Щом бият полицаи посред бял ден, няма държава

Служители на МВР протестират в София в подкрепа на осъдените за смъртта на Чората
27 сеп 2009 13:05,
103
Щом бият полицаи посред бял ден, няма държава
Снимка: БГНЕС

Над 500 цивилни граждани и полицаи са се събрали на площада пред църквата Св. Неделя на протест, организиран от полицейския синдикат заради неравното третиране на еднакви престъпления, извършени от престъпници и полицаи.

На знамената, които носят, протестиращите са изписали "Българските полицаи не са убийци!” и „Върховенството на закона за всички!”, както и обръщение към депутатите, че са оправдали мафията.

Този път полицаите не поставят финансови искания.

Dnes.bg припомня, че полицаите протестират заради тежките присъди над благоевградските антимафиоти заради случая "Чората".

Още по темата

Друга причина за протеста са и присъдите, издадени от Районния съд в Плевен за петима от участниците в масовия бой в дискотека "Бижу" в центъра на града от нощта срещу 1 август.

Масовият побой стана, след като около трийсетина клиенти не се подчинили на полицейско разпореждане в дискотека "Бижу" и били отведени в РПУ – Плевен.

При масовия бой беше счупен пръста на полицай, а един от посетителите бе настанен в болницата със средна телесна повреда.

"И сред нас има престъпници", заяви Иван Павлов, председател на синдикалната организация на служителите на МВР.

"Трябва да се намери решение за проблемите на полицаите. Към този момент подкрепата за нас е само декларативна. Необходими са промени в Наказателния кодекс и Наказателно процесуалния кодекс, за да се засили подкрепата за полицейските служители.

Реалния подход е борбата с корупцията", каза Павлов и допълни, че това не става с пожелателни мерки.

"Имаше една разумна мярка за видеонаблюдение на служителите, които правят проверка. Това ще даде спокойствие на полицейските служители", категоричен бе Павлов.

Полицаи от други градове на страната заявиха, че фактът, че служители на реда могат да бъдат бити посред бял ден означава, че няма държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
0
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 14 години
Баси законите имаме!посегни в цивилизована държавана полицай и си чети молитвата,ако имаш време!Ако бях полицай,с колегите може би щях да спретна на този бияч я опит за бягство,я нещо друго!А в затвора с помощтта на връзки щях да го уредя с подходящи съкафезници!
102
0
 
0
 
! Отговори
FuckPolice преди 14 години
Chengetata sa dolna *** , kogato se smeni pravitelstvoto mnogo vzeha da iskat , te policaite sa nai golemite banditi
101
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Биели полицаи посред бял ден... ами дриcлювци такива, мисля, че всеки от вас има пистолет на зaдниka !!! За мен тоя, дето има пищов и не смее да тегли куршумът на някой въшлив ***, нападнал го с тояга или брадва, не само че не става за полицай, но и никакъв мъж не е !!!! И не казвайте как ви е страх от последствията - както защитихме полицаят Д. Бояджиев, защитил Българският флаг от гаврещите се с него ***, така бихме защитили и всеки от вас, ако си върши работата както трябва !!!
100
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
absolutno verno! Otdavna BG se upravliava ot "podzemnia sviat" ot bivshi kom funkcioneri i DC. Tva beshe ideiata na bezkravnia prevrat- da se sazdade sreda i uslovia koito da dadat shans na komunistite da pokajat istinskata si valcha sashtnost. T.E. da grabiat bez dori da sa otgovorni i pred sobstvennoto si politburo
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе нали знаете кои хора стават полицай !!!1.Хората , които не могат да работят нищо друго освен да седят и да бездействат , а повярвайте ми те са много !2.Хората без никакво образование и никакви средства !3.Повечето от тях са ПРНИЧАНИ !!!4.А всички културяги също стават ченгета !!!!!!!Вече сами може да си направите сметка какви хора има в нашата полиция !!!!
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
< ~ ~ >( (* *) ) PIGS!
97
0
 
0
 
! Отговори
ДО 88 Жоро преди 14 години
Ударите отекваха силно във вечерната тишина. ХАХА - МНОГО ФИЛМИ ГЛЕДАШ *** ! СИГУРЕН СЪМ ЧЕ СИ НЯКОЙ НАСРАНЯК 50 КИЛА , АМА ПО ИНТЕРНЕТ СИ ВЕЛИК, ЧЕ И КРИМИНАЛНИ РАЗКАЗИ СЕ ОПИТВАШ ДА ПИШЕШ ;)) ДА ТЕ *** В *** ИЗДУХАН..
96
0
 
0
 
! Отговори
axaxax преди 14 години
абе тия полицаи само протестират вместо да работят... подкупи вземат,биха невинни хора пред народното събрание... бият безпричинно когато те приберът в някое управление...избиват комплекси... а когато трябва да приберат жив някои бандит те го убиват по заповед на шефа си... превишават правата си и се мислят за безсмъртни щом са с пагони
95
0
 
0
 
! Отговори
xxxxx преди 14 години
slaba policia slaba darzava bulgaria rumania silna policia silna darzava germania usa policiata e darzavata koi iska v bg slaba policia prestapnicite kradzi<politizi>narko bosove<politizi>
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
boi i vie i tolkova tova e polojenieto !!osobeno ciganetata idvat i vi biqt nqma takova ne6to boi kato trqbva se strelq i taka lo6oto e 4e nqma zakoni za tova samo 4e ne kato sprete nqkoi po p1tq da si se vr14va telefona da govorite ili da vzemate dokumntite minimum s edna 20-ta4ka togava nqma kak da ne vi biqt xorata te nqmat respek k1m vas za6toto vie ste edni xora koito mogat da kupqt t1nko i da b1dat biti 4ak se 4udq kak o6te nqkoi ne e posegnal i da bi e.e
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
докога ще ни занимавате с хора с намален умствен потенциял стачкували да си стачкуват кой им пречи но по-добре ще е малко да се пообразоват вместо да стачкуват
92
0
 
0
 
! Отговори
Ицо преди 14 години
*** народ - милиционерска държава
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
evala ,ei tova se opitvam da im obqsnq ot odeve
90
0
 
0
 
! Отговори
Бае Цоньо от Трън преди 14 години
"Щом бият полицаи посред бял ден, няма държава". А когато полицаи бият и убиват посред бял ден, има ли държава?
89
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 14 години
... метра от нас /на ъгъла на бул. "Витоша" и "Алабин" бе спряла патрулна кола, полицаите бяха излязли и говореха и се смееха на висок глас. Не били нито видяли, нито разбрали - бе отговорът им, когато спряхме по-късно при тях, като ще допълня, че кучето на приятеля ми лаеше като бясно в колата, която цялата се клатеше, а "боеца" се бе качил и танцуваше на покрива й, докато си вземахме откраднатите пари и документи от този, който след няколко удара пълзеше по асфалта...
88
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 14 години
Имах среща с приятел пред бившето кино Д. Благоев в София. Приближавайки към мястото, видях да се бие с трима души. Затичах се и се намесих и аз. Вдигна се голямя патаклама. Ударите отекваха силно във вечерната тишина. Биехме се на средата на улицата. Единият от нападателите пълзеше по земята и събираше попадалите по земята пари, цигари и документи. Предполагам, че бяха взели анфетамин, или кокаин, защото бяха неадекватни и агресивни, а единия владееше бойни изкуства... На около 30 /тридесет/
87
0
 
0
 
! Отговори
koito преди 14 години
boi mu e maikata,malko im e
86
0
 
0
 
! Отговори
Пешо секирата преди 14 години
... но започнете промяната от себе си, за да можете заедно да се справите и с тези свои началници, които са корумпирани! Та признавате, че и сред вас има престъпници, ама ако може, да минават по-леко. Защо? Защото са от "вашите" ли? С такова мислене и манталитет няма да се оправите!
85
0
 
0
 
! Отговори
Пешо секирата преди 14 години
Предлагам да организираме отново доброволчески отряди, за да пазим полицаите, за да не ги бият, че инак скоро ще почнат и да ги ***! Абе вие полицаи ли сте!?! Как така позволявате да ви бият? А за присъдите - ако полицай и цивилен извършат престъпление с еднаква тежест, е съвсем естествено полицаят да получи много по-строга присъда! Като полицаите не са убийци, отърсете се от тези с мутренски манталитет и спрете да защитавате убийците между вас! Все вините корупцията по "високите етажи",
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
PIGS!