Свалят с 5% осигуровките

Досега се планираше осигуровките да бъдат намалени с 2% през зимата и с още 3% лятото
11 окт 2009 08:32,
84
Свалят с 5% осигуровките
Снимка: БГНЕС

"Социалните осигуровки може да паднат с 5% още от януари. Тристранният съвет вече обмисля тази мярка за работодателите".

Това каза в Перник финансовият министър Симеон Дянков, пише вестник "Стандарт".

Досега се планираше осигуровките да бъдат намалени на два пъти, с 2 на сто през зимата и с още 3 на сто от лятото.

Асоциацията на машиностроителите обаче поиска държавата да плаща по-голяма част от разходите, за да оцелеят заводите в кризата.

"Можем да си го позволим, но няма как да стане по сектори", категоричен е Дянков. Именно това ще предизвика ударното сваляне на осигуровките.

Девет месеца държавата ще плаща на всеки работник, който е на 4-часов работен ден, обяви още Дянков на срещата с бизнеса на Перник.

Решението за увеличаване на срока вече е одобрено от работодатели и синдикати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
въздържател преди 14 години
Що се отнася до акциза върху цигарите и алкохола - Трябва да растат прогресивно. Това са продукти- болести. Трябва да стават все по-недостъпни за да се укрепи здравето на хората. До като са ефтини никой не се отказва от тези свои поправими пороци.
83
0
 
0
 
! Отговори
знаещ преди 14 години
По този начин държавата директно плаща на бизнесмените. Имам преки впечатления: работодателя, кара хората да подпишат допълнителни споразумения за 4- часов работен ден. Реално те продължават да работят 8 часа, че и повече.Работодателя ги осигорява за 4 часа, доплаща им за останалите само труда на ръка като от тази сума се приспада приведената помощ от Дирекция"Бюро по труда" по личната сметка на всеки работник /до момента беше 120 лева при пълен месец/. Според Вас кой намазва от цялата работа?
82
0
 
0
 
! Отговори
икономист преди 14 години
До belle - като станат всички работодатели работници, къде ще работят всичките тези работници? В Чистота, държавната администрация? Държава, която съсипва малкия и средния бизнес е обречена. Големите корпорации изнасят печалбите си в офшорните зони. Данъците и икономиката се издържат от малките предприемачи. Само че, ако трябва да платиш всички данъци, такси, осигуровки, такси върху данъци и данъци върху такси, става 140% върху оборота на фирмата. Това може да се провери лесно. Кой ще издържи?
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
увеличава акциза на цигари и алкохол намалява осигуровките познайте кои печели- богатия става още по богат бедния още по беден
80
0
 
0
 
! Отговори
aAaAa преди 14 години
а кой ще контролира бизнеса да не спекулира с тва ? тези пари вместо от работодателя ще излизат от нашия джоб под формата на друг данък т.е. вместо работодателя ще го плащаме ние ?!75 - поздравления ...един мислещ човек да видя тука !
79
0
 
0
 
! Отговори
filip преди 14 години
bravo!
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Каквото и да пишем тук то няма да промерни нищо.Бойко хвърля само прах в очите,но го хвърля с финес.Единственото което го отличава от Станишев,Доган и Симеон.
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не разбра , нали, МОканино? :))
76
0
 
0
 
! Отговори
браво на belle преди 14 години
Браво пич.Направи подписка и се надявай да оправиш нещата.Баси заблудения екземпляр.Боже,боже каза муканина.Колко мъка има на този свят божееее
75
0
 
0
 
! Отговори
belle преди 14 години
Не ви знам какви бизнесмени сте, като ви чета елементарни познания по икономика нямате. Подписахте ли се на подписката за намаляване не лихвите? Аз, да. Но отговорът на банките беше нещо от типа "Кой си ти че ще ми казваш аз какво да правя в моята къща" и са прави за себе си- кой си ти, че ще им нареждаш. Има си БНБ с нейните функции и толкова. Относно храните- ето пак нашия велик "бизнесмен", който иска да забогатее изведнъж и да подкара джип, 68. Олио, хляб- картелизация на forever
74
0
 
0
 
! Отговори
belle преди 14 години
господин 64, бизнесът е правила по цял свят. На мен ми писна от некоректни и мрънкащи работодатели. Kато ви е толкова трудно да сте работодател, моля, станете работник. Никой не ви кара насила да сте шеф. Като сте шеф и искате да се хвалите като такъв пред любовници по чалга кръчми, ще си носите и последствията. Не се интересувам от вашите кредити и осигуровки, данъци и т.н,защото вие не се интересувате от моите сметки, семейство и т.н. И аз плащам данъци, без да съм шеф на гаражна фирма.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
edisnstvenoto sigyrno e 4e si nai jalkata bojkova podloga
72
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
До # Влади:... ще, ще, ще, ще..., а нещо сигурно знаеш ли?...
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
mai e po dobre da se zabranqt izborite 4e vseki put idvat vse po gladni i vse po nagli
70
0
 
0
 
! Отговори
Влади преди 14 години
Пичове, тва дето го казват сега тия сладури за корупция е само за парлама - никого няма да осъдят. От нас ще смъкнат *** за пътища , за данъци , за пенсии! Това ***, дето сега е министър на финансите ще направи като М.Велчев и малкото Лаайно( Н.Василев) - много ще се цепи, пък накрая ще остави няколко милиарда дупка в бюджета, а на него да неможем да преброим хотелите и имотитИ справка: гореспоменатите ЮПИ-та)!
69
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 14 години
И ние ги докарахме тези??
68
0
 
0
 
! Отговори
до 65 г-н "C&q преди 14 години
Добре бе г-н "C"Виждам,че си "успешен" бизнесмен и ще ми е интересно мнението ти като на човек успяващ в условията на реална конкуренция и БГ-патент на пазарна икономика.Отвори ни очите като ни обясниш логиката и безумията на поколенията управеляващи ни некадърници(включително и сегашните)-Защо по цял свят лихвите падат а при нас се вдигат.-Защо храната по цял свят е по евтина отколкото при нас.Сигурно сме много по богати от тях.Знам ли!-Защо цял свят ни казва,че сме лъжци,мошеници и крадци а ние се правим,че всичко е наред и такова нещо няма.-Защо по цял ден слушаме и четем колко сме добре а дефакто сме най бедната и изостанала страна в Европа.-Защо ни лъжат,че намаляли осигуровките а се получава,че всеки един от нас ще плаща в пъти в повече.-Защо никой не закача големите крадци и не търси отговорност от никого.Ще видите,че и Бойко няма да направи изключение.Сигурен съм,че би ми отговорил адекватно,ако поне се бе опитал да надскочиш нивото на средно статискическия наемен работяга,мизеруващ за заплатката си и озлобено оплюващ шефа си "изедник"Но за да си обясниш процесите-От рушвета до осигуровките е необходим опит и достатъчно мозък за трезвен анализ.
67
0
 
0
 
! Отговори
дани преди 14 години
Все още няма новина - пише, че МОЖЕ и да паднат осигуровките. Нека изчакаме януари 2010 и да видим дали ще стане. Нека тогава коментираме, а?.
66
0
 
0
 
! Отговори
До патил старец преди 14 години
Просто не знаеш колко си прав, но си пропуснал,че родените след 1980г. ще се пенсионират на 75-80 години, освен ако не воени и милиция. Та може и да се поразминат с пенцията.
65
0
 
0
 
! Отговори
С преди 14 години
Всъщност долу са писали егати ***. Принципно не харесвам пожарната команда, но новината ми е позитивна. Това, че един индианец не може да прави бизнес по законите на страната, не означава, че тя е виновна, а че просто той не е добър бизнесмен. @55 мисля, че 480лв вдигаха прага за самоосигуряващи се лица, кофти е да, но не е за всеки...