plasat da progovrat.TOA NI E MAKEDONSKOTO SUDSTVO.
309
0
 
0
 
! Отговори
М преди 14 години
ГОСПОДА, ВИЕ НИЩО НЕ ЗНАЕТЕ, ФИРОМ СЕ ПРОСТИРА ОТ ТУК ДО ИНДИЯ. УЧЕТЕ ИСТОРИЯ :)))
308
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АЛОООО ЛЬОЛО ,КАК СА ВАШИТЕ БРАТОВЧЕДИ -ХУНЗИТЕ ОТ ПАКИСТАН БЕ ?НАСЛЕДНИЦИТЕ НА АЦО?? ТАКИВА БРАТОВЧЕДИ У НАС ГИ ИМА СЪЩО -ВИКАТ ИМ ***!
307
0
 
0
 
! Отговори
vist преди 14 години
Тва съм го чел във форума на НМакедония -нищо ново -копи пейст-сърбоманските ви мозъци са станали гладки като речни камъни .вмомента БЮРМ е една жалка мизерна държавица с безброй проблеми главно свързани с идентичността и признаване от съседите ,което не пречи да имат претенции за античност на "нацията" до степен на пълна идиотщина -АЛОО, МАКЕ, КАК СА ВАШИТЕ БРАТОВЧЕДИ ХУНЗИТЕ ОТ ПАКИСТАН- А??? НАСЛЕДНИЦИТЕ НА АЦО?? ЕХХ СМЕШНИЦИ ЖАЛКИ !!!!
306
0
 
0
 
! Отговори
М преди 14 години
ЕТО КАКВО Е ФИРОМ:ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗОСТАНАЛА СТРАНА, С ОФИЦИАЛНА БЕЗРАБОТИЦА 33%. ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИЦИИ СА ПРЕДИМНО ГРЪЦКИ И СА НА СТОЙНОСТ ЗА 15 Г., КОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ ИНВЕСТИЦИИТЕ ЗА 1 ГОДИНА. ТАЗИ ФИРОМСКА СТРАНА СЕ ПОСЕЩАВА ОТ МНОГО МАЛКО ЧУЖДИ ТУРИСТИ, ТАЗИ СТРАНА ИМА САМО ЕДИН САМОЛЕТ И ТОЙ НЕ ЛЕТИ ДО СТОЛИЦАТА НА ЕВРОПА БРЮКСЕЛ. ШИПТЪРИТЕ СА ОКОПАЛИ ЦЕЛУЯТ БИЗНЕС В СТРАНАТА, КАТО СА СОБСТВЕНИЦИ НА ВСИЧКИТЕ ПО ГОЛЕМИ СКЛАДОВЕ ЗА ХРАНА И ДРЕХИ /КВАНТАШКИ КВАРТАЛ/.
305
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до кан и кала:ли4и си кой е промит сърбоман м... му стара:)защо цитирате" проу4вания поръ4ани от белград?ако толкожа не вярвате на българската историография тогава 4етете руската,гръцката па и енциклопедия британика ако щете
304
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Я си ходи в Албания! След два месеца ставате Косово2 и айде Сали Бериша ще ви го подава. "Древни" ***.
303
0
 
0
 
! Отговори
Македонците преди 14 години
ВЪН БУГАРСКИТЕ ОКУПАТОРИ ОД ПИРИНСКИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЯ БУГАРИТЕ ВО АЗИЯ МАКЕДОНИЯ НА МАКЕДОНЦИТЕ МАКЕДОНЦИТЕ ЗА МАКЕДОНИЯ МАКЕДОНИЯ Е ВЕЧНА ОБЕДИНЕТА МАКЕДОНИЯ

Спонсорирани публикации